Darování mateřského mléka

70
13.8.14 18:37

Darování MM

Maminky, chtěla bych Vás poprosit o radu a Váš názor. Pokud se tady už něco podobného řešilo, tak se moc omlouvám, ale nemám čas tady vše studovat :D. Mám dvouměsíčního chlapečka a od začátku jsme na UM. Teď má známá miminko a má hodně mlíčka! Jaký je Váš názor na to, že by mi pro mého chlapečka nějaké mlíčko dávala? Není to divné od „skoro“ cizí maminky? Pořád se mi do toho moc nechce, ale zase si říkám, že pro malého by to bylo určitě dobré. Není nad MM :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6806
13.8.14 18:41

@Jess609
Cizi MM leda z mlecne banky, tam ho osetri. Takto ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8877
13.8.14 18:44

Do toho bych nesla. Kdyz nemas vlastni mliko, zustan „verna“ UM. Mala vyrostla na UM a je z ni krasna, zdrava holcicka, neni na tom nic spatnyho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
13.8.14 18:44

Za me je to hloupost. Jednak nevis, co ta znama ji, nikdy nemáš jistotu, ze nepozila nejake leky… A za druhe, MM je prospesne treba proto, ze se v matce utvari protilatky vuci nemocem, kterym celi spolecne s ditetem a MM se uzpusobuje veku ditete. Z vyzivoveho hlediska je UM stejně kvalitni jako MM. Navic bych se bala toho veskereho uchovavani, prevozu… Jak dlouho bude kamaradku bavit sterilizovat, zamrazovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
65
13.8.14 18:53

Já bych zůstala u UM..Jak už tu psali přede mnou, mimčo si na to zvyklo, nemá cenu to zase míchat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
13.8.14 18:54

No co, dělalo se to tak odjakživa, žádný velký problém v tom nevidím. Jako řadila bych to na roveň UM, ale jestli to beztak vylívá, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
13.8.14 19:33

Nechtěla bych to a nenechala bych to dát miminu ani v porodnici. Buď vlastní nebo UM :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
13.8.14 19:50

Se divím, že by vĕtšina z vás cizí MM nechtĕla. Překvapilo mĕ to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
13.8.14 20:18

Brala bych to všema deseti, podstatný by pro mě bylo, jestli náhodou mamina nekouří, nepije (nad běžný kojo limit) a jakou má celkově úroveň (nedůvěřovala bych, kdyby např. nechávala mimino dlouho pokaděné, hrubá mluva, doma špína, apod). Ale od normální slušný čistotný ženský bez problému :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
14.8.14 07:41

Zrovna nedávno se o tom mluvilo a byla jsem docela překvapená. Mléčné banky vykupují mléko za 200 a prodávají za 900. Prý si berou jen tolik, kolik je stojí ošetření. 8) Nevěřím, nevadí. Ale taky říkali, že se cizí mm nesmí ani darovat ani prodávat mezi maminkama. To mě posadilo na zadek úplně http://img.xchat.centrum.cz/…m/57/157.gif
K otázce… kdybych ji dobře znala, tak jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
14.8.14 10:53

Mateřské mlíčko je pro miminko ta nejlepší věc na světě, ale jen od vlastní maminky, protože je mu šité na míru :). Maminka přichází do kontaktu s viry a bakteriemi a automaticky vytváří protilátky, ale tvoje kamarádka není s tvým miminkem 24 hod, takže mléko nemůže přizpůsobit i jeho potřebám. V porodnici a v bankách MM pasterizují, čímž vlastně zničí Ig látky atd., takže je to na úrovni UM, jen je možná lépe stravitelné. Nehrotila bych to, pokud je miminko zvyklé už na UM a nedělá mu žádné problémy, tak bych u toho zůstala. Na UM vyrůstá spousta miminek a jsou spokojené a zdravé. Takto se to řešilo v dobách, kdy umělá mléka neexistovaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
14.8.14 14:22
@bondy1 píše:
@Honzimila jsi si opravdu jistá, na 100%, že ho pasterizují?

http://www.kojeni.cz/banky.php

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
14.8.14 21:25
@Knofletka píše:
http://www.kojeni.cz/banky.php

Odkazem již bylo odpověděno. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
14.8.14 21:28
@maminka159 píše:
Mě taky, ale KM do buchty klidně, že? :lol: Fakt mi přijde horší UM, než mateřské mléko jiné maminky. Naopak jsem byla ráda, že jsem rodila v Podolí a než se mi rozjela laktace, tak mi malého přikrmovali mateřským mlékem. Vždycky jsem zkusila nakojit, co malej zvládl a odnesla ho na příkrm, aby byl spokojenej a měl napapaný bříško :srdce:

KM jako kozí mléko?
Chvilku mi trvalo než mi došlo co je to KM a jakou buchtu jsi měla na mysli :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.19 06:21

Darovani materskeho mleka

Mate nekdo zkusenost s darovanim mleka do mlecne banky? Mam 2 mesicni miminko, plne kojim a po kojeni vzdy v prsu neco zbyde. Ted jsem mleko odsavala po kojeni a odsala jeste 100 ml a to jsem prestala u kazdeho prsa po 10 minutach, jeste v nich neco zbylo. Po kojeni nemam problemy s tim, ze by prsa bolela nebo byla hodne natekla a vlastne nemam potrebu po nakojeni jeste odsat, ale pred kojenim byvaji prsa dost plna. Asi by mi pripadne nevadilo po kojeni odsavat a mleko darovat. Je mi jasne, ze pokud zacnu odsavat pravidelne, asi se laktace jeste navysi. Jak jste to snasely? Bylo kazdodenni odsavani narocne? Diky za odpovedi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová