Dark web a naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3365
3.7.19 20:40

@pistalka1974

Nemohu uvěřit, že emimino funguje tak dlouhou dobu :mrgreen:, já jsem přišla až někdy v roce 12/13, takže tak daleko do historie teda moje paměť nesahá.

Teď už holt musíš doufat, že jsi ho dobře vychovala, eventuálně, že je duševně v pořádku a nemá to jako inspiraci ke svému uspokojení a tak podobně. Pochybuji, že se s tím dá u skoro dospělého člověka něco udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
3.7.19 20:46

@Gituš já pátrala na netu a eMimino funguje již od roku 2000, taky jsem se divila :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
3.7.19 20:49

@MarketaC4 Tak to je hustý :mrgreen: To jsem fakt nečekala :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
3.7.19 22:44

No vidíte holky, nekecám. Já teda měla pauzy, ale stejně se sem vracím. Tohle fórum je super :palec: K Dark webu: syn se dušuje, že ta diskuse na Redittu sice probíhá, ale že připojit se na Dark web jde blbě, určitě z mobilu. Zkusila jsem to z mého mobilu- stáhla jsem TOR browser pro Android, a vypadalo to že se tam dostanu. Ale pak to po Vás chce přihlásit se k odběru novinek a zaplatit nějaký příspěvek na provoz v dolarech. Navíc požadují e-mail. V tomto bodě jsem program ukončila a milý TOR odinstalovala. Jak to funguje v PC, nevím, ale přes mobil to pro mláďata je složitější kvůli placení toho příspěvku v USD.

• Citovat
  • Upravit
7
3.7.19 23:36

Tak jsem to pro zajímavost zkusil také a spíš to vypadá, že se v tom moc nevyznáš. Program je zdarma, zaplacení je zcela nepovinné, klasická žádost o Donate. E-mail se požaduje, pokud se přihlásíš k odběru nevinek, což je logické, novinky musí někam chodit. Opět je ale jejich odebírání nepovinné. Program jinak funguje zcela klasicky jako normální prohlížeč, jako PC verze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
3.7.19 23:58

@pistalka1974

Si tak říkám, že i kdybych měla u nejstaršího syna podezření, že leze na darkweb - bude mu šestnáct - tak bych tam rozhodně neměla ambice lézt sama, abych to vyzkoušela, jak snadno to jde či nejde :mrgreen: Maximálně bych si o tom něco přečetla, ale tím by to haslo - a mluvila bych o tom se synem.

Já bych si s takovýmahle věcma moc nehrála :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
4.7.19 04:41

Kdyby mi moje máma skoro v osmnácti letech lezla do historie a pak takhle hysterčila na netu, tak si myslím, že je padlá na hlavu. Prosím tě, polovina z toho, co se o Darkwebu říká jsou legendy, do zbytku se běžný uživatel jen tak nedostane. Určitě ne ten, kdo si ani před svou mámou neumí schovat diskusi na Reddit. Mít takovou stíhačku, tak radši předstírám, že vůbec nevím, co to internet je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
4.7.19 07:28

Tak už na to kašlete, ať udělám co udělám, vše je špatně! Končím tady, šla jsem pro radu, ale tady že mě akorát všichni dělají blbce…

• Citovat
  • Upravit
19388
4.7.19 07:32

@pistalka1974 počkej, já bych byla taky znepokojena a vyřídila bych to i kdyby mu bylo 20.
Hele, jen si zpočátku působila jako někdo, kdo chce navod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
4.7.19 08:38
@g.sandova píše:
@pistalka1974 počkej, já bych byla taky znepokojena a vyřídila bych to i kdyby mu bylo 20.
Hele, jen si zpočátku působila jako někdo, kdo chce navod

Díky, jsem ráda, že mi rozumíš. A propos- pro ostatní: taky mi bylo osmnáct, a taky mi vadilo, že mě hlídají, ale teď jim musim dát za pravdu. Ale stejně už tu vlastně nemám co dělat, vypadá to, že tu mám nejstarší dítě :lol:

• Citovat
  • Upravit
1110
4.7.19 08:42
@pistalka1974 píše:
Díky, jsem ráda, že mi rozumíš. A propos- pro ostatní: taky mi bylo osmnáct, a taky mi vadilo, že mě hlídají, ale teď jim musim dát za pravdu. Ale stejně už tu vlastně nemám co dělat, vypadá to, že tu mám nejstarší dítě :lol:

Chápu to, lezu do historie 19-ti leté a 16-ti leté, nepřijde mi to nijak hrozné. Jsou pořád nedospělí.
Já bych se syna na rovinu zeptala, co to má znamenat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1605
4.7.19 09:30

@pistalka1974 Hele ja bych se toho nebala. Podle me je to jen jeho zajem o deep web a aby vedel, o cem je rec ve svete inernetu. To, ze se o tuto tematiku zajima, neni spatne. Navic dark web je jen podmnozinou deep web a kupovat zbrane se ti jen tak nepovede. Chce to mit pozvanky do danych skupin apod. Podle me nic spatneho nedela, jen se ho muzea zeptat, jestli zna rizika. On ti to urcite osvetli lip nez ty jemu :lol:. My na stredni taky zkouseli proniknout do taju zakazanych a nic spatneho jsme neprovadeli. Promluv si s nim normalne a se zajmem, ne, ze mu to jdes vycitat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
4.7.19 09:48
@Sallyna píše:
@pistalka1974 Hele ja bych se toho nebala. Podle me je to jen jeho zajem o deep web a aby vedel, o cem je rec ve svete inernetu. To, ze se o tuto tematiku zajima, neni spatne. Navic dark web je jen podmnozinou deep web a kupovat zbrane se ti jen tak nepovede. Chce to mit pozvanky do danych skupin apod. Podle me nic spatneho nedela, jen se ho muzea zeptat, jestli zna rizika. On ti to urcite osvetli lip nez ty jemu :lol:. My na stredni taky zkouseli proniknout do taju zakazanych a nic spatneho jsme neprovadeli. Promluv si s nim normalne a se zajmem, ne, ze mu to jdes vycitat.

Už jen zájem o takové věci je podle mě špatný. Článek o dark webu je na Wikipedii a je obsáhlý víc než dost, nemusí o tom diskutovat s nějakými poťouchlými puboši.
Já mám třeba handicap v tom, že například moje starší dcera navštěvuje z 90 % zahraniční stránky a její fb konverzace také nebývají v češtině. Mladší je naštěstí v tomto ohledu normální :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
4.7.19 10:37

Tak to jsem ráda, že tu nejsem sama, kdo už má ty „miminka“ trochu větší :D Už jsem začala mít trochu depresi 😁
Já se s klukem o tom začala bavit normálně, jako jestli jde stáhnout nelegálně filmy apod. A on na mě místo v klidu odpovědi vyjel, že není blbý aby tam lezl… takže kloudná řeč žádná

• Citovat
  • Upravit
1110
4.7.19 10:58
@pistalka1974 píše:
Tak to jsem ráda, že tu nejsem sama, kdo už má ty „miminka“ trochu větší :D Už jsem začala mít trochu depresi 😁
Já se s klukem o tom začala bavit normálně, jako jestli jde stáhnout nelegálně filmy apod. A on na mě místo v klidu odpovědi vyjel, že není blbý aby tam lezl… takže kloudná řeč žádná

Za tohle bych mu dala zaracha, sebrala na měsíc kapesné, nemá po vás co vyjíždět.
Jinak, já tedy svým dětem i zakazuji nelegální stahování her a filmů, i když tedy u starší dcery mám podezření, že to stejně dělá. I za tohle jsem odebírala kapesné (v době, kdy dostávala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí