Dark web a naše děti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2160
6.7.19 07:23

@Nattx Budou mít stejný příznaky jako člověk, kterej vyhraje eurojackpot :D

Nicméně teďka, když jsem to tu četl, jsem si představil, jak Meh s Máňou od vedle, která je jazykově vzdělanější a umí říct anglicky Guten Tag, sedí u noťasu devatenáctileté holky, louskají její anglický příspěvky a překládají to do rodné ostravštiny :D No Troška hadr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
6.7.19 08:20
@fera21 píše:
@Nattx Budou mít stejný příznaky jako člověk, kterej vyhraje eurojackpot :DNicméně teďka, když jsem to tu četl, jsem si představil, jak Meh s Máňou od vedle, která je jazykově vzdělanější a umí říct anglicky Guten Tag, sedí u noťasu devatenáctileté holky, louskají její anglický příspěvky a překládají to do rodné ostravštiny :D No Troška hadr :D
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
6.7.19 08:23
@fera21 píše:
@Nattx Budou mít stejný příznaky jako člověk, kterej vyhraje eurojackpot :DNicméně teďka, když jsem to tu četl, jsem si představil, jak Meh s Máňou od vedle, která je jazykově vzdělanější a umí říct anglicky Guten Tag, sedí u noťasu devatenáctileté holky, louskají její anglický příspěvky a překládají to do rodné ostravštiny :D No Troška hadr :D

Takhle to rozhodně není. A naše situace mi nepřijde nijak legrační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2160
6.7.19 08:36
@me57h píše:

Já bych taky řekl, že šmírovat devatenáctiletou holku a ještě za pomoci cizího člověka, protože moje vlastní inteligence na to nestačí, je spíš k pláči. Je zkrátka právně dospělá, svéprávná, zletilá, může si dělat co chce bez omezení. A tvoje výmysly o tom, že dokud ji živíš dospělá není nikoho nezajímají a zajímat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.7.19 08:43
@me57h píše:

Ty jsi deb.il, fakt. Pro tebe už nemám jiný výraz. 8bohy stvoření, co smiruje dceru. A jseš natolik tupa, že na ni ani z poloviny inteligenci nestačís.
Já furt doufám, že jsi troll.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
6.7.19 08:49
@g.sandova píše:
Ty jsi deb.il, fakt. Pro tebe už nemám jiný výraz. 8bohy stvoření, co smiruje dceru. A jseš natolik tupa, že na ni ani z poloviny inteligenci nestačís.
Já furt doufám, že jsi troll.

ja pro ni mam horsi oznaceni, sem ho napsat nemuzu, dostala bych ban, tak jsem si aspon kdysi postezovala v soukorme 8) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
6.7.19 09:11

@debra.morgan taky bych našla nejvýstižnější výraz, ale ten ban…I takhle mě může nahlásit.
Já občas bojují s dcerou, je jí 15. Ale jsou naky meze. Ať si vybere VS jak u bude chtít, budu ji zivit. S výběrem Smstredni jsem pomáhala. Teď jsme probírala VS obory které si myslí, že by ji zajímaly. Ať su vybere cokoliv, budu ráda, že se chce vzdělávat a počítám s tím, že ji budu zivit, když bude řádně studovat. Klidně do třiceti.
Historii pc nekontroluju, jen poučuji a důvěřují.
Nechce mi pomáhat, tak ji ukoluji. Je taková linoucka, naše holčička.
Ale tohle by mě nenapadlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
6.7.19 09:44

@g.sandova

Mam čtrnáctiletou, sama od sebe taky nic moc neudělá, ale podle seznamu úkoly zvládá - většinou každý v tu chvíli něco uklízí, tak nepindá :D - pokud za čokoládu nepředeleguje úkoly na mladší sestry :mrgreen:

Ja bych meh docela přála, aby dcera odesla od ni studovat a aby ji meh musela soudně platit výživné :D Hihi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
251
6.7.19 10:17

@Gituš
Já měla na střední takovou spolužačku, rodiče ji drželi celý život na hodně krátkém řetězu. Pak odešla studovat VŠ, bydlení na koleji, a za týden mi její ségra říkala, že po nějaké epické party skončila na záchytce. Bez věcí. Nahá. :pankac:. Naštěstí teda v pohodě, akorát kocovina třídenní. :mrgreen:

Ovšem být to moje děcko, tak ji asi přetrhnu i v 19.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
6.7.19 13:11
@Gituš píše:
@g.sandova

Mam čtrnáctiletou, sama od sebe taky nic moc neudělá, ale podle seznamu úkoly zvládá - většinou každý v tu chvíli něco uklízí, tak nepindá :D - pokud za čokoládu nepředeleguje úkoly na mladší sestry :mrgreen:

Ja bych meh docela přála, aby dcera odesla od ni studovat a aby ji meh musela soudně platit výživné :D Hihi :D

Moje holky uklízejí a vaří samy od sebe. Starší má akorát problém pomáhat s malým, ale ona obecně nemá vztah k dětem :roll: Ale myslím, že alespoň v tomhle jsem odvedla dobrou práci. Holky se budou umět postarat o chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
6.7.19 13:44

@Nattx

Já měla spolužačku, co asi i v 18 musela chodit spát buď v 9 nebo 10, takže pak třeba do 2, 3 do rána potajmu četla - ale za to díky tomu měla vždycky velmi kladný vztah ke knihám.

@me57h U tebe bych to „samo od sebe“ brala velmi ale velmi s rezervou. Moje dcera taky ráda vaří, umí ledascos, ale teda vařit ji nijak nenutím - zvláště protože vařit pro osmičlennou rodinu dle mého není úkolem 14leté holky - jednoduchou večeři a svačinu ano, ale rozhodně od ní neočekávám tříchodový oběd.

A aby ti pomáhala s malým - já ti nevím, ale nepořizovala sis to dítě náhodou ty? Nikoliv dcera. Já si neumím představit, že bych starším nutila hlídat mladší - jako v případě návštěvy lékaře jednou za měsíc ano, ale ne hlídání 5× týdně 3 hodiny + vaření a uklízení.

Moje holčičky mají hudební a umělecké ambice, takže se jim snažíme dopřát maximální možnou míru seberealizace + základní domácí práce, ale nepořizovala jsem si je aby mi měl kdo vyvařovat, uklízet, prát prádlo a tak podobně.

Až budou mít vlastní domáctnost, nauklízí se dost a dost, navíc, ten kdo má uklízení v krvi, tak uklízet bude, kdo je od přírody bordelář, tak jím zůstane a maximálně to bude udržovat na nějaké únosné mezi. Člověk má vést své potomky k tomu, aby byli samostatní, svoji a měli vlastní názor, ne aby byli „podle představ rodičů“ = syn chce studovat biologii, baví ho, zajímá, tak logicky po něm nebudu chtít, aby šel na VŠE, že :). A starší dcera nepůjde zřejmě na medicínu, když ji zajímají dějiny umění, hudby a baví ji hraní na hudební nástroje. Chce to jen trochu sebereflexe a zařídit si SVŮJ život, nikoliv ho přeorganizovávat dětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
6.7.19 13:57

@Gituš já znám jednu, co ji v 18 dali večerku a zakázali stýkat se s klukem, tak se odstěhovala, hádej jak super mají vztahy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
6.7.19 14:07

@debra.morgan

:mrgreen: Umím si to živě představit :mrgreen:
Některých dětí mi je občas fakt líto, co mají doma za exemplář rodičů :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
6.7.19 14:33
@Gituš píše:
@Nattx

Já měla spolužačku, co asi i v 18 musela chodit spát buď v 9 nebo 10, takže pak třeba do 2, 3 do rána potajmu četla - ale za to díky tomu měla vždycky velmi kladný vztah ke knihám.

@me57h U tebe bych to „samo od sebe“ brala velmi ale velmi s rezervou. Moje dcera taky ráda vaří, umí ledascos, ale teda vařit ji nijak nenutím - zvláště protože vařit pro osmičlennou rodinu dle mého není úkolem 14leté holky - jednoduchou večeři a svačinu ano, ale rozhodně od ní neočekávám tříchodový oběd.

A aby ti pomáhala s malým - já ti nevím, ale nepořizovala sis to dítě náhodou ty? Nikoliv dcera. Já si neumím představit, že bych starším nutila hlídat mladší - jako v případě návštěvy lékaře jednou za měsíc ano, ale ne hlídání 5× týdně 3 hodiny + vaření a uklízení.

Moje holčičky mají hudební a umělecké ambice, takže se jim snažíme dopřát maximální možnou míru seberealizace + základní domácí práce, ale nepořizovala jsem si je aby mi měl kdo vyvařovat, uklízet, prát prádlo a tak podobně.

Až budou mít vlastní domáctnost, nauklízí se dost a dost, navíc, ten kdo má uklízení v krvi, tak uklízet bude, kdo je od přírody bordelář, tak jím zůstane a maximálně to bude udržovat na nějaké únosné mezi. Člověk má vést své potomky k tomu, aby byli samostatní, svoji a měli vlastní názor, ne aby byli „podle představ rodičů“ = syn chce studovat biologii, baví ho, zajímá, tak logicky po něm nebudu chtít, aby šel na VŠE, že :). A starší dcera nepůjde zřejmě na medicínu, když ji zajímají dějiny umění, hudby a baví ji hraní na hudební nástroje. Chce to jen trochu sebereflexe a zařídit si SVŮJ život, nikoliv ho přeorganizovávat dětem.

Ve čtrnácti budiž. V devatenácti je však o pět let starší, tudíž by tomu její schopnosti měly odpovídat. Mně se v devatenácti narodila starší dcera.
Bohužel má starší dcera problém pohlídat syna i na tu hodinu. Je pravda, že je divoch od přírody, ale za to já nemůžu. Dcera jej nazývá spratkem, protože je hodně divoký a hlučný, ale podle mě je to nespravedlivé, je to prostě kluk.
A pokud jde o obory, za mě ať si vybere co chce, ale nechci ji podporovat v něčem, co nemá budoucnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
6.7.19 16:13

@me57h

A fakt si myslíš, že třeba má dcera, až ji bude 19, by měla trávit čas vařením pro osmičlennou rodinu? Upřímně, já si to nemyslím, občas to leze na nervy i mně, natož abych to delegovala na dceru, fakt jsem si ty děti nepořizovala jako otroky. Pokud ona jednou bude mít tolik dětí, užije si to až až, pokud jich bude mít méně, tak bude mít méně práce, ale přece ji do foroty nebudu vystavovat nad míru tomuhle starání se o rodinu.

No, ono je hlučnost a hlučnost, já mám hudebně založené holky, takže hlučné bývají běžně, ale pokud je to nad mou snesitelnou míru, tak také usměrňuji, protože bych se mohla taky zbláznit a dlouhou dobu - rozhodně i po dvacítce jsem měla problém s hlučností dětí, byla jsem na to velmi citlivá, takže si umím představit, že prostě někomu nemusí vyhovovat hlídat takové dítě. Ale to tak maximálně pozná na svých dětech. Ty bys ji lekce dávat neměla.

A co se budoucnosti týče, nemyslím si, že ty dokážeš posoudit, co má a nemá budoucnost, pokud tomu nerozumíš - té dané problematice. Tvá dcera může být třeba ta jedna z deseti, které to vyjde, protože ji daná problematika zajímá, a dává tomu více, než ostatní - naopak, pokud ji podpoříš, je mnohem větší šance, že uspěje a to její studium budoucnost mít bude. Nebo bude dělat něco jiného, co ji bude bavit.

Nevím, jak jsi to měla ty, ale já, když jsem si vybírala budoucí studium, tak jsem prostě moc nevěděla, co budu dělat a jestli to, co jdu studovat, chci dělat. Neměj ji za zlé, že se hledá, že chce dělat něco, co ji naplňuje.

Spousta z nás učitelů ve školství dělá „z lásky k dětem“, protože jinak bychom asi brzy vyhořeli, minimálně na těch penězích…

Ale tohle je tvůj první příspěvek, co jsem kdy četla, co mi tak úplně neotevírá kudlu v kapse (mírně se tu mihla sebereflexe) tak to nepokaz :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí