Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Samozrejme ze kazda, ktera projde zdravotnimi testy a splni ty kriteria, to uz mi vypadlo z vety… ![]()
Já jsem volala v únoru, v březnu byla konzultace, na konci března genetika, ta trvala nějakou dobu, na začátku června jsem nafásla píchadla, začla jsem v půlce června a končila koncem června odběrem, 11 dnů po odběru přišla ms a bylo hotovo ![]()
Izz píše:
Takže si člověk musí něco píchat? A samotný odběr bolí?
Tenje pod narkozou, tedy pokud je to porad stejny, muzes si vybrat bud celkovou nebo lokalni… jo a pichas si hormony, je to na principu pichani inzulinu… takze si to delas sama.
Barca12345 píše:Izz píše:Tenje pod narkozou, tedy pokud je to porad stejny, muzes si vybrat bud celkovou nebo lokalni… jo a pichas si hormony, je to na principu pichani inzulinu… takze si to delas sama.
Takže si člověk musí něco píchat? A samotný odběr bolí?
pravda
Holky moc děkuju, já jedu v pondělí na konzultaci a jsem rozhodnutá jít na odběry. Mám doma maličkou holčinu, je mi třicet a cesta k našemu sluníčku nebyla taky jdnoduchá, tak chci pomoci.
masticka píše:
Holky moc děkuju, já jedu v pondělí na konzultaci a jsem rozhodnutá jít na odběry. Mám doma maličkou holčinu, je mi třicet a cesta k našemu sluníčku nebyla taky jdnoduchá, tak chci pomoci.
Ja ti to jen schvaluji!!!! ![]()
Potesi to obe strany, zakrok, pokud bude vse v poradku, muzes podstoupit dvakrat do roka… taky bych hned sla, ale uz jednou me odmitli, kvuli ne uplne skvele genetice, ale mam v planu se zeptat dr znovu - od te doby jsem porodila zdravou holcicku, tak jestli se neco nezmenilo…
Holky a mě by zajímalo proč nemůže darovat žena s poruchou štítné žlázy? Poruchy šž jsou dědičné? Já teda vím, že se mě na endo ptali jestli v rodině někdo měl poruchu šž.. Ale u nas ji nikdo kromě mě nemá..
Takže u mě to prostě bude jen že já jsem ta první? A kvůli takové věci nemohu teď pomoci??
Já byla rozhodnutá, že po dětech pomůžu, ale koukám, že teda nepomůžu.. ![]()
n. Hotaru píše:
Holky a mě by zajímalo proč nemůže darovat žena s poruchou štítné žlázy? Poruchy šž jsou dědičné? Já teda vím, že se mě na endo ptali jestli v rodině někdo měl poruchu šž.. Ale u nas ji nikdo kromě mě nemá..Takže u mě to prostě bude jen že já jsem ta první? A kvůli takové věci nemohu teď pomoci??
Já byla rozhodnutá, že po dětech pomůžu, ale koukám, že teda nepomůžu..
porucha ŠŽ muže snižovat kvalitu vajíče,takže vajíčka by se nemusela při oplodnění chytit a bylo by to n aprd ![]()
tetma píše:n. Hotaru píše:porucha ŠŽ muže snižovat kvalitu vajíče,takže vajíčka by se nemusela při oplodnění chytit a bylo by to n aprd
Holky a mě by zajímalo proč nemůže darovat žena s poruchou štítné žlázy? Poruchy šž jsou dědičné? Já teda vím, že se mě na endo ptali jestli v rodině někdo měl poruchu šž.. Ale u nas ji nikdo kromě mě nemá..Takže u mě to prostě bude jen že já jsem ta první? A kvůli takové věci nemohu teď pomoci??
Já byla rozhodnutá, že po dětech pomůžu, ale koukám, že teda nepomůžu..
Tak to jsem nevěděla
To znemaná, že i já teda můžu mít problémy při
otěhotnění!!?
To se mi nechce věřit, nikdo mi nic takového neřekl.. Jen prý musím brát léky, aby mi šlo otěhotnět a pak mi hned zvýší dávku… No to je mimo téma… každopádně děkuji za odpověď
Tak hold nebudu darovat a zbytek vajíček, který „nevyužiju“ já k těhotenství přijde na zmar ![]()
tetmo a klárko já jsem taky sledovaná pro štítnou žlázu… byla jsem již na pohovoru u doktora a na odběrech krve. Prý mu štítná žláza nevadí.. asi to záleží na tom, jak moc je špatná.. já jí mám už dlouho dobrou.. ale pořád jsem sledovaná a beru euthyrox půlku každý den.. k tomu mám PCOS a prý by mě bral, že tím trpí každá druhá žena, tak teď čekám, jak dopadne krev..
Ještě mám mimčo půl roční, tak pokud to vyjde ..hned , jak přestanu kojit..jdu darovat. ![]()
Pavca3388 píše:
tetmo a klárko já jsem taky sledovaná pro štítnou žlázu… byla jsem již na pohovoru u doktora a na odběrech krve. Prý mu štítná žláza nevadí.. asi to záleží na tom, jak moc je špatná.. já jí mám už dlouho dobrou.. ale pořád jsem sledovaná a beru euthyrox půlku každý den.. k tomu mám PCOS a prý by mě bral, že tím trpí každá druhá žena, tak teď čekám, jak dopadne krev..Ještě mám mimčo půl roční, tak pokud to vyjde ..hned , jak přestanu kojit..jdu darovat.
fakt tak to koukám ..i když mě čeká úplně odstranění štítné žlázy
takže já to mám hodně na prd
Tetmi já jí mám skoro zdravou jen sem tam mám hraniční krev ale jinak se cítím super.. UTZ mám dobrý vždycky.. přesto si mě pořád zvou na endokrinologii a měla bych brát léky.. já je ale neberu..
Nechci se ládovat prášky zbytečně, když mám dobré výsledky i bez nich.
tak já jsem jako dárce neuspěla: prvorozený syn s VVV, druhý UPT pro genetickou vadu a třetí zcela zdráv, moje genetika však v pořádku ale i tak moje vajíčka nechtěli, takže ty kritéria jsou fakt přísný