Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, napred Vam chci hodne moc podekovat, ani jsem necekala takovou podporu. U me je problem, ze to nemam s kym probrat a svymi prispevky jste mi urcite hodne pomohli. Nektere veci jsem ani nevedela, treba ze existuji nektere organizace na pomoc zenam v techto situacich. Male si moc preju, neustale o tom premyslim, ale neumim si predstavit, ze dokazu v porodnici rict, ze male nechci. I kdyz to nemam s tim pravym, porad je to i me dite a kdovi jestli bych se nekdy k miminku sama rozhodla. I kdyz rodinu jsem vzdy chtela mit i svou a byt lepsi mamou nez byla ta ma. Jeste jednou moc dekuji za podporu, vse zjistim, k psychologovi jsem objednana, takze zkusim poresit i s nim
@baby2018 píše:
Holky, napred Vam chci hodne moc podekovat, ani jsem necekala takovou podporu. U me je problem, ze to nemam s kym probrat a svymi prispevky jste mi urcite hodne pomohli. Nektere veci jsem ani nevedela, treba ze existuji nektere organizace na pomoc zenam v techto situacich. Male si moc preju, neustale o tom premyslim, ale neumim si predstavit, ze dokazu v porodnici rict, ze male nechci. I kdyz to nemam s tim pravym, porad je to i me dite a kdovi jestli bych se nekdy k miminku sama rozhodla. I kdyz rodinu jsem vzdy chtela mit i svou a byt lepsi mamou nez byla ta ma. Jeste jednou moc dekuji za podporu, vse zjistim, k psychologovi jsem objednana, takze zkusim poresit i s nim
Moc Ti držím palečky!!! Miminko je dar a uvidíš, že až budeš pečovat o své dítě, veškeré dřívější ošklivé prožitky a starosti Ti budou připadat banální, miminko Tě naplní láskou a obrovskou sílou bojovat o něho i o sebe!!!
Určitě Ti lidé v oboru poradí co v takové situaci dělat a nikdy se neboj a nestyď říct si o pomoc, víš co se říká; líná huba holé neštěstí
![]()
@baby2018 píše:
Jestli miminko chceš, tak na tu adopci nepřistupuj. Psycholog je dobrý krok, tam ti to pomůže pochopit co vlastně chceš ale bojíš se toho.Ten Ospod si obejdi, poradí ti a myslím že tam by měli mít kontakty na organizace pomáhající v takových případech jako jsi ty.
@baby2018 Jestli ho chces, tak neni, co resit. Nebude to vzdycky legrace, ale rozhodne to bude stat za to. Drzim palce!
Jako samozivitelka máš nárok na strašně moc příspěvků..na bydleni, hmotná nouze atd + rodicak a nebo mateřská..můžeš požádat o městský byt ty jspu většinou za pár korun…
Pak budeš dostávat od otce malého takže to určitě zvladnes pokud miminko chceš jen resis finance
A taky ti musí dát půlku na výbavu pro miminko a za výdaje pro tebe v tehu jako třeba oblečení, léky atd..Určitě bych zašla na socialku a tam ti poradi a reknou na co všechno máš nárok
@baby2018 píše:
Držím palce, nevzdávej to
zjistí možnosti, a co se týče peněz, mám jeden typ na práci, sama tak při mateřské pracuju a dá se to, je to z domu
kdyby tě zajímalo o co jde, nebo sis chtěla jen tak popovídat, nebo kdybys pak něco potřebovala, klidně napiš do SZ
Tam co jsem se ptala ja, zadne poradenstvi neposkytuji, vse si mama musi obehat sama, akorat vubec nevim jak tohle muze vse probihat, kdyz tam musis zadat i o vychazky. Jak si tam pak matka muze zajit treba nakoupit? Tj vezeni nebo azyl?
A navic jak si muzu pak najit nejaky byt, kdyz mi z mazerske nic nezbyde a pochybuju ze na byt za 6000 plus dvojnasobna kauce za pul roku nasetrim z materske, nebo z nejakych soc. davek. Jedine delat prostitutku, ale to taky nevim jak kdyz nesmis vychazet ven, jen po dobu kratkych vychazek, co oni ti nadiktuji, a kdo by pak male hlidal?
@baby2018 Azylak ale neni vezeni. Mam tam aktualne kamaradku, takze ti muzu rict, ze „vychazky“ tam jsou od 7 rano do 7 vecer. Musis dodrzovat jenom jejich rad, v noci byt doma nebo se vcas odhlasit. Nevim jak to bude u tebe, ale tady v Plzni je tedy azylak na muj vkus i dost drahy. Kamaradka na sebe a 2 deti do 6 let plati nejakych 7400 Kc, coz mi prijde tedy jako dost silena castka. Spolupracuje tu i s nejakou agenturou, co ji pomahala vybehat vsechny davky. Aktualne je stale na rodicaku, takze si nemuze moc vyskakovat, ale zvlada to.
@baby2018 píše:
Tam co jsem se ptala ja, zadne poradenstvi neposkytuji, vse si mama musi obehat sama, akorat vubec nevim jak tohle muze vse probihat, kdyz tam musis zadat i o vychazky. Jak si tam pak matka muze zajit treba nakoupit? Tj vezeni nebo azyl?
Samozřejmě, že si to matka musí vyběhat sama, ale poradit co a jak by ti měli. Jim jde o to, aby ty jsi se postavila na vlastní nohy.
Ano žádáš o vycházky, oni ti poskytují bydlení zadarmo - to znamená jejich pravidla. Kdybys viděla, co tam. chodi občas za ženský, tak by jsi se nedivila. Pro tebe to je přechodná stanice na to, aby ses z toho vyhrabala. Na nákup tě normálně pustí, jinak tam funguje hlídání v rámci matek, co tam jsou, takže můžeš si vyřídit i něco bez dítěte. Na byt budeš žádat příspěvek na bydlení, ten ti to pokryje. Kauce je problém (ale tak někde jsou byty i bez kauce nebo na splátky), ty opravdu nemáš žádné peníze? Asi bych se snažila, co nejvíce ještě vydělat.. ne šlapáním..
Když si vybehas přídavky atd můžeš mít až okolo 20.000 kč..znám pár ženských samozivitelek
Ja prave zadne samozivitelky neznam. vetsinou to holky davaj pryc kdyz na to nemaj. zadarmo to bydleni neni. nejake penize mam ale poridim za to hlavne vybavu.on mi nechce prispet nic. a darecky od znamych jsme nedostali ani od znamych.tady jsou vychazky dvakrat dve hodiny.ano prezit se to da, ale nevim co pak.je to slozity rozhodovat se sama.ale dekuji za nazory.
8000? To není ani na nájem, tedy nevím, kde paní bydlí, ale to určitě nestačí
Szaci si pouze obehat davky…a neni treba davat dite do decacku..kauci i bydleni proplati socialka, delaji to tak od jak ziva..to ale k tomu musi byt pristup a obehat si to a be uvazovat ze dam dite pryc