Daňová sleva za MŠ

3088
2.1.15 10:28

Daňová sleva za MŠ

Nevíte, jak se bude dokládat návštěva dítěte v MŠ, aby byla na to daňová sleva? Zda si mám přinést nějaký formulář na vyplnění do MŠ, nebo zda mi to vydají přímo tam? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
2.1.15 10:32

A co se zeptat ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1760
2.1.15 10:33

Školka by měla na požádání vydat doklad o zaplacení školkovného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
2.1.15 10:37

Naše paní ředitelka sepíše a podepíše s rodiči prohlášeni o tom, ze bylo uhrazeno skolkovne za takové období v takové a takové výši za to a to dítě. Rodiče za ni vždy zajdou a ona jim to do druhého dne připraví k podpisu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.1.15 10:37
@Karleon píše:
A co se zeptat ve školce?

Zatím se ptám tady, školka je až od pondělí, tak jestli nezjistím předem, zeptám se. Vadí snad, že se ptám? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.1.15 10:38
@PepiKo píše:
Naše paní ředitelka sepíše a podepíše s rodiči prohlášeni o tom, ze bylo uhrazeno skolkovne za takové období v takové a takové výši za to a to dítě. Rodiče za ni vždy zajdou a ona jim to do druhého dne připraví k podpisu :-)

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
2.1.15 10:43

@Maty1989 No mně to nevadí, jen to pravděpodobně bude každá školka mít jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
2.1.15 10:45
@Maty1989 píše:
Nevíte, jak se bude dokládat návštěva dítěte v MŠ, aby byla na to daňová sleva? Zda si mám přinést nějaký formulář na vyplnění do MŠ, nebo zda mi to vydají přímo tam? Děkuji :kytka:

http://www.novinky.cz/…-skolku.html

" Každá školka podle ní vystaví vlastní potvrzení o výši uhrazené částky školkovného, žádný oficiální formulář na to není. Výklad zákona je podle informací Práva zatím takový, že by se sleva mohla uplatnit prakticky u všech zařízení školkového typu, tedy nejen ve státních, ale i v soukromých školkách."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.1.15 10:45
@Karleon píše:
@Maty1989 No mně to nevadí, jen to pravděpodobně bude každá školka mít jinak.

Právě proto se ptám :mrgreen: Jestli je to různé, nebo je to nějak dané ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
2.1.15 10:46
@Renatt píše:
http://www.novinky.cz/…-skolku.html" Každá školka podle ní vystaví vlastní potvrzení o výši uhrazené částky školkovného, žádný oficiální formulář na to není. Výklad zákona je podle informací Práva zatím takový, že by se sleva mohla uplatnit prakticky u všech zařízení školkového typu, tedy nejen ve státních, ale i v soukromých školkách."

Děkuji moc. Doteď právě bylo, že to MŠ potvrdí, někde jsem našla i nějaký formulář ke stažení, takže jsem si nebyla jistá, takže tímto moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
2.1.15 10:48
@Maty1989 píše:
Děkuji moc. Doteď právě bylo, že to MŠ potvrdí, někde jsem našla i nějaký formulář ke stažení, takže jsem si nebyla jistá, takže tímto moc děkuji :kytka:

Není zač:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
2.1.15 11:02
@Renatt píše:
http://www.novinky.cz/…-skolku.html" Každá školka podle ní vystaví vlastní potvrzení o výši uhrazené částky školkovného, žádný oficiální formulář na to není. Výklad zákona je podle informací Práva zatím takový, že by se sleva mohla uplatnit prakticky u všech zařízení školkového typu, tedy nejen ve státních, ale i v soukromých školkách."

To je sice pravda, ale naše ředitelka už na vánoční besídce „si rozhodla“, že bude potvrzovat prohlášení sepsaná rodiči, nehodlá se tím zdržovat od práce… a hlavně aby přišli až po 15 lednu, až budou mít připsané inkasované platby u nich na účtu i za prosinec. No takže se s ní nehodlám dohadovat a připravím s potvrzení sama (dle zákona jsou povinnými náležitostmi prohlášení jméno dítěte a částka školkovného). To píšu jen jako info, že každá školka se k tomu staví trochu po svém :kytka:
Jinak jenom doplňuji, že jde o školkovné bez stravného, když si to bude někdo vyyplňovat sám a nás se třeba neplatí za letní prázdniny a někde ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9943
2.1.15 11:30

A kam se toto potvrzení bude dokládat? to jako budu každý měsíc někam nosit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21643
2.1.15 11:49

@Brusek tohle se dokládá jednorázově k ročnímu zúčtování daní. takže teď v lednu na roční zúčtování (nebo daňové přiznání u OSVČ) za rok 2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
2.1.15 11:55

Bude se dávat zaměstnavateli jednou ročně před daňovým zúčtováním, tj cca do února.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák