Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosim, nevite nekdo… Kdyz mam normalni zamestnani a k tomu jen „honorar“ za 4000, normalne bych nemusela podavat zvlast danove priznani, protoze to je pod 7000. Ale budu muset podat danove kvuli zrusenemu zivotku. Musim tedy uvadet i tenhle honorar? Nebo furt plati, ze to je pod 7000, tak neni potreba… Dikas.-)
@verunka81 Pokud už DP podavas, tak musíš uvést všechny příjmy podléhající dani, krom tech, které už byly zdaněny srazkovou.
@verunka81 Nemichej dvě věci, příjmy nepodléhajíci daní a příjmy daně ne, kvůli kterým ale nemusíš podávat dp, pokud jsou malé…
Kdysi jsem toto řešila…napsala jsem to do dan. přiznání a nezdanila. Ale ouha! Musela jsem to dodanit a ještě zadat o odpuštění sankcnich úroků/32 Kc. Prý jsem tam tyto příjmy neměla psat, a když už jsem je uvedla, tak je musím zdanit!
@verunka81 píše:
Dikas, ale praveze tohle normalne nepodleha dani.-)))
to by musel být tvůj jediný příjem. Jinak by si každej rozsekal vejplatu na X čtyřtisícových částek a neplatil by nic ![]()
@vin když už dáváš dp, tak tam musíš uvést všechny příjmy… (krom tech osvobozenych z jejich typu, či jak to napsat)
OK, dikas.-)
Ad Gina - ne, kdyz to mas jako vedlejsak, tak se fakt nemusi danit do 7tisic. To mi potvrdili vsude.-)Samozrejme mysleno celkem.-)
@verunka81 píše:
OK, dikas.-)Ad Gina - ne, kdyz to mas jako vedlejsak, tak se fakt nemusi danit do 7tisic. To mi potvrdili vsude.-)Samozrejme mysleno celkem.-)
Fakt?
Takže když si na HPP vyděláš dejme tomu 30 000 a k tomu na vedlejšák na DPP třeba 5 000,– tak těch 5 000,– nemusíš danit a zdaníš pouze těch 30 000? Tak to myslíš???
@Gina108 Na dpp ne, tam ti to zdaní zaměstnavatel, ale pokud by to bylo třeba na smlouvu o dílo, tak ano, a ta částka je myšlena jako suma za celý rok, nikoliv za jeden přivýdělek.
A kdepak jste vzali těch 7000? Pokud je příjem ze zaměstnání a k tomu ostatní příjem, pak se nemusí podávat podávat přiznání do výše příjmů 6000/rok!
Prosim te, tech 7000 pry plati u honoraru. Jinak jsou ruzne castky. Cert aby se v tom vyznal ![]()