Horké mléko z mikrovlnky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.8.14 15:49

horké mléko!

Ahoj,
dělala jsem miminku mléko, dala do mikrovlnky jako vždy na stejnou dobu ale asi bylo o něco teplejší, miminko ho vyplivlo a pláče, mohlo ho nějak popálit? Prosím o radu, co dělat!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
13.8.14 15:51

Chladit - něco studeného na cucání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
13.8.14 15:55

Já často čtu, že v mikrovlnce se mléko pro mimčo ohřívat nemá. Mikrovlnka ohřívá nerovnoměrně, někde je to studené, v jiné části horké. Tak snad se malá moc nepopálila. Jestli jo, za pár dní to odezní, ale zkusila bych popřemýšlet a jiné variantě ohřevu. Např. ohřívačky lahví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
13.8.14 16:00

Pořid si ohřívačku lahví, mikrovlnku rozhodně ne ohřívá nerovnoměrně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11370
13.8.14 16:09

Když ohříváš v mikrovlnce, tak jen na vlažno a pořádně to promíchat. Já s tím kvrdlám třeba půl minuty, aby se to promíchalo s tím studeným vespod. Jinak dát něco studeného a vydržet. Si vem, jak pálí tebe, když si spálíš jazyk o čaj… a určitě se mimču nic nestalo, jen to prostě bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
13.8.14 16:13

Mikrovlnka není pro mléko vhodná A, ohřívá nerovnoměrné B, spousta mlék má v sobě probio složky a ty to úplně utluče. buď pořídit hřívačku lahví nebo uvařit vodu v rychlovarné konvici, nalít jí do většího hrnku do kterého se postaví lahev s um, ohřátí je většinou do 30s. Zkusit ponořením čistého malíčku jestli to není moc, zavřít, zamíchat a pak nakapat trochu na hřbet ruky, jen pro sichr ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.14 16:13

Holky, moc děkuju, cítím se hrozně. :( taky vždycky kvrdlám, někdy radši i ochutnávám, teď jsem dala na ohmat a tohle :( teď už spinká a cucá si dudlíka, díky bohu… Moc děkuju!

• Citovat
  • Upravit
12587
13.8.14 16:35

Taky se mi to stalo :-( v první chvíli jsem dala napít studené vody a pak zavolala doktorce. Řekla mi akorát, že mám hlídat, jestli se v puse a krku neudělají puchyrky - kdyby se udělaly, tak jet na ORL. A taky by mimi nemělo zvracet.
Naštěstí u nás tehdá dobrý, u vás určitě taky, když spinká. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
13.8.14 16:52
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju, cítím se hrozně. :( taky vždycky kvrdlám, někdy radši i ochutnávám, teď jsem dala na ohmat a tohle :( teď už spinká a cucá si dudlíka, díky bohu… Moc děkuju!

ono horší než to, že se děcko trošku opařilo, je to, že mu ohříváš hotové mléko v mikrovlnce :mrgreen: ale to neřešíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
13.8.14 16:56

Já ohřívám jen vodu, ochutnám a pak přidám mléko. Jednou jsem byla nějak zblblá, dala do studený vody mléko a pak ohřát a za boha mi to pak nešlo rozmíchat, mléko nadělala hrudky…Mimi bude v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
13.8.14 17:16

Může mít spálený jazyk.
Vždycky by mě odnesl čert, když slyším, že někdo ohřívá mléko! v mikrovlnce :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
13.8.14 17:31

Tak ono by stačilo promíchat a ochutnat. A nemusí se rozhodně kvedla minutu. Čaj je promíchaný taky hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
13.8.14 18:17

Já vždy zkoušela na ruce. Ale pokud ted spinká, tak to bude ok. Kdyby to bylo něco víc, tak by nebylo klidné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.8.14 19:56

Vzdycky kapni mlicko na predlokti, musi mit telovou teplotu. V mikrovlnce se vsechno ohriva nerovnomerne, je treba promichat pred podavanim. Jinak ja teda v mikrovlnce vzdy ohrivala jen vodu a az potom jsem davala UM.
MM bych ohrivala radsi v ohrivacce lahvi. Myslim si, ze mikrovlnka znici vsechny ziviny… no.
Jinak ono to nemuselo byt horke, ale jen teplejsi a mimcovi uz to mohlo prijit hodne teple, proste teplejsi nez je zvykla. To bude dobry… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová