Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
chtěl bych se Vás milé mamky zeptat, čím by Vás potěšil otec Vašeho dítěte při narození prvního dítěte? Co byste ocenily nejvic? materialni dárek na památku, báseň nebo něco podobně autorského nebo jiny projev, že jste pro svého partnera prvním místě? Děkuju za jakýkoliv nápad ![]()
@Lukgab píše: Více
Ocenila jsem ti, že se manžel od začátku do všeho zapojil a neměl s ničím problém. Víc jsem fakt nepotřebovala
A ani jsem nic nedostala ![]()
Jsem pro báseň! A hezky rýmovanou v trocheji. Pak mi tu říkanku dej přečíst, ať se pobavím. Starej se o to dítě, to je největší dar.
Jako vousy sumce
jsou paprsky slunce
co hladily tě po bříšku
když nosilas v něm Elišku
Náš dar, naše štěstí
tryská jak fontána na náměstí
konečně jsme rodina
polibek od Hospodina
P. S. Smrt rýmovánkám
Partnerovi uz jsem hlasila, ze cekam diamantovy naramek od Cartiera. Ale dite zatim necekame, takze si pockam ![]()
@Lukgab šmarjááá. tak jako zaveršovat vtipně klidně může, ale oblíbený šperk se hodí k tomu, ne??
to bych tedy čekala, i s kytkou…
že jsou dnes muži často nevychovaní trubci a jsou schopni nedat nic, tak to vnímám jako selhání výchovy..
@Lucy75 píše: Více
Já to teda neberu jako věc, která musí mít dary
Ano, ženská je vlastně hrdinka, ale dar už je samotné štěstí rodiny, třeba za mě
![]()
Já na dary obecně nejsem, já jsem na činy. Takže třeba to, že s prvním si zařídil volno a pak home Office (a to pár let před Covidem, kdy to úplně běžné nebylo) a byl v podstatě celé šestinedělí doma, z velke casti vařil a nakupoval atd a já se mohla věnovat hlavně dítěti a potažmo sobě (dítě se narodilo o něco dřív s určitými komplikacemi a rodina daleko, takže se to extra hodilo). Řezané kytky jsou pro mě vyhozené peníze a šperky leda by byly nějaké „investicni,“ kromě snubaku a náušnic nic nenosím
A báseň? Bych se bála, že má nador na mozku nebo něco, kdyby s tím prisel ![]()
Jo tak možná nějakou fajn knížku, to bych snesla…ale stejně si raději vybírám sama. Obecně dary jsou pro mě fakt spíš ztráta času a peněz a energie ![]()
Že nakoupí í, uvaří, uklidí, nebude držkovat, bude stát za mnou a bez keců se zapojí do péče o dítě tak aby se matka mohla v klidu najíst, napít, osprchovat. Starat se o mimino, domácnost a nevděčnýho chlapa s pindama fakt nikdo nechce.
Dar za porod jsem nikdy nečekala, největší dárek je přece to miminko. Líbila se mi pamětní zlatá mince, ta tedy byla od rodičů a pro dítě, ne pro mě. Od partnera jsem dostala podporu a pomoc a to bylo nejvíc na světě. A uklizeno a navařeno doma po příjezdu z porodnice ![]()
@unuděná píše: Více
Přesně tak, furt nějaký očekávání daru za porod. Když dá, potěší to, když nedá, tak co. Hlavně, že se potom stará, ne? ![]()
Dostala jsem krásnou kytici a jeho pyšný pohled na mě a naše dítě byl nejvíc
, doma se postaral o další děti a vše bylo naklizene, navareno a asi tři týdny jsem nemusela hnout prstem a jen se sžívat s miminkem a hojit se.
Nějakým zlatem nikdy nic nezkazíš
to, že se postará, uvaří, uklidí, bude na otcovské je snad samozřejmost, ne dárek
…Dárky za porod jsou další věc, o které jsem zjistila, že existuje, až tady na epipi
musím nějak doma zjistit, zda má drahá polovička o této věci ví, a pokud ne, tak ho dovzdělat ![]()
Dostala jsem vždycky kytici. Myslím, že i něco dobrého za škraň. Už je to dávno. Tak paměť neslouží přesně.
Ale především a vždy doma fungoval. To je nejcennější.
Měla jsem i prostor pro sebe, protože jsem věděla, že děcka mají spolehlivého, fungujícího taťku.
@Anonymní píše: Více
Tak u mě by třeba zlatem zkazil, ale to ví, že zlato nenosím
A samozrejmost to fakt pro plno chlapů není, plno jich žije v přesvědčení, že dítě a domácnost má na starost ženská ![]()