Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lojzísek píše: Více
Tohle ve mě zůstalo z mých školních let v 80. letech. Taky jsem dostala hrůzu a dodnes jsem to nezapoměla.
Jsem ráda, že u syna ve škole třídní učitelka nakoupila všem stejné dárky (rozdíl jen mezi klukama a holkama) a nikdo nebyl zklamaný.
Zakladatelko, prostě to řekni. Jak chlapovi, tak jeho sestře, že se ti to nelíbí.
@jege píše: Více
Naprosto typické – zase je ve škole všechno špatně… ovšem udělat něco aktivně pro změnu (a že v tomto případě tu možnost máš), to už se ti nechce… ![]()
To už bys holt musel přemýšlet, snažit se a místo jednoduššího nadávání reálně konat, že?
@cecetka píše: Více
A předtím - když se spolu holky domluvily samostatně - to otec dítěte nebyl?
Samostatně se dohodly – a samostatně si také mají vyříkat, proč ta dohoda nebyla dodržena.
A teprve na to konto případně (pokud k tomu závěru dojdou) sdělit příteli, že už se do budoucna mezi těmito rodinami dávat dárky nebudou a proč.
Jakýkoliv jiný postup je jen hloupé žalování, ať se to okecává jakkoli.
@Anonymní píše: Více
Příteli bych ten dárek ukázala, se švagrovou bych to pro tentokrát už neřešila, ale příští rok bych dávání dárku zrušila. My dáváme dárky jen dětem a něco málo symbolicky rodičům a je klid. Nějaká přehazování krámů se sourozenci, švagry beru jako zbytečnost.
@vokishka píše: Více
Hele, já nevím, co bude zítra, abych ještě myslel na nějaké debbilní školní akce 1/2 roku dopředu! Já se musím o své živobytí starat sám, mě stát peníze nedá nezávisle na tom, jestli pracuji dobře anebo špatně.
Nechápu, proč takové debbilní akce školy vůbec dělají, když to pak většinou dopadá tak, jak se to i tady popisuje. Aby měli čárku za aktivitu? Učitelé a učitelky nemají oči a nevidí, jak to nakonec dopadá? Anebo tu třídu řídí on-line, takže nevidí, jak to které prožívá a jak se trápí? To jím to mají oznámit rodiče 1/2 roku předem, že je to blbost a že to akorát vygeneruje problémy? ![]()
Tak taky kupte blbost za 50 u Vietnamců a vyřešeno.
@BohunkaP píše: Více
A učitelky jsou momentálně zaostalé, že dokud se jím na to neukáže prstem, tak to budou tak dělat ještě dalších 40 let, byť to dětí spíše nervuje, viz @cecetka?
Za mých školních let tato blbá tradice nebyla, každý se těšil na dárky doma a byl rád, že jsou konečně prázdniny. ![]()
Třídní schůzky bývají v listopadu. A ano, máš si to pamatovat a řešit tam (nebo manželka). Případně řešit online na třídních skupinách či s učitelkou, klidně teď. Oni i jiní rodiče pracují, sám rozhodně nejsi.
@Alušáček píše: Více
To jsme měli v úmyslu, tím spíše, že dítě si vytáhlo spolužáka, který mu minulý rok dal naprostý šmejd, takže nevěděl, jestli se smát anebo plakat. Bylo naplánováno koupit úplně stejnou věc akorát v jiné barvě a „vrátit“ mu to, bohužel osud rozhodl jinak a dítě se besídky nezúčastnilo: https://www.emimino.cz/…rankovani/2/.
Ani kdybys na ty učitelky nakydal ještě dalších pět kyblíků špíny, tak nezměníš nic na základním faktu – že máš už několik let možnost něco aktivně udělat…. a neudělal jsi.
Plná pusa hloupých řečí a nadávek, ale v praxi “skutek utek”. Typické slabošské a alibistické chování.
Zas tak moc ti dobro toho “celý den úplně rozhozeného dítěte” na srdci neleží, aby ses aktivně snažil…. Nebo spíš to s tím rozhozením není zas až tak žhavé a jen je potřeba z toho udělat drama, aby zase bylo na co nadávat… že? ![]()
Příspěvek upraven 26.12.24 v 19:42
Ne, učitelky to dělají, protože to považují za příjemné zpestření před Vánoci. To, že to nervuje tvoje dítě, neznamená, že to nervuje všechny děti ve třídě a na světě. Ona třeba vidí, že z toho mají radost.
A když má rodič s něčím problém, musí ho vyjádřit a komunikovat, učitelka není jasnovidec.
@BohunkaP píše: Více
Příště na to stejně zapomenu, mám dost svých starostí, které nesmím zapomenout, než tyhle školní blbosti. Mohu jí pak maximálně zavolat a vynadat, kam pořád na tyhle debbiliny chodí, ale zase si říkám, že si nebudu kazit Vánoce.
Anebo se s ní třeba mohu dohodnout, že ona mi zase bude připomínat termíny DPH, přiznání, pojistné a pod věci, když já musím řešit její agendu.
![]()
@kyslík píše: Více
Jak vidíš jenom tady v této diskuzi, tak to nervuje více dětí a stejné informace mám i od jiných rodičů, takže příjemné zpestření je to asi hlavně pro tu učitelku. Holt dobrými úmysly je dlážděná cesta do pekla! ![]()
nemusíš hned nadávat nebo se stavět do takové útočné pozice. Stačí na třídní schůzce říct své zkušenosti, ani nemusíš jmenovat. Třeba vás bude víc takových, třeba se někdo chytí za nos, třeba někdo řekne, že prostě kolem Vánoc už nemá rozpočet/kapacitu řešit ještě tohle a zruší se to… ![]()