Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, moje dcera bude mít v červnu 15 narozeniny a mně nenapadá co bych ji koupila. Má vše mobil, počítač, tablet…
Když jsem se jí zeptala co by chtěla řekla mi,,mamo dárky mají být překvapení a ne, že o tom vím”, ale já opravdu nevím co ji koupit. Nevíte o něčem? Nemáte dítě v podobné věkové kategorii?
Oblečení, boty, pouzdro na mobil, hodinky, bezdrátové sluchátka, atd
Nějaký šperk? Poukázku do nějaké hadrárny? Novou peněženku, kam se jí vejde občanka?
My možná pořídíme kotě. Už máme vybranou rasu i předběžně domluvenou chovatelskou stanici. Jen musíme ověřit, zda nebude manžel a dcera alergicky reagovat. V záloze mám prodloužený víkend v Římě. Patnácté narozeniny vnímám jako dost důležitý mezník a chceme pořídit větší dárek.
Dala bych peníze. Ne do obálky. Ale pohrát si s tím.
Na Pinterestu je inspirace dost. Ať si koupí co chce.
Případně kosmetiku, knížku nějakou.
Jaké má zájmy, koníčky, co ji baví, má oblíbené herce, zpěváky, o čem často mluví…? Od toho bych se odrazila. Počítačového nadšence asi nepotěší kniha básní, že jo ![]()
Pokud „všechno má“, tak co nějaký zážitek?
Mají se začít otevírat obchody, tak co ji dát teď poukázku na společný nákup v budoucnu? Prostě si uděláte holčičí den - nákupy, kadeřnice, restaurace?
Těžké radit, když o dotyčné nic nevíme. Některá by ocenila balíček kondomů (tím se odbudou i ty zážitky), jiná by raději plyšáka… Dívky v tomto věku jsou od sebe hodně odlišné.
@Kelsey Ruskou modrou. Měla by mít ve slinách méně alergenů. A taky méně línat.
@nozu píše:👍
@Kelsey Ruskou modrou. Měla by mít ve slinách méně alergenů. A taky méně línat.
@Ufonek444 Něco na památku třeba prstýnek, retizek.. Nebo poukaz na profi focení.
U nás mamka kupovala dcerám zlatý prstýnek, synovi hodinky
Dodnes ho mám a je to pěkná památka.
Parfém a šperk. Prstýnek ne, ten by jí byl později malý. Vhodnější je řetízek s iniciálou, z toho nevyroste - třeba na alove. Nebo značkovou kabelku, co upotřebí do tanečních. Obrovské číselné balonky nafouklé heliem. Plus jestli má oblíbenou restauraci, tak na jídlo tam nebo nechat dovézt domu - záleží, co covid dovolí ![]()
V 15 jsem dostala poznávací zájezd s mamkou (dostala jsem na výběr 3 destinace). A byl to jeden z nejlepších dárků, co jsem dostala. Ale záleží na zájmech dcery.
@Ufonek444 Dcera měla 15 před dvěma týdny a dostala od nás do svého pokoje závěsné křeslo - houpačku. Lenoší si v něm, učí se a je nadšená.