Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vánoce jsou u nás především pro děti a s dospělými si dáváme třeba dobrá vína nebo dárkové koše dobrůtek, od rodičů peníze a od tchýně každý rok parfém, který si přeji. Je to jednoduchý a nemáme nervy s vymýšlením. Co koupit pro děti si vždy řekneme, aby nikdo nekoupil něco, co se nehodí.
U mě se letos trefili prakticky se vším
asi první rok, kdy nebylo žádné zklamání
možná tak jediné co mě úplně nepotěšilo byly ručníky od mamky
dává mi je snad ke každé příležitosti a mě už se ani nevejdou do skříně
jo a noční košile od ségry, ty taky nenosim, takže to byly trochu zbytečný dárky co úplně nevyužiju no, ale jsou to drobnosti, s těmi velkými se trefili ![]()
Já dostala pláty řas na sushi. (Sushi nejím, a tu rybinu z řas taky nemusím.) Ani vařit se z toho nechystám, že bych to nakrájela pod maso.
Pak ajvar (nemám moc ráda zeleninové směsi, radši koupím čerstvou zeleninu a uklohním si co chci a jak chci).
Pak Ghi bez laktózy. (Nemám intoleranci, tak bych ochutnala spíš normální ghi, ale dobře no.)
Anonymně, ať mě nepoznají…
Ten diář jsem viděla a já takový typ humoru moc ráda nemám. Přijde mi to už takové velmi zesměšňující vše, co se mateřství a vztahů týká, takže tě chápu
A hlavně se mi zdá, že je to snad jen pro matky s opravdu malými dětmi a běžná „matka“ si tam moc nenajde.
Jinak mě letos potěšilo asi vše. Já raději dopředu říkám, co chci a co nechci ![]()
Bratr mi dal obálku s pěnězi (ani nebyla dárková, obyč bílou poštovní). Nerada dostávám peníze, pokud si o ně na něco dražšího vyloženě neřeknu. Ale co, použijeme v létě na dovolenou.
A od jedné příbuzné jsem dostala sadu pevných okrasných mýdel. Sice značkové, ale já na tohle moc nejsem. Ale zase vzpomněla si, to je hezké. Asi taky využijeme při cestování, v penzionech/apartmánech často mýdlo na ruce chybí.
Já mám radost ze všeho a nepamatuju si, že bych někdy dostala blbej nebo nevhodnej dárek. Sešly se mi tři parfémy, plus jsem si ještě před Vánoci objednala dva další, takže mám teď pořádnou zásobu, ale všechny božsky voní, takže je krásně využiju.
Jo a jeden rok sjme dostali jako společný dar s mužem nejaké chutnee pod maso z M&S, asi 3 velké sklenice. Všechno pálivé - pikantní nejíme ani jeden a nesneseme ani trochu.
Jedno to nejmíň hot jsme z půlky daly se sebezapřením k nějakému masu, zbytek jsme po pár letech zabírání místa ve špajzce vyhodily
, protože to nechtěl ani nikdo v příbuzenstvu.
Spoustu svíček. vzhledem k tomu, že nám na jaře od jedné takové svíčky vyhořel byt a než se mi podařilo sehnat firmu a než se té firmě podařilo byt zrekonstruovat, tak už tu byly Vánoce, tak jsem je velmi ocenila
ale já nemám ve zvyku si na Ježíška stěžovat - však on to určitě myslel dobře. co nevyužiju, to nabízím po příbuzenstvu, známých nebo v pracovním kolektivu. akorát je potřeba dát pozor, aby člověk nenabízel dárek zpátky tomu, od koho ho dostal
vzhledem k tomu, že moje máma pálí svíčky neustále, tak zrovna ty udávám zcela bez problémů v jakémkoli množství.
Zrovna diář 3v1 by mi asi nevadil, i když vnitřek jsem neviděla. Každý rok mám cup od style diář. Jinak každoročně dostávám od manžela jako srandu doplňky stravy s názvem depress
@Anonymní píše:
Já dostala pláty řas na sushi. (Sushi nejím, a tu rybinu z řas taky nemusím.) Ani vařit se z toho nechystám, že bych to nakrájela pod maso.Pak ajvar (nemám moc ráda zeleninové směsi, radši koupím čerstvou zeleninu a uklohním si co chci a jak chci).
Pak Ghi bez laktózy. (Nemám intoleranci, tak bych ochutnala spíš normální ghi, ale dobře no.)
Anonymně, ať mě nepoznají…
Ghí je přirozeně bezlaktózové, žádné „normální“ neexistuje.
Ja jednou dostala od me slovenské verici rodiny Bibli.
Jsem ateistka a netajim se tim, na zadne cirkevni veci nechodim (odmitam chodit i na cirkevni svatby, krty a pohrby), tak mi to dali asi naschval. ![]()
Od bývalého manžela jsem dostala deku, kterou k vánocům on dostal v práci. Byl to jeho poslední vánoční dárek, další rok už jsme byli rozvedení (ne kvůli dece
).
Svicky
To je velmi popularni darek, ktery dostavam nekolikrat rocne a strasne me to sejri ![]()
A je po Vánocích. Který dárek vás nepotěšil? Opět se mi osvědčilo, že to vážně není o penězích.

Já jsem třeba dostala diář od 3v1 a vtipné mi to nepřijde a ani diář nepoužívám.
Můžete klidně anonymně, taky mám obavy, že bych se jinak proflakla