Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
chtěla bych se zeptat, kdy Vám přišla první PPM. Podle zákona by to mělo být do 30 dní od doručení žádosti o PPM, kterou odesílá zaměstnavatel. Přišlo Vám to v termínu, nebo to posílají jak chtějí?
Ahoj…tak žádost byla odeslaná 18.5., na mateřskou jsem nastupovala 23.5. a přišla mi 4.6. takže hrozná rychlovka…doufám,že to půjde takhle pořád… ![]()
Tak mě první PPM přišla pozdě, urgovala jsem to a i pak to posílali jak se jim chtělo. Představa, že nemám moc rezervu a musím z PPM třeba platit nájem nebo tak, tak už asi bydlím na ulici.
Děkuji za zkušenosti. Tak já měla žádost odeslanou 13.5. a nastupovala jsem o den později. Raději jsem to zaurgovala, a slíbili, že to pošlou za 14 dní…a pak, kde je zákonná lhůta 30 dní…chjo:( No ale hádejte se s nima…To jsem doufala, že z toho ještě pořídím zbytek věcí pro malýho a už to asi nestihnu:D
Ono asi záleží na kraji nebo okrese…a hlavně kolik toho momentálně mají…tak snad se dočkáš…držím…
Konkrétně v Praze nestíhaj. Já byla měsíc před nástupem na MD doma na neschopence a pak mi přišla i ta nemocenská pozdě i PPM. Jako samoživitelka, fakt super
…ještě že jsem měla fin. rezervu
Já nastoupila na MD 21.5. a mateřská mi přišla už myslím 6.6.
Příspěvek upraven 15.01.13 v 20:16
mně velmi rychle, ale volala jsem jak do práce, tak na sociálku, zda je vše v pořádku a maj žádost. Rozhodně bych nečekala dlouho a urgovala. Ty taky musíš platit daně včas.