Dát dítě do školky, když nemusí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
246
31.8.20 07:31

Dát dítě do školky, když nemusí?

Ahoj.

zajímají mě vaše názory na školku. Mám 4,5letého syna, který je moc hodný, chápavý, není s ním problém. Je vůči některým svým budoucím spolužákům více nevím, jak to říci, nechci aby to znělo jako chytřejší a všichni mě tady potom chytalo za slovo…
Situace se má tak, že je přijatý do školky. Ještě než jsem měla děti a i když už jsem je měla, tak jsem vlastně nechtěla, aby takovéto státní zařízení navštěvovali (stejný názor sdílím s manželem). Avšak okolí na mne stále tak tlačilo, až jsem tedy podala přihlášku. Zítra má tedy nastoupit a já mám smíšené pocity. Na jednu stranu si říkám, že na dopoledne by mu to nemuselo nijak,,uškodit". Na druhou stranu, jsem ještě s mladším synem doma a přes den máme vyžití… Prostě nějak se bojím, aby mi ho ve školce nějak,,nezničili" nebo jak to popsat.
Jaké máte zkušenosti se školkou? Prosím o odpověď hlavně ty, kteří také váhali podobným způsobem jako my.
Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4523
31.8.20 07:39

Školka ti dítě fakt nerozbije, naopak. Není to jen hlídání pro ty, co musí do práce. Je to vzdělávací instituce, dítě se tam naučí důležité sociální dovednosti, zapracuje jeho imunita..pokud toto všechno začne až se školou, ver, že to nepřinese nic dobrého. Ted je teda povinný ten predskolni rok, tak aspoň tak. Školka je pro většinu děti super věc. Byt tebou to aspoň zkusím. Září neřeš, to řvou skoro všechny děti, ale pak jsou zase skoro všechny nadmíru spokojené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35720
31.8.20 07:40

Můj názor je, že ve 4,5 už by dávno do školky měl chodit. :nevim: najde si tam kamarády, nová zábava, nové věci. Co může být za zábavu být neustále s tebou a mladším dítětem dokola? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.8.20 07:40

Jakože je teď geniální, a ve školce z něj udělají hnupa? Možná právě díky školce poznáš, že tak chytrej není. :lol:

• Citovat
  • Upravit
2152
31.8.20 07:43
@kaja555 píše:
Ahoj.zajímají mě vaše názory na školku. Mám 4,5letého syna, který je moc hodný, chápavý, není s ním problém. Je vůči některým svým budoucím spolužákům více nevím, jak to říci, nechci aby to znělo jako chytřejší a všichni mě tady potom chytalo za slovo…
Situace se má tak, že je přijatý do školky. Ještě než jsem měla děti a i když už jsem je měla, tak jsem vlastně nechtěla, aby takovéto státní zařízení navštěvovali (stejný názor sdílím s manželem). Avšak okolí na mne stále tak tlačilo, až jsem tedy podala přihlášku. Zítra má tedy nastoupit a já mám smíšené pocity. Na jednu stranu si říkám, že na dopoledne by mu to nemuselo nijak,,uškodit". Na druhou stranu, jsem ještě s mladším synem doma a přes den máme vyžití… Prostě nějak se bojím, aby mi ho ve školce nějak,,nezničili" nebo jak to popsat.
Jaké máte zkušenosti se školkou? Prosím o odpověď hlavně ty, kteří také váhali podobným způsobem jako my.
Děkuji :kytka:

8o sokuje me tvuj prispevek. Jste asi zvlastni rodina. Nechapu tebe a tveho chlapa, jak muzete mit deti, kdyz je to u vas MY CHCEME A BASTA. K tvemu dotazu. Dite patri do skolky, mezi deti, do kolektivu a verim tomu, ze to chce taky. Co z nej potom vyroste vasi vychovou, totalni asocial co bude mit v budoucnu problem se zaclenovanim. Pochop, ze deti ve skolce si vytvareji vztah a pak odchazeji spolecne i do skoly a tvuj synator bude naprosto mimo a spadne s,,chytrosti" vis kam. Za me jasne do skolky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246

@mackA159 Hňup je tady zřejmě někdo jiný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550

Synovi je 2,5 a také zítra nastupuje. Dneska už nemohl dospat… Víš, ono to je i o tom, že bude se svými vrstevníky. Jasně, určitě tam „chytí“ nějaký nešvar, ale to je normální. Co by chtěl on?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35531
31.8.20 07:44

Tak si ho měla dát do nějaké soukromé moderní hyper super montessori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
31.8.20 07:45
@kaja555 píše:
@mackA159 Hňup je tady zřejmě někdo jiný :think:

Neboj, nejsi první maminka co si myslí že má nejchytřejší dítě.

• Citovat
  • Upravit
246
31.8.20 07:46

@migmina Proto zakládám tuto diskuzi. Nemám reálné zkušenosti. Jen vím, že já i manžel jsme ve školce celkem trpěli. Není to tak, jak jsi napsala. Syna motivujeme a na školku připravujeme, ale sám tam nechce. Asociál rozhodně není. Bývá normálně v dětském kolektivu a dokáže se prosadit. Já vím, jak se chová a jaký je. To bohužel z jednoho příspěvku nemůžete soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
31.8.20 07:46

No, já už vidím to vyžití dítěte s mladším sourozencem… Mně se doma nudí s mladší ségrou můj skoro tříletý. Ve školce ti dítě nikdo nezničí, jen se může stát, že vám ho z toho piedestalu, na který si ho stavíte, někdo sesadí. Dítě ve 4,5 letech potřebuje kamarády, zpětnou vazbu z okolí. Samostatnost. Člověk je tvor společenský, potřebuje to k životu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
31.8.20 07:48

@Sashie On cca 2 měsíce vůbec nechtěl. Teď poslední zhruba týden, kdy vybíral bačkory apod věci do školky počítá s tím, že tam zítra půjde. Mám tam asi 4 kamarády, které zná. Takže on je momentálně připravený a zkusí to. Jen já váhám (ne před ním)… Samozřejmě ho podporuji a budu vlastně ráda, když se mu tam bude líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2152
31.8.20 07:50
@mackA159 píše:
Jakože je teď geniální, a ve školce z něj udělají hnupa? Možná právě díky školce poznáš, že tak chytrej není. :lol:

Presne tak, diky skolce se pozna, ze ani neni tak chytrej a tam se to nauci at neni v 1.tride znalostma na urovni 3leteho ditete

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757

Za mě školka to nejlepší, co jsem pro syna mohla udělat. Chodí od 2 let a 5 měsíců. Když bylo na jaře zavřeno kvůli covidu, plakal a prosil, že chce do školky. Já nevím, ale přijde mi úplně normální, že děti potřebují děti. Co bys chtěla aby z něj vyrostlo? Einstein, ale asociál co nebude vědět jak vycházet s dětmi? Jako každý to máme jinak, ale podle mě děti od 3 let prostě patří do školky bez ohledu na to, jestli matka je doma nebo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15100

@kaja555 Nech to na synovi, třeba se mu ve školce bude líbit, děti potřebují být mezi vrstevníky.. Naučit se vytvářet vztahy, kamarádství, otrkat se v kolektivu je důležité.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí