Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Já často čtu, že v mikrovlnce se mléko pro mimčo ohřívat nemá. Mikrovlnka ohřívá nerovnoměrně, někde je to studené, v jiné části horké. Tak snad se malá moc nepopálila. Jestli jo, za pár dní to odezní, ale zkusila bych popřemýšlet a jiné variantě ohřevu. Např. ohřívačky lahví.
Pořid si ohřívačku lahví, mikrovlnku rozhodně ne ohřívá nerovnoměrně
Když ohříváš v mikrovlnce, tak jen na vlažno a pořádně to promíchat. Já s tím kvrdlám třeba půl minuty, aby se to promíchalo s tím studeným vespod. Jinak dát něco studeného a vydržet. Si vem, jak pálí tebe, když si spálíš jazyk o čaj… a určitě se mimču nic nestalo, jen to prostě bolí.
Mikrovlnka není pro mléko vhodná A, ohřívá nerovnoměrné B, spousta mlék má v sobě probio složky a ty to úplně utluče. buď pořídit hřívačku lahví nebo uvařit vodu v rychlovarné konvici, nalít jí do většího hrnku do kterého se postaví lahev s um, ohřátí je většinou do 30s. Zkusit ponořením čistého malíčku jestli to není moc, zavřít, zamíchat a pak nakapat trochu na hřbet ruky, jen pro sichr ![]()
Holky, moc děkuju, cítím se hrozně.
taky vždycky kvrdlám, někdy radši i ochutnávám, teď jsem dala na ohmat a tohle
teď už spinká a cucá si dudlíka, díky bohu… Moc děkuju!
Taky se mi to stalo
v první chvíli jsem dala napít studené vody a pak zavolala doktorce. Řekla mi akorát, že mám hlídat, jestli se v puse a krku neudělají puchyrky - kdyby se udělaly, tak jet na ORL. A taky by mimi nemělo zvracet.
Naštěstí u nás tehdá dobrý, u vás určitě taky, když spinká. ![]()
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju, cítím se hrozně.taky vždycky kvrdlám, někdy radši i ochutnávám, teď jsem dala na ohmat a tohle
teď už spinká a cucá si dudlíka, díky bohu… Moc děkuju!
ono horší než to, že se děcko trošku opařilo, je to, že mu ohříváš hotové mléko v mikrovlnce
ale to neřešíš ![]()
Já ohřívám jen vodu, ochutnám a pak přidám mléko. Jednou jsem byla nějak zblblá, dala do studený vody mléko a pak ohřát a za boha mi to pak nešlo rozmíchat, mléko nadělala hrudky…Mimi bude v pořádku.
Může mít spálený jazyk.
Vždycky by mě odnesl čert, když slyším, že někdo ohřívá mléko! v mikrovlnce ![]()
Tak ono by stačilo promíchat a ochutnat. A nemusí se rozhodně kvedla minutu. Čaj je promíchaný taky hned.
Já vždy zkoušela na ruce. Ale pokud ted spinká, tak to bude ok. Kdyby to bylo něco víc, tak by nebylo klidné.
Vzdycky kapni mlicko na predlokti, musi mit telovou teplotu. V mikrovlnce se vsechno ohriva nerovnomerne, je treba promichat pred podavanim. Jinak ja teda v mikrovlnce vzdy ohrivala jen vodu a az potom jsem davala UM.
MM bych ohrivala radsi v ohrivacce lahvi. Myslim si, ze mikrovlnka znici vsechny ziviny… no.
Jinak ono to nemuselo byt horke, ale jen teplejsi a mimcovi uz to mohlo prijit hodne teple, proste teplejsi nez je zvykla. To bude dobry… ![]()
Ahoj,
dělala jsem miminku mléko, dala do mikrovlnky jako vždy na stejnou dobu ale asi bylo o něco teplejší, miminko ho vyplivlo a pláče, mohlo ho nějak popálit? Prosím o radu, co dělat!