Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Chystame se v prazskem CARu na cyklus s darovanymi oocyty. Centra vetsinou pisi, ze garantuji minimalne 8 zralych vajicek. Vzhledem k anonymity darkyne, jak si muzeme overit, ze skutecne bylo odebranych 8 zralych oocytu? A jak si muzeme overit co se deje v laboratori? Pro darovani oocytu se vetsinou zena rozhodne v momente, kdy ji zadna pojistovna jiz neda ani korunu a jedna se o castky presahujici 100.000,– Kc. Mate nekdo zkusenosti? Je zde nejaka maminka-pravnik?
Dekuji.
Já myslím že nijak, tím že je to anonymní. Prostě chcete nebo ne.
Myslím že to je v dnešní době tak obrovský byznys že bych se nedivila ničemu
Ahoj a co by jsi si chtěla konkrétně ověřit? Zralost oocytů a počet oocytů, laboratoř si přeci nemůžeš nijak ověřit ani u svého IVF…
Myslim, ze to je hlavne o duvere, jestli jim neveris, jdi jinam. IVF jsem podstupovala s vlastnimi a nevim jak bych si overila jestli je vse tak jak lekar tvrdi.
No a že tobě odebrali určitý počet vajíček, jak se oplodnila, vyvíjela, že když by jich bylo hodně, nedali by nějaká z nich někomu cizímu… to všecko sis ověřovala (jak?) nebo jim důvěřovala? I kdybys dostala online přímý přenos z laborky, jak poznáš, že zrovna tohle jsou vajíčka tvoje nebo tvé dárkyně? Ano, prostoru pro manipulaci a lhaní je tam spousta stejně jako v mnoha jiných oborech, ale tady máš prostě jen dvě možnosti. Věř, ber a nebabrej se v tom. Nebo nevěř, neber a jdi jinam.
@AdelkaaAngelina píše:
Chystame se v prazskem CARu na cyklus s darovanymi oocyty. Centra vetsinou pisi, ze garantuji minimalne 8 zralych vajicek. Vzhledem k anonymity darkyne, jak si muzeme overit, ze skutecne bylo odebranych 8 zralych oocytu? A jak si muzeme overit co se deje v laboratori? Pro darovani oocytu se vetsinou zena rozhodne v momente, kdy ji zadna pojistovna jiz neda ani korunu a jedna se o castky presahujici 100.000,– Kc. Mate nekdo zkusenosti? Je zde nejaka maminka-pravnik?Dekuji.
tak tohle je blbost. Sama jsem kdysi darovala. Byla jsem v Praze na jedné klinice. Dostala jsem domů sadu s perem a aplikovala hormony… A můžu Ti říct jen toto, nějak mi tělo reagovalo citlivěji než se očekávalo a odebrali mi 52 oocytů. Měla jsem pak problémy a znovu neabsolvovala. Musela jsem si ještě měsíc píchat jiné injekce. A ta tvá zmiňovaná odměna? Je to dobrovolné, pojišťovna nedá nic. Klinika odměnila 10 000kč
To jsi jí ale blbě pochopila, ona nepsala, že 100,000 Kč dostane dárkyně. To ona zaplatí těch 100,000 Kč za IVF cyklus s dárovanými vajíčky a to je opravdu reálná cena.
@Anonymní píše:
tak tohle je blbost. Sama jsem kdysi darovala. Byla jsem v Praze na jedné klinice. Dostala jsem domů sadu s perem a aplikovala hormony… A můžu Ti říct jen toto, nějak mi tělo reagovalo citlivěji než se očekávalo a odebrali mi 52 oocytů. Měla jsem pak problémy a znovu neabsolvovala. Musela jsem si ještě měsíc píchat jiné injekce. A ta tvá zmiňovaná odměna? Je to dobrovolné, pojišťovna nedá nic. Klinika odměnila 10 000kč
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.