Dárcovství vajíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
153
14.5.13 08:41

Mně jako dárkyni bylo řečedno, že můžu čekat i rok, než půjdu darovat, tak jsem si našla kliniku, kde mně vzali hned.

@Erian píše:
Já myslím že asi klidně hned po skončení kojení můžeš jít na konzultaci. A po odběru se počká na jednu menstruaci, aby se ti dostaly z těla ty hormony a můžeš se pokoušet o mimčo.
Jinak celé to darování trvá různě dlouho, každá klinika to dělá jinak. Někde jdeš na první pohovor a zrovna ti vezmou krev a udělají vyšetření, jinde nejdřív objednají na genetiku. Na výsledky z genetiky se čeká cca 3-5týdnů. Opět jak kde. A pak taky musí najít vhodnou příjemkyni. Nefunguje to tak, že když tě schválí, hned odebírají vajíčka…Já byla třeba na první konzultaci 24.4.,za týden budu mít výsledky z genetiky. Tam mi řeknou, jestli jsem vhodná jako dárkyně nebo ne. Pokud ano, začneme plánovat stimulaci. Doktor říkal, že reálně tak v červnu nebo v červenci bych mohla darovat… Takže asi tak :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
14.5.13 08:43
@Katuska1983 píše:
Mně jako dárkyni bylo řečedno, že můžu čekat i rok, než půjdu darovat, tak jsem si našla kliniku, kde mně vzali hned.

Zrovna měli vhodnou příjemkyni :nevim: To je asi spíš náhoda, ale je to dobře, že se povedlo :palec: Já jsem v Praze, těch klinik je tady víc, tak uvidíme jestli jsem vybrala správně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
14.5.13 08:44

@Katuska1983 tyjo, to je dost… No já bych chtěla pak ještě další mimčo, tak bych chtěla jít co nejdřív…

A jak často se může darovat? Někdo říká, že jednou za 3 měsíce… Nevíte o tom někdo něco?

• Citovat
  • Upravit
7602
14.5.13 08:44
@tremca píše:
Bez těch hormonů to asi nejde, co? Ne že bych se bála injekce, ale nechce se mi do těla pichat nějaký svinstvo.
No, to samozřejmě nejde, potřebují aby se utvořilo víc vajíček, jen jedno jim nestačí… :nevim:
@monca114 píše:
Super, díkec moc

Není zač ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7602
14.5.13 08:46
@monca114 píše:
@Katuska1983 tyjo, to je dost… No já bych chtěla pak ještě další mimčo, tak bych chtěla jít co nejdřív…A jak často se může darovat? Někdo říká, že jednou za 3 měsíce… Nevíte o tom někdo něco?

Vypadám jako brouk pytlík, sorry :lol:
Ano, jde to každé tři měsíce, ALE - v jednom centru maximálně pětkrát a ještě je tam omezení, že můžeš darovat třikrát za jeden rok. To platilo pro Gennet, zase to může mít každá klinika jinak. Ale určitě jde darovat na vícero klinikách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
14.5.13 08:48

@Erian super Brouku pytlíku, díky. No ještě aby mi vyšly dobře testy, abych byla vhodná… :D

• Citovat
  • Upravit
7602
14.5.13 09:04
@monca114 píše:
@Erian super Brouku pytlíku, díky. No ještě aby mi vyšly dobře testy, abych byla vhodná… :D

To jo, ty testy jsou dost přísný, hlavně ta genetika. Vyplňovala jsem dotazník, je poměrně podrobný. Já to teď mám tak půl na půl, že mě vezmou nebo ne, kvůli bratrově epilepsii se váhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
14.5.13 09:07

@Erian No já mám strach, protože jsem měla snížesnou funkci štítné žlázy, ale bylo to kvůli HA. Ani léky neberu, jen v těhotenství jsem brala hodně slabý dávky ale

Jinak babička si píchá inzulin, ale to proto, že se cpe sladkým šíleně…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.13 09:08

Záleží na klinice, třeba v Praze v Iscare, berou hned, samozřejmě se to zdrží genetikou, já když darovala poprvé tak jsem čekala na genetiku 4 týdny a pak už to šlo ráz na ráz, když máš genetiku tak už je to pak rychlejší, a nejdřív 3 měsíce od posledního darování, kliniky, můžeš střídat ale mě se stejně osvědčil jen ten Iscare, byla jsem ve dvou různých klinikách na konzultacích a pak jsem se stejně vrátila do Iscare…
Tak ať ti vše dobře dopadne :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.13 09:12

@monca114
A babička má cukrovku tu starobní nebo normální? pokud má starobní tak to se nějak neřeší a stou štítnou žlázou taky nemusíš nijak řešit já jsem prošla taky v pohodě…měla jsem to jako ty…a genetika mi vyšla naprosto čistá… :palec:

• Citovat
  • Upravit
7602
14.5.13 09:26
@Anonymní píše:
Záleží na klinice, třeba v Praze v Iscare, berou hned, samozřejmě se to zdrží genetikou, já když darovala poprvé tak jsem čekala na genetiku 4 týdny a pak už to šlo ráz na ráz, když máš genetiku tak už je to pak rychlejší, a nejdřív 3 měsíce od posledního darování, kliniky, můžeš střídat ale mě se stejně osvědčil jen ten Iscare, byla jsem ve dvou různých klinikách na konzultacích a pak jsem se stejně vrátila do Iscare…
Tak ať ti vše dobře dopadne :)

Já myslím, že Iscare působí v celé Evropě, kdežto třeba GEST a Gennet jen v republice, proto berou hned ;) Že mají víc příjemkyň. Každopádně Iscare zkusím, díky za tip, jdu si tam zavolat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monca114
14.5.13 09:30
@Anonymní píše:
@monca114
A babička má cukrovku tu starobní nebo normální? pokud má starobní tak to se nějak neřeší a stou štítnou žlázou taky nemusíš nijak řešit já jsem prošla taky v pohodě…měla jsem to jako ty…a genetika mi vyšla naprosto čistá… :palec:

Má tu starobní, celej život nic a pak po 60tce začla s lékama a že nedodržovala abstinenci sladkého a nedodržuje ji dodnes, tak si píchá

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.13 09:34

@Erian
Není za co, fakt je to super klinika a paní Dr. Jaržembovská je skvělá a odpoví na vše, jedinné co mi vadilo byl vždycky skluz v čekárně, stalo se že jsem čekala na kontrolu i hodinu po domluveném termínu, ale jinak jsou rychlíci, ale na kontrolu jsem byla objednaná jen jednou, takže se to dá přetrpět pak už jsem měla vždy odběr…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.13 09:36

@monca114
Tak to máš v pohodě, u mě to měl děda, taky starobní a to doktorka z genetiky mávla rukou a řekla že to má v důchodu každý druhý důchodce, takže neřeš určitě budeš vhodná dárkyně :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
monca114
14.5.13 09:42
@Anonymní píše:
@monca114
Tak to máš v pohodě, u mě to měl děda, taky starobní a to doktorka z genetiky mávla rukou a řekla že to má v důchodu každý druhý důchodce, takže neřeš určitě budeš vhodná dárkyně :palec: :mrgreen:

To doufám. :lol: Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí