Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky! Chtěla bych se zaregistrovat u Casi a dalších podobných projektů, ale zajímalo by mně, jestli se musí tyto přivýdělky danit - někdo říká, že do 20000,– se podávat daňové přiznání nemusí, ale je to opravdu tak? ![]()
Dále bych se chtěla zeptat, pokud jste u nich někdo zaregistrovaný, jak jste tam teď spokojení? Nějaké diskuse už jsem četla, ale zajímalo by mně to teď. A jak posílají odměny? Na účet nebo lze i složenkou?
Díky za odpovědi! ![]()
ahoj, u Casi jsem registrovaní něco přes rok a zatím jsem si u nich vydělala pouze 80 kč… takže žádná sláva to není, jen ztráta času, protože jejich dotazníky jsou poměrně dlouhý a málo placený.
s tím daněním je to tak, jak píšeš - tj. do 20 tis danit nemusíš, ale neboj, tuhle částku rozhodně ani za 10 let nevyděláš. v Casi je registrováno hodně mých známých a všichni říkají, že jsou na tom s penízky podobně. je to jen ztráta času, ale pokuď ti to nevadí a baví tě to, tak i těch 30 kč za dotazník potěší
jsem registrovaná i na jiných serverech, ale všude je to stejný - dotazníky jsou dlouhý a mizerně placený ![]()
jo ještě jsem zapoměla napsat, jak je to s posíláním pěnez - je to přes účet…složenkou to většinou nejde, páč by je to vyšlo draho a tobě by z tý almužny nic nezbylo
Do 20000,– ročně se danit nemusí, ani na to nemusí být ŽL, pokud to není pravidelná opakovaná činnost. Pokud by byla, tak obojí musíš mít i při menším výdělku. Ale v případě dotazníků bych to neřešila, tam jsou to fakt tak malé částky, že se nedá snad ani hovořit o výdělku a o pravidelnosti taky moc ne.
Ale třeba pozor na takový přivýdělek jako je Avon nebo Oriflame, tam už to parametry kdy by měl být ŽL splňuje, ač to spousta lidí neřeší.
Kubik_kubikula píše:
jo ještě jsem zapoměla napsat, jak je to s posíláním pěnez - je to přes účet…složenkou to většinou nejde, páč by je to vyšlo draho a tobě by z tý almužny nic nezbylo
Díky! Já to stejně zkusím. Mám ještě onlinepanel a marketagent, tam bych to taky chtěla zkusit . chci jen internetový nebo telefonní, na osobní schůzky se mi nechce. Nevíš ještě o něčem?
Dobrý den,
chtěl bych se zaptat, jakén dalšína servery znáte???
Děkuji
Zdravím ![]()
Měla bych nový dotaz ohledně danění přivýdělku při RD: Otevřeli jsme se sestrou obchod, je celý hlášený na ni, má ŽL. Já jsem na RD, mám ho snížený na 3500,– a prodávám tam teď na střídačku s jednou studentkou pár hodin týdně… Takže si suma sumárům přivydělám cca 3000,– Jak je to s daněním příjmů? Jsem na tohle úplně dutá, nerady bychom na něco zapomněly
Teď byla v obchodě Inspekce práce, já neměla sepsanou dohodu o provedení práce, tak to naštěstí šlo okecat skrz rodičák + že je to v rodině
No ale s odváděním daní by to jistě bylo horší, kdyby se na něco zapomnělo ![]()
Já mám dojem že do 3 nebo 4 tis se daně neodvádí…ale možná se pletu co se týká rodičáku(měli sme to tak se sestrou jako studentky…ale to už je taky pár let zpět
)
@Libza Zjednodušeně řešeno, z dohody s měsíční odměnou ve výši 1 – 10 000 korun bude odvedena jen 15% zálohová nebo srážková daň a z dohody od 10 001 korun výše i sociální a zdravotní pojištění.
@maca36 Sestra by měla 15% z Tvých peněz posílat státu: standardně je to daň srážková, tuším do 5 tisíc (odvedeš, nikde už nepřiznáváš a nezúčtováváš, jen se to zohledňuje jako příjem, pokud by si Tě manžel chtěl uvést jako vyživovanou manželku); nad hranici je zálohová (odvedeš, dáš do daňového přiznání, na konci roku dostaneš přeplatek, protože jsi na mateřské a uplatníš nezdanitelnou částku). Až od 10 tisíc by ještě navíc bylo třeba odvést sociální a zdravotní.
Jinak pokud bys tu daň chtěla zpět i s příjmem kolem těch tří tisíc, musíš podepsat u sestry tzv. prohlášení poplatníka, které znamená, že Ti sestra uplatní nezdanitelnou částku už před výplatou (tzn. v praxi nebudeš platit nic). Nevýhoda oproti srážkové dani je, že budeš muset napřesrok podat daňový přiznání (což kdybys měla jen příjmy s daní srážkovou bys nemusela).