Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pises o ni teda dost hnusne, jako kdyby to ani nebylo tvoje dite proboha, jak kdybys ji ani nemela rada
prej vim, ze je falesna, nemam chut se s ni bavit, nikdy jsem ji nestrefila do obliceje
zni to fakt divne a dost blbe
…jestli se k ni chovas tak, jak o ni pises, tak se ji nedivim, ze ma potrebu si vymyslet, asi chce pozornost, lasku a ty o ni mluvis takhle
chudak holcicka ![]()
Než to, že mě dcera z něčeho obviňuje a že strachu sama o sebe, bych se zamyslela nad tím, proč to dělá a dávno to řešila s odborníkem. A ne, fakt si nemyslím, že střídavka to vyřeší, možná to bude ještě horší. Urovnej si v hlavě, jaký k ní máš vůbec vztah, chudák dítě. Je to ještě prcek.
@darekp píše:
Pises o ni teda dost hnusne, jako kdyby to ani nebylo tvoje dite proboha, jak kdybys ji ani nemela radaprej vim, ze je falesna, nemam chut se s ni bavit, nikdy jsem ji nestrefila do obliceje
zni to fakt divne a dost blbe
…jestli se k ni chovas tak, jak o ni pises, tak se ji nedivim, ze ma potrebu si vymyslet, asi chce pozornost, lasku a ty o ni mluvis takhle
chudak holcicka
Souhlasím, píšeš o dceři, jako o cizí holce, která ti leze krkem. Nedokážu si představit, že bych se tak vyjadřovala o své holčičce a ještě ji sama strkala do střídavky. ![]()
Presne tak jak píšou ostatní a nebo na svůj věk ví co to muže způsobit a nechce u tebe ani ona být.. popravdě ani já bych mámu jako jsi ty nechtěla natož takovou mámou být
Možná o ní píšu hnusně, ale fakt mě dost naštvala s tímhle. Mám ji moc ráda, ale s tímhle mi fakt podkopla nohy. Celý den se točí jen okolo ní, vždy je na prvním místě, ale věřte nebo ne. Zklamala mě s tímhle.
Spis než zklamání z jejího chování bys měla být z toho proč to děla.. pokud nemá psychicky problém
To je hezké, že potřebuje lásku a pozornost, myslím, že ode mě ji má až příliš i od všech ostatních je to takový miláček, ale aby si vymyslela tohle. To je tak na to aby mi ji sebraly. Myslím, že by střídavě péče pomůže tomu, že už nebude mít jednoho z rodičů jednou za 14 dní. Sama jsem si tím prošla a vím, že jsem si zvykla na to rychleji, než na to, že jsem svého tátu viděla jednou za měsíc, to pro mě bylo daleko stresovejsi. Vím, že ji tam udělá, vše co jí na očích vidí a může tam dělat naprosto cokoliv a kolik se tam toho přehledně a to je u ní jeden velký problém.
@Anonymní píše:
To je hezké, že potřebuje lásku a pozornost, myslím, že ode mě ji má až příliš i od všech ostatních je to takový miláček, ale aby si vymyslela tohle. To je tak na to aby mi ji sebraly. Myslím, že by střídavě péče pomůže tomu, že už nebude mít jednoho z rodičů jednou za 14 dní. Sama jsem si tím prošla a vím, že jsem si zvykla na to rychleji, než na to, že jsem svého tátu viděla jednou za měsíc, to pro mě bylo daleko stresovejsi. Vím, že ji tam udělá, vše co jí na očích vidí a může tam dělat naprosto cokoliv a kolik se tam toho přehledně a to je u ní jeden velký problém.
Promiň, ale je jí 5. Co po ní chceš. Máš pocit, že kdyby se k tobě takto chovala máma v tomto věku, tak by sis řekla „aha“. To asi těžko. Zřejmě tam budou i jiné obtíže. Střídavá péče to opravdu nevyřeší. Když se rodiče chovají jako rozumní lidé jsou schopni věci probrat a poprat se s nimi dohromady. Očividně máš ještě zlost na jejího otce, že malou vychováváš sama, že ji dovolí to co ty ne. Tak to ale je a ty se s tím musíš smířit. Snaž se spíš pochopit proč to dcera dělá a co jí k tomu vede. Takto malé dítě nemá manýry, ale vsechno dělá záměrně z nějakého nedostatku a také se učí od rodičů, dítě formují lidé jenž se podílí na jeho výchově. Dcera se zřejmě snaží upoutat pozornost a to pramení z něčeho a je třeba se dobrat toho z čeho. Tím, že bude týden u tebe a týden u otce se vůbec nic nevyřeší. Jen tím dáš lekci/mstu jejímu otci. Tedy v tomto případě ti bohužel nejde o dítě, ale o to jak ukázat jejímu otci.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si sem pro radu.Moje pětiletá dcera, která jezdí každých 14 dní si vymýšlí, že jí mlatím. Dcera má velmi bujnou fantazii, že kolikrát jí věřím i já i přesto, že o tom vím. Před týdnem ji třeba napadlo, že mi sdělí, že spolka kostičku. Vyprávěla mi, o ní, jak byla velká a jakou měla barvu. N pohotovosti zjistili, že to není pravda. Bohužel teď mě podrazila celkem dost. Jenom na svojí obhajobu musím říst, že denně chodila do školky, pravidělně jako nenodonošený dítě chodí k dokotrům. Myslím, že tam by si toho všimli. Nebudu tvrdit, že mi kolikrát neujedou nervy a nedám jí na zadek, to se stává často. Vlivem výchovy dvou rodin je dost rozmazlená a neposlouchá. To co já nedovolím, jí dovolí, tam kde je jí vidí tatinek jednou za 14 dní. Vím o ní, že je celkem falešná a když je u mě tak mi říká jak mě miluje a kyž jede třeba k sestře, tam brečí, že ke mě nechce. Chápu, že to je dítě, ale tohle co o mě řekla budu horko težko vysvětlovat a popravdě nemám chut se s ní bavit.Dnes za mnou s řevem přišel ex, že jsem jí dala pěstí do obličeje, přitom to není pravda, ale i tak neví m jak se obhajovat. Pokaždě je velký problém, když jede k němu a mě už to přestává bavit. Ráda bych střídavou pěči, aby taky pochopil, co je starat se o dítě, jenže on jí nechce.Jsem na ní tak naštvaná, že bych mu jí tam nejraději odvezla. Mám ještě jednu dceru a nerada bych přišla o obě dvě děti kvůli výmyslům jedné. Nad tímhle mávnout rukou nemohu. Nikdy jsem jí neudělala žádnou modřinu tím zbytečným placaním po zadkuKdybych jí mlátila nechovala by se učtitě tak, jak se chová. Nikdy jsem jí nestrefila do obličeje
Už nemám chuť být na tohle sama a poslouchat výčitky. Mohu si nějak přes dětského psychologa dopomoct k střídavé péči. Vážně si myslím.,že by to prospělo všem stranám. Protože zrovna já, která se od roku o to dítě stará se úplně sama, jsem ta nejhorší.
Tak za prvé ji skutečně mlátíš, akorát se neshodujete s dcerou na rozsahu.
Za druhé mohli ve školce vykládat dětem, aby si nenechaly doma ubližovat a někomu to řekly (na základní škole to v jakémsi programu proti domácímu násilí dělali).
Dcera na to teď může reagovat a třeba se opravdu chce dostat od tebe pryč. Jinde ji nebijí vůbec, nejenom tak promyšleně, že z toho nejsou modřiny.
Spíš si myslím, že bys potřebovala psychologa sama, protože zdůvodňovat se jenom tím, že ses nestrefila do obličeje, je podle mne přes čáru.
Sama přiznáváš, že to plácání po zadku je zbytečné. Asi si tím sama ulevuješ, tohle není úloha pro dítě dělat ti hromosvod.
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si sem pro radu.Moje pětiletá dcera, která jezdí každých 14 dní si vymýšlí, že jí mlatím. Dcera má velmi bujnou fantazii, že kolikrát jí věřím i já i přesto, že o tom vím. Před týdnem ji třeba napadlo, že mi sdělí, že spolka kostičku. Vyprávěla mi, o ní, jak byla velká a jakou měla barvu. N pohotovosti zjistili, že to není pravda. Bohužel teď mě podrazila celkem dost. Jenom na svojí obhajobu musím říst, že denně chodila do školky, pravidělně jako nenodonošený dítě chodí k dokotrům. Myslím, že tam by si toho všimli. Nebudu tvrdit, že mi kolikrát neujedou nervy a nedám jí na zadek, to se stává často. Vlivem výchovy dvou rodin je dost rozmazlená a neposlouchá. To co já nedovolím, jí dovolí, tam kde je jí vidí tatinek jednou za 14 dní. Vím o ní, že je celkem falešná a když je u mě tak mi říká jak mě miluje a kyž jede třeba k sestře, tam brečí, že ke mě nechce. Chápu, že to je dítě, ale tohle co o mě řekla budu horko težko vysvětlovat a popravdě nemám chut se s ní bavit.Dnes za mnou s řevem přišel ex, že jsem jí dala pěstí do obličeje, přitom to není pravda, ale i tak neví m jak se obhajovat. Pokaždě je velký problém, když jede k němu a mě už to přestává bavit. Ráda bych střídavou pěči, aby taky pochopil, co je starat se o dítě, jenže on jí nechce.Jsem na ní tak naštvaná, že bych mu jí tam nejraději odvezla. Mám ještě jednu dceru a nerada bych přišla o obě dvě děti kvůli výmyslům jedné. Nad tímhle mávnout rukou nemohu. Nikdy jsem jí neudělala žádnou modřinu tím zbytečným placaním po zadkuKdybych jí mlátila nechovala by se učtitě tak, jak se chová. Nikdy jsem jí nestrefila do obličeje
Už nemám chuť být na tohle sama a poslouchat výčitky. Mohu si nějak přes dětského psychologa dopomoct k střídavé péči. Vážně si myslím.,že by to prospělo všem stranám. Protože zrovna já, která se od roku o to dítě stará se úplně sama, jsem ta nejhorší.
Doufám, že jsi troll. Jinak jsi totiž kráva. Takhle mluvit o dítěti. S takovým chladem a zlem. Úplně je mi z toho smutno. Chudák holčička…je jí 5 proboha. Možná kdyby jsi ji měla ráda a starala se o ní normálně, neměla by důvod si cokoliv vymyslet. Řešit by jsi měla proč to dělá a ne se litovat. Fuj. Fakt doufám, že jsi troll.
@saadet Kráva si možná ty, jestli se neumíš vyjadřovat slušně. Já o ní píšu naštvaně, ne nenavistne.
Nestefika do obličeje jako že jsem nikdy nesahla že vzteku do téhle oblasti, protože většinou mířím s palcanim na druhou stranu jejího těla, jenom reaguju na to, co ona tvrdí, protože ani omylem se nestalo že bych si její zadek spletla s něčím jiným, z toho důvodu mé nenapadá jediný rozumní důvod, proč si vymysli, že jsem ji dala pěstí. Tohle už je krapet přes čáru. Příště si třeba vymysli něco horšího. Tatínek ji taky dává přes zadek a často, protože ona zkouší, co vše si může dovolit. Nejsem jediná kdo ji přes ten zadek placne.
@Anonymní píše:
@saadet Kráva si možná ty, jestli se neumíš vyjadřovat slušně. Já o ní píšu naštvaně, ne nenavistne.
Já se vyjadřovat umím právě dobře. A výstižně. Toto bylo jediné adekvátní a pokud umíš číst, píše ti to vic lidí. Ale ty budeš mít se sebereflexí problém…no prostě opět jen doufám, že krmim trolla.
Ahoj, jdu si sem pro radu.Moje pětiletá dcera, která jezdí každých 14 dní si vymýšlí, že jí mlatím. Dcera má velmi bujnou fantazii, že kolikrát jí věřím i já i přesto, že o tom vím. Před týdnem ji třeba napadlo, že mi sdělí, že spolka kostičku. Vyprávěla mi, o ní, jak byla velká a jakou měla barvu. N pohotovosti zjistili, že to není pravda. Bohužel teď mě podrazila celkem dost. Jenom na svojí obhajobu musím říst, že denně chodila do školky, pravidělně jako nenodonošený dítě chodí k dokotrům. Myslím, že tam by si toho všimli. Nebudu tvrdit, že mi kolikrát neujedou nervy a nedám jí na zadek, to se stává často. Vlivem výchovy dvou rodin je dost rozmazlená a neposlouchá. To co já nedovolím, jí dovolí, tam kde je jí vidí tatinek jednou za 14 dní. Vím o ní, že je celkem falešná a když je u mě tak mi říká jak mě miluje a kyž jede třeba k sestře, tam brečí, že ke mě nechce. Chápu, že to je dítě, ale tohle co o mě řekla budu horko težko vysvětlovat a popravdě nemám chut se s ní bavit.Dnes za mnou s řevem přišel ex, že jsem jí dala pěstí do obličeje, přitom to není pravda, ale i tak neví m jak se obhajovat. Pokaždě je velký problém, když jede k němu a mě už to přestává bavit. Ráda bych střídavou pěči, aby taky pochopil, co je starat se o dítě, jenže on jí nechce.Jsem na ní tak naštvaná, že bych mu jí tam nejraději odvezla. Mám ještě jednu dceru a nerada bych přišla o obě dvě děti kvůli výmyslům jedné. Nad tímhle mávnout rukou nemohu. Nikdy jsem jí neudělala žádnou modřinu tím zbytečným placaním po zadku
Kdybych jí mlátila nechovala by se učtitě tak, jak se chová. Nikdy jsem jí nestrefila do obličeje