Dárky - říct to?

Anonymní
26.12.24 16:58

Dárky - říct to?

Prosím o anonym, nerada bych, aby mne zde řešená poznala.

S přítelovou sestrou jsme se domluvily, že dáme dětem dárek. Já synovci koupila o čem mluvil a co chtěl, cca za 400,–. Konzultovala jsem to s ní, vědela o co jde. Ona se ptala, co má koupit dcerce. Poslala jsem odkaz na věc za 200,– s tím, že kdyby ne, tak něco na sebe a velikost. Synovec tedy dostal co chtěl a byl spokojený, malá dostala tašku věcí posbíraných po domě. Prasklou hračku, pastelky kde byla jedna zlomená, doplňovací sešit ze 2023 a ještě nějaký věci co dům dal.

Jsem zklamaná a trochu naštvaná. Je mi trapně za ní a fakt mě to štve. Raději neměla dávat nic, než „odpadky“. A teď nevím, zda to říkat příteli, jehož sestra to je a nebo zda to nechat být. Vím, že nemá na rozhazování, ale já taky ne a i tak jsem si z rodičáku těch pár stovek na dárek našla. Navíc ji nikdo nenutil, sama se ptala, co má dát…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20897
26.12.24 17:05

Normalne jí to řekni, že bordel posbirany po domě není dárek. A pokud to vidí takto, že příště dárky zrusite a je to, že nechceš mít znova zklamané dítě. Prostě se s některýma lidma nesrat a příteli to určitě říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 17:06
@Cenarius píše: Více

Jo, dítě je malé, to tohle ještě nechápe a vzalo to dobře, o což asi šlo. Ale takový věci se prostě dávaj jen tak a ne jako vánoční dárek.

• Citovat
  • Upravit
21333
26.12.24 17:09
@Anonymní píše: Více

To bych priteli teda ukazala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 17:12
@PaníBovaryová píše: Více

Nechci být za nějakou nevděčnou pindu, ale od doby, co si malá tašku rozbalila, to ve mně hlodá a čím dál víc. Tohle jsem vůbec nečekala.

• Citovat
  • Upravit
26.12.24 17:14

Řekni jí, že si asi spletla tašky a kde že je ten domluvený dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
26.12.24 17:14

Řekla bych to přímo jí. Ze je fajn, že dala nějaké starší věci, ale že se mohla domluvit předem, zda to budete chtít a jako dárek bych čekala něco nového :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
26.12.24 17:15

Řekla bych jí to nějak takto: „Irenko, Ty sis asi nemohla dovolit koupit naší malé to, co jsme se domluvily, viď? Tak víš co? Bude nejlepší, když to nadělování dětem zrušíme. Jsem ráda, že to chápeš. Taky musím šetřit.“ Nebo holt upřímněji: „Nerozumím tomu, proč naše dcera dostala použité věci. Věděla jsi, co budu vašemu synovi kupovat. Je mi to trapné za Tebe, mrzí mě to, ale obdarovávání dětí chci ruším.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21333
26.12.24 17:15

Ne, neni slusne si nadiktovat darek a sam dat odpadky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
26.12.24 17:17

Ja bych nic neříkala, ale příští rok bych již nic nedávala, proste bych se s ni domluvila, ze nic dětem navzájem dávat nebudete. Ja zažila neco podobného, manželce od bratrance jsem dala k narozeninám jejim dcerám penize a moje dcera dostala od ni prošlou bombonieru. Oni penize maji, nouzi netrpí, takze jsem se postavila k tomu tak, ze uz jim jen k narozeninám popřeji po telefonu. Synovec si urcite příští Vánoce nebude stěžovat na to, ze nic nedostal od tety, od toho jsou rodiče a dále bych to neřešila, pokud by ta přítelkyně příští rok chtěla řešit, coz pochybuji, řekla bych ji o svém zklamání z minulého roku, ale jinak bych se uz na dárcích nedomlouvala, toť jen můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
26.12.24 17:23
Říct, ukázat i když mě překvapuje, že o tom nevěděl už dávno.
Vždyť o domluvě mezi dárky a ceně, by vědět měl a dárek při rozbalování viděl a tedy, že to není to co bylo domluveno.
A dárky zrušte. Nedávala bych synovci dárek a zároveň bych se strachovala co za zbytečnost dostane moje dítě.. když domluva nefunguje a očividně neumí ani koupit něco hezkého podle sebe
  • Citovat
  • Upravit
45
26.12.24 17:24

To mi připomíná když syn před pár lety dostal k Vánocům od ex tchyně rozbalene a evidentně již předtím poskládané puzzle (byly tam spojené větší sekce dílku).

Ted už se to nestane ex tchyně žádné dárky synovi už pár let nedává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.24 17:27
@smajlik345 píše: Více

Dárky a takové věci jdou mimo něj. Nezajímá ho to. Dnes mu to řeknu a doufám, že se jí nebude zastávat a nebudu za špatnou já.

• Citovat
  • Upravit
21333
26.12.24 17:29

V tom pripade by darky se sestrou priste resil vyhradne on. :nevim:

A svuj nazor bych mu k tomu rekla pokazde. :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6914
26.12.24 17:40

Nechápu, proč nejednáš s ní, na rovinu? Píšeš, že to on neřeší, jde to mimo něj, dohodly jste se vy dvě se švagrovou. Prostě jí řekni, že jsi zklamaná, že jsi vybraný dárek pro synovce koupila a nechápeš, proč neudělala to samé i ona, když tip dostala. Že si za takových podmínek dárky dávat nechceš.
A vůbec. Pokud je to sestra přítele, proč neplatí dárek pro synovce on a Ty na něj šetříš z rodičáku? Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný