Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Hezký den, chtěla jsem se, prosím, zeptat ohledně daňového přeplatku za rok 2023. V roce 2023 jsem byla dlouhodobě nemocná, mám nárok na vrácení daní?
Případně, prosím, o radu co mám pro to udělat, zařídit, kam se kdyžtak obrátit. Děkuji předem 🍀
@Adel309 píše:
Hezký den, chtěla jsem se, prosím, zeptat ohledně daňového přeplatku za rok 2023. V roce 2023 jsem byla dlouhodobě nemocná, mám nárok na vrácení daní?
Případně, prosím, o radu co mám pro to udělat, zařídit, kam se kdyžtak obrátit. Děkuji předem 🍀
A pracovala jsi někde?
@Adel309 píše:
@JancaS84Ano, po celý rok jsem byla zaměstnaná u stejné firmy.
Tak si požádej tam o provedení ročního zúčtování do 15.2.
Takže se mi v podstatě o to postará zaměstnavatel, když si o to zažádám? 🙂Děkuji ☺
@Adel309 píše:
@JancaS84Takže se mi v podstatě o to postará zaměstnavatel, když si o to zažádám? 🙂Děkuji ☺
Ano. Dostaneš to ve mzdě a on si to zúčtuje s finančním úřadem.
@Adel309 píše:
@JancaS84Takže se mi v podstatě o to postará zaměstnavatel, když si o to zažádám? 🙂Děkuji ☺
Ano, ale je otázka, zda bude co vracet, jak dlouho jsi z lonska pracovala a jak dlouho byla na pn?
@Adel309 píše:
Pokud jsi byla nemocná celý rok, tak jsi žádné daně nedovedla a nemají ti co vracet.
@Cenarius
Byla jsem nemocná od 14.7. do 6.10. Mám na to vlastně nárok? Děkuji
@j.a.n.i1
Byla jsem nemocná od 14.7. do 6.10. Jinak zbytek roku jsem pracovala. Mám na to vlastně nárok? Děkuju
@Adel309 píše:
@Cenarius
Byla jsem nemocná od 14.7. do 6.10. Mám na to vlastně nárok? Děkuji
Za srpen a září by jsi měla dostat zpět slevu na poplatníka pokud jsi v měsících co jsi pracovala měla odvedenou nějakou daň.