Převod poloviny bytu

1053
30.6.11 12:09

Darováni poloviny bytu

Ahoj ted už s bývalým přítelem jsme si před pár lety koupili na hypotéku byt.Před pár měsíci jsme se rozešli a já jsem ho z jeho poloviny vyplatila(mínus to co zůstalo na hypotéce).Potřebovala bych poradit jak mám postupovat dál potřebuji ho vyškrtnout z katastru.Nemáte s tím prosím některá nějakou zkušenost? Žádnou smlouvu zatím podepsanou nemáme.Díky za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1587
30.6.11 12:31

Ahoj, to není darování, ale převod. On hlavně musí zaplatit daň z převodu nemovitosti. Pak byste měli mít smlouvu, ve které to bude napsáno a s tím pak na katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
30.6.11 13:02

Ale pokud vám na bytu vázne zástavní právo na hypotéku, tak musíš mít souhlas banky, že ho můžeš vyškrtnout, který dáváš též na katastr a novou smlouvu na hypotéku, která bude jen na tebe pokud jste u banky dlužníci oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
30.6.11 18:28

Ahoj díky za rady novou hypotéku a vše okolo už mám vyřízené.Jen chybí ten převod.
Abych to ještě upřesnila hypotéka je ted psaná na rodiče já mám malý příjem a expřítel podepsal čestné prohlášení že až se to vše vyřídí mi svoji polovinu přepíše.Proto to banka schválila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová