Dárky, které nepotěšily

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4238
30.12.21 11:34

Já tedy pravidelně od mamky dostávám spodní kalhotky. Jsou pěkný, ale mě prostě nesedí. Kupuje je u vietnamců a pro mě jsou moc vykrojený a zařezávají se. Kupuju si osvědčený střih kalhotek „bikiny“ v Marks and Spencru a jiný už nekupuju nejmíň 20 let. Říkala jsem jí to několikrát, ale pokaždý dostanu aspoň jedny kalhotky. Takže jsem je odklidila do šuplíku, kde budou ležet bez využití. Kdyby mi radši dala ponožky, ty bych užila víc. Naštěstí to tedy nebyl jediný dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.21 11:59

Na dárky „mimo mísu“ je expert máma :lol: :hug: Se sestrami si už děláváme srandu a předem odhadujeme, co to bude letos. Obvykle nějaká zaručeně skvělá vychytávka, nebo něco módního (ovšem podle jejího vkusu). Bohužel nezafungovalo ani to, že se snažíme naznačovat, nebo jsme si už i vysloveně řekly co by se hodilo, nebo o příspěvek třeba. Bohužel máma nás strašně ráda překvapuje a obvykle už v listopadu hlásí, že má nachystáno.

Letos to byla pravá italská kožená kabelka (za ta léta už asi 6. ale směňuju se sestrami/kamarádkami, nosím hlavně baťůžek - elegantní, dámský, kvůli zádům a noťasu, kabelky střídám tak 3 dle velikosti/barvy a z toho jsem si jednu vybrala sama a jednu mám od manžela, mámě to opakuju průběžně, ale asi má pocit, že to zlomí :D
V minulých letech pak třeba dekorační „krouhátka“ na zeleninu, lžíce s váhou (peču pro 4-6 osob, v takovém objemu bych vážila leda tak koření), knihy, co jsem už četla, kosmetika/krémy, které nevyužiju (sestra má extra citlivou a ekzematickou pleť, tak ta dostává zas rtěnky/konturky v barvách zcela nevhodných :D ale o to dražší značky). Před 3 lety to byly elegantní spodní kalhotky, ale velikost o 2 menší a ještě úplná nepříjemná umělotina :( (nosím jen bavlnu)

Švagr - vysportovaný, dostal krásné a moc kvalitní tričko, pouze velikost asi tak XL místo M a vyměnit nelze (koupeno prý už před víc jak měsícem), tak to zas brala pubertální neteř s oblibou v oversize :lol:

• Citovat
  • Upravit
1364
30.12.21 12:13

Každý rok od tchyne poukazku do Kauflandu. Od ségry depilator na obličej, který chlupy jen oholi, nevytrha, intimní mýdlo a další kosmetiku. Od mamky čaje(opět, i k narozeninám v prosinci) a přírodní krém na oblicej, už několikáté vánoce… používám jednu značku, toto zkoušet ani nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
30.12.21 12:16
@Anonymní píše:
Já dostala pláty řas na sushi. (Sushi nejím, a tu rybinu z řas taky nemusím.) Ani vařit se z toho nechystám, že bych to nakrájela pod maso.
Anonymně, ať mě nepoznají…

Jé, ty by se mi hodily, dcerka dostala sadu na přípravu suši a bylo tam jen 10 řas a už jsme 4 spotřebovaly:-))). Suši máme moc rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
30.12.21 12:25

Jedna naše kamarádka si zapamatovala, že nám jednou na horách chyběla termoska a od té doby od ní každý rok na Vánoce jednu dostaneme. Nevadí, rozdám dál, stačí mi jedna. :mrgreen: Potom hrnky, to je snad každý rok, různé pekáče a nepotřebné kuchyňské pomůcky (mixéry, sušičky, „pomocníky“ jako je kráječ cibule, nůžky na pažitku) - máme malou kuchyň a nemám to kam dávat. Řasenku, kterou jsem si 2 týdny před Vánoci koupila sama novou. Naopak bych ocenila ponožky, ty mi dlouho nikdo nedal. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.12.21 12:58

Já mám asi celkem štěstí a nevhodný dárky nijak extra nedostávám. A taky je mi třeba fuk, v jaké hodnotě jsem dostala dárek… Mám radost i z věcí za pár korun. Ale teda je pravda, že po každých Vánocích rozdávám tak tři krémy na ruce. Sprcháče a deodoranty používám minimálně do léta. Navíc dávám přednost přírodní kosmetice… No co už… Ale převládají dárky, které mi udělají doopravdy radost.
Horší mi to přijde u naší dvouleťačky… Plyšáky, se kterými si nehraje, už jí zaplavují pokoj. A to už jsem je několikrát probrala a řadu z nich poslala pryč… Jedna z hraček, které letos dostala, už je rozbitá (a nutno říct, že ne její vinou, prostě to bylo fakt nekvalitní). Hromada divných levných plastových hraček leží někde v koutě. A knížky, které dostala… No možná před rokem by se jí líbily, ale teď ji nezaujaly. Přijde mi to škoda, místo všech těchto hraček by bohatě stačila jedna nějaká dobře zvolená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1841
30.12.21 13:05

Já musím říct, že letos mi snad všechno káplo do noty, snad jen kromě další huňaté deky na gauč, kterou dostáváme snad každý rok :mrgreen:

Jinak chápu - z diáře 3v1 bych taky nebyla odvázaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
30.12.21 13:07
@Svistice píše:
Tp mi připomnělo, když mi moje matka koupila za nemalý peníz antistresové omalovánky (doma děti rok a tři), prý abych u toho mohla v klidu odpočívat. :mrgreen:

Antistresové omalovánky mě stresují, jen je někde zahlédnu. Když si představím, že bych je musela vymalovat, tak dostávám kopřivku. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
30.12.21 13:25
@sagina píše:
Spoustu svíček. vzhledem k tomu, že nám na jaře od jedné takové svíčky vyhořel byt a než se mi podařilo sehnat firmu a než se té firmě podařilo byt zrekonstruovat, tak už tu byly Vánoce, tak jsem je velmi ocenila :mrgreen: ale já nemám ve zvyku si na Ježíška stěžovat - však on to určitě myslel dobře. co nevyužiju, to nabízím po příbuzenstvu, známých nebo v pracovním kolektivu. akorát je potřeba dát pozor, aby člověk nenabízel dárek zpátky tomu, od koho ho dostal :mrgreen: vzhledem k tomu, že moje máma pálí svíčky neustále, tak zrovna ty udávám zcela bez problémů v jakémkoli množství.

Svíčky mám rada, snažím se nenechávat bez dozoru. Co se stalo, že vám od toho něco chytlo? Já mám jen jednu zkušenost, kdy se málem stalo neštěstí a to když švagrová po baráku pozapalovala svíčky a holky (dcera a neteř) si jednu daly do dětského domečku. Když jsme to objevili, byl už pěkně nažhavený. Jsem teda hodně opatrná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
30.12.21 13:42

U mě letos netrefil jeden dárek a jeden na půl.
Od Ex tchýně pleťový krém pro 50+, je mi 33
A od tchýně vonné svíčky, vůně se mi líbí, ale vzhled skleniček je děs. Kdyby byli čisté tak super, ale jsou na nich kamínky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.21 13:50

My s manzelem dostavame pravidelne kosmetiku nebo neco do koupelnx na myti :zed: ja silny exematik a mam svoji specialni kosmetiki a manzeli stqci sampon 2v1 se sprchacem co ma pro chlapy a kupuje si sam.. nechapu proc nam to davaji, uz v loni sme jim to rikali a cely rok to tu lezelo a pak sme to rozdali a letos znovu :nevim: :zed: a jeste se zeptaji co na to rikame :pocitac: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
9374
30.12.21 14:01

Co založit diskuzi : Kdo chce naše dárky? Jak vidím, zájemci by se našli jak na diář, sushi sadu i další. Já bych třeba brala ty peníze od Svistice. :mrgreen: Já zatím letos spokojenost, sice jsme ještě nebyli u našich, ale tam většinou nedostávám nevhodné dárky. Loni jsem dostala parfém se sladkou vůní, která mi vůbec nevoní a tak stojí na poličce nevyužitý. Trochu se mě loni dotkla knížka od švagrové o výchově, protože mi někdy dávají najevo, jak je jejich klidné děťátko jejich zásluhou, zatímco já mám divočáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56334
30.12.21 14:04

Já kdysi dostala 50 metrů kabeláže, byla jsem šťastná stavěla jsem bazén.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.12.21 14:13

Jó takový ty levný toaletky, který po pěti minutách voní už jen jako cukrová voda s trochou jaru… Takovou jsem taky letos jednu dostala… Nejhorší je, že já nemám to srdce ji rovnou vyhodit… Takže mi tu bude ležet 5 let na poličce, bude se na ni prášit a pokaždé, když budu chtít tu poličku utřít, tak ji budu muset zvednout a setřít z ní prach. Až za 5 let řeknu dost a nakonec ji vyhodím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.21 14:25

Mimo jiné dostáváme každý rok od tchyně něco, co si pořídí sama do své domácnosti. Třeba si pořídí gauč a pak řekne, že je i pro nás, protože na něm při návštěvách sedíme. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný