Danění přivýdělku při RD

3337
2.8.10 09:23

Danění přivýdělku při RD

Ahojky! Chtěla bych se zaregistrovat u Casi a dalších podobných projektů, ale zajímalo by mně, jestli se musí tyto přivýdělky danit - někdo říká, že do 20000,– se podávat daňové přiznání nemusí, ale je to opravdu tak? :?:
Dále bych se chtěla zeptat, pokud jste u nich někdo zaregistrovaný, jak jste tam teď spokojení? Nějaké diskuse už jsem četla, ale zajímalo by mně to teď. A jak posílají odměny? Na účet nebo lze i složenkou?

Díky za odpovědi! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2.8.10 09:29

ahoj, u Casi jsem registrovaní něco přes rok a zatím jsem si u nich vydělala pouze 80 kč… takže žádná sláva to není, jen ztráta času, protože jejich dotazníky jsou poměrně dlouhý a málo placený.
s tím daněním je to tak, jak píšeš - tj. do 20 tis danit nemusíš, ale neboj, tuhle částku rozhodně ani za 10 let nevyděláš. v Casi je registrováno hodně mých známých a všichni říkají, že jsou na tom s penízky podobně. je to jen ztráta času, ale pokuď ti to nevadí a baví tě to, tak i těch 30 kč za dotazník potěší
jsem registrovaná i na jiných serverech, ale všude je to stejný - dotazníky jsou dlouhý a mizerně placený :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.10 09:30

jo ještě jsem zapoměla napsat, jak je to s posíláním pěnez - je to přes účet…složenkou to většinou nejde, páč by je to vyšlo draho a tobě by z tý almužny nic nezbylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101591
2.8.10 09:36

Do 20000,– ročně se danit nemusí, ani na to nemusí být ŽL, pokud to není pravidelná opakovaná činnost. Pokud by byla, tak obojí musíš mít i při menším výdělku. Ale v případě dotazníků bych to neřešila, tam jsou to fakt tak malé částky, že se nedá snad ani hovořit o výdělku a o pravidelnosti taky moc ne.
Ale třeba pozor na takový přivýdělek jako je Avon nebo Oriflame, tam už to parametry kdy by měl být ŽL splňuje, ač to spousta lidí neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
2.8.10 09:36
Kubik_kubikula píše:
jo ještě jsem zapoměla napsat, jak je to s posíláním pěnez - je to přes účet…složenkou to většinou nejde, páč by je to vyšlo draho a tobě by z tý almužny nic nezbylo

Díky! Já to stejně zkusím. Mám ještě onlinepanel a marketagent, tam bych to taky chtěla zkusit . chci jen internetový nebo telefonní, na osobní schůzky se mi nechce. Nevíš ještě o něčem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ondřej Lipský
17.5.11 09:56

Dobrý den,
chtěl bych se zaptat, jakén dalšína servery znáte???
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
5277
17.5.13 22:10

Zdravím :mavam:

Měla bych nový dotaz ohledně danění přivýdělku při RD: Otevřeli jsme se sestrou obchod, je celý hlášený na ni, má ŽL. Já jsem na RD, mám ho snížený na 3500,– a prodávám tam teď na střídačku s jednou studentkou pár hodin týdně… Takže si suma sumárům přivydělám cca 3000,– Jak je to s daněním příjmů? Jsem na tohle úplně dutá, nerady bychom na něco zapomněly :oops: Teď byla v obchodě Inspekce práce, já neměla sepsanou dohodu o provedení práce, tak to naštěstí šlo okecat skrz rodičák + že je to v rodině :oops: 8) No ale s odváděním daní by to jistě bylo horší, kdyby se na něco zapomnělo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.5.13 22:14

Já mám dojem že do 3 nebo 4 tis se daně neodvádí…ale možná se pletu co se týká rodičáku(měli sme to tak se sestrou jako studentky…ale to už je taky pár let zpět ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maca36
17.5.13 23:10

@Libza Zjednodušeně řešeno, z dohody s měsíční odměnou ve výši 1 – 10 000 korun bude odvedena jen 15% zálohová nebo srážková daň a z dohody od 10 001 korun výše i sociální a zdravotní pojištění.

• Citovat
  • Upravit
11565
17.5.13 23:40

@maca36 Sestra by měla 15% z Tvých peněz posílat státu: standardně je to daň srážková, tuším do 5 tisíc (odvedeš, nikde už nepřiznáváš a nezúčtováváš, jen se to zohledňuje jako příjem, pokud by si Tě manžel chtěl uvést jako vyživovanou manželku); nad hranici je zálohová (odvedeš, dáš do daňového přiznání, na konci roku dostaneš přeplatek, protože jsi na mateřské a uplatníš nezdanitelnou částku). Až od 10 tisíc by ještě navíc bylo třeba odvést sociální a zdravotní.

Jinak pokud bys tu daň chtěla zpět i s příjmem kolem těch tří tisíc, musíš podepsat u sestry tzv. prohlášení poplatníka, které znamená, že Ti sestra uplatní nezdanitelnou částku už před výplatou (tzn. v praxi nebudeš platit nic). Nevýhoda oproti srážkové dani je, že budeš muset napřesrok podat daňový přiznání (což kdybys měla jen příjmy s daní srážkovou bys nemusela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí