Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Možná v tvé situaci bych v tehu tohle řešila ale když bych ho porodila nedokázala bych to, nehledě na to že teď začnes cítit pohyby atd.. Určitě se to dá zvládnou bez otce, jsou i hur na tom mamco co v životě nepracoval a neměli nárok ani na mateřskou
@baby2018 píše:
Azylak mi nabizeji pouze na pul roku, pak netusim kam bych sla
Tak tam jdi i kdyby na těch půl roku. Pak si požádej o sociální byt a dávky a doplatek na bydlení, hmotnou nouzi… K soudu podej žádost o určení otcovství a poté požaduj alimenty. I když si nebudeš moct extra vyskakovat dá se to. S věcmi na dítě ti určitě pomůže charita nebo se na fb přidej do skupiny k dobrotetám. Pomáhají maminkám v nouzi. Pokud to miminko chceš určitě se to i když skromně dá zvládnout. Pokud ho nechceš tak samozřejmě adopce bude nejlepší řešení.
Já bych miminko nedala… kdy to bude lepší? Každému se může stát že z nějakého důvodu zustane sám. Myslím si že to lehké nebude ale zvládneš to! Určitě není jen jeden azylák kde by moli poradit pomoci, nějaké sociální bydlení, zajít se zeptat na úřad nebo sociálku jaké jsou možnosti. Vždyť bys mohla mít příspěvek na bydlení! Můžeš najít třeba jinou maminku a bydlet společně a hlídat si děti když byste potřebovali nebo se střídali na brigádě… myslím si zkrátka že to jde si poradit.
Dát dítě k adopci je podle mě krásná věc. Chtěla bych ale vědět u jaké rodiny nakonec bude, nechtěla bych aby bylo umístěno do kojeňáku a myslím si, že mnoho párů by také rádo vidělo biologickou matku. Zde článek k tématu http://zena-in.cz/…ce-ano-ci-ne
V azylovém domě opravdu nejsi na ubytovně, abys tam byla dlouho. Většinou je to max rok, ale i ten půl rok stačí a to hlavně proto, že se ti tam snaží pomoct postavit se na vlastní nohy. Poskytují sociálně-právní poradenství. Tlačí tě k vyřízení dávek, tak jak ti poradí, snaží se ti sehnat bydlení a ze své situace se posunout dál. Což je přesně pro tvoji situaci. Ty jsi teď na dně a oni ti postupně poradí jak postupovat. Ona se ta smlouva s nima dá prodloužit, ale ty musíš v azylovém domě spolupracovat, tak abys tam nebyla, takže půl roku ti určitě postačí k tomu, aby ses dala dokupy. Určitě tě nevykopnou po půl roce nikam s miminem. Ale tobě bude stačit i míň než půl roku, se vším ti poradí. Pokud však dítě chceš, jestli ne tak adopce je správná volba. ![]()
@baby2018 píše:
Ahoj holky, uz nevim komu bych se sverila a tak jsem zabrousila na tuto stranku.
Jsem v 25.tt, cekam kluka, bohuzel neplanovane. S tatinkem jsem se rozesla vlastne hned po te co jsme pocali maleho. Rad, dost a casto pije, byva i agresivni a trpi psychickou poruchou, pricemz bere psychiatricke leky. O malem vi a nechce se k nemu hlasit, ze pry neni jeho, ze si daval pozor. Kazdopadne, pravdu nema. Zustala jsem tedy sama, s rodinou se nestykam, matka o malem vi, ale ja sama jsem byla nechtena takze se nikdo nema ani k memu diteti. Premyslim tedy vazne o adopci, vek uz sice mam na dite tak akorat, ale nemam s nim pomali ani kam jit, vlastni byt nemam, natoz ho uzivit a dat mu to co si zaslouzi. Jsem z toho celkem zoufala, uz dva mesice nemyslim na nic jineho, ze jsem tehu jsem zjistila pozde, takze jsem se nemohla sama rozhodnout, ale nelituji toho.Co byste v me situaci delali vy? Prosim abyste me neodsuzovali za nazor, dekuji.
Nečekej na porod, a teď už hledej řešení. Jdi na ospod, poradit se. Klidně i do toho azyláku. Hledej byť jen garsonku, to stačí, nebo 1+1,spolubydlení,cokoli.Ale reálně zvládnutelné. Na skupinkach třeba na FB se dají najít věcičky na dítě i zdarma, spoustu maminek se toho ráda zbaví třeba i za drobnost. Hlavně neklesej na mysli.
Ahoj, OSPOD, azylovy dum. Tam ti pomohou a budou se te snazit postavit na nohy. Otce zapsat do RL, at plati alimenty.
@baby2018 píše:
Ahoj holky, uz nevim komu bych se sverila a tak jsem zabrousila na tuto stranku.
Jsem v 25.tt, cekam kluka, bohuzel neplanovane. S tatinkem jsem se rozesla vlastne hned po te co jsme pocali maleho. Rad, dost a casto pije, byva i agresivni a trpi psychickou poruchou, pricemz bere psychiatricke leky. O malem vi a nechce se k nemu hlasit, ze pry neni jeho, ze si daval pozor. Kazdopadne, pravdu nema. Zustala jsem tedy sama, s rodinou se nestykam, matka o malem vi, ale ja sama jsem byla nechtena takze se nikdo nema ani k memu diteti. Premyslim tedy vazne o adopci, vek uz sice mam na dite tak akorat, ale nemam s nim pomali ani kam jit, vlastni byt nemam, natoz ho uzivit a dat mu to co si zaslouzi. Jsem z toho celkem zoufala, uz dva mesice nemyslim na nic jineho, ze jsem tehu jsem zjistila pozde, takze jsem se nemohla sama rozhodnout, ale nelituji toho.Co byste v me situaci delali vy? Prosim abyste me neodsuzovali za nazor, dekuji.
Matka tě nechtěla a ty opakuješ její model. Počala jsi dítě s naprosto nevhodným partnerem. Myslím, že adopce zajistí dítěti snad milující rodinu. Otázka je, jestli až ho porodíš, se ho opravdu dokážeš vzdát ![]()
@baby2018 nepises kolik je ti ani víc bližších info..pracovala jsi a mas nárok na materskou? A HLAVNĚ.. jestli o miminko stojíš nebo ne… to je to nejdůležitější… vždycky to jde nějak udělat, ale když nemáš zázemí, je to sakra těžký… musela bys opravdu chtít…
Pokud bys dala prcka k adopci, uděláš nejake rodiče moc šťastne a dite se bude mit dobře…
Ale zvládla by ses ho vzdát?
@baby2018 píše:
Tak byli jste tam oba, i ty sis měla dávat pozor.
Jinak ne, dítě bych k adopci nikdy nedala.
Já myslím, že adopce v tvém případě není špatné řešení a odsuzovat tě nebudu.
Je škoda, že sis vybrala zrovna takového partnera.
Zkus zvážit všechny možnosti, holky ti už tady něco napsaly.
@baby2018 pokud k dítěti nic necitis, ani teď matkou být nechceš, pak je adopce určitě jedno z řešení. Nejlepsi je přímá adopce, kdy si děťátko odnesou milující rodiče rovnou z porodnice. Dítě se dostane do rodiny, která jej bude milovat, je na nej psychicky i finančně připravena… ja bych dítě k adopci nedala, protože jsem v tvé situaci nikdy nebyla a deti mám vymodlene, plánované a chtene. Jestli by ale tvé dítě mělo trpět tvým špatným rozhodnutím, citis, ze bys k němu neměla vztah, tak adopci urcite zvaz. Je tu spousta paru, pro které je adoptovane dítě darem z nebes
Je hezke, ze si dokazes priznat, ze diteti nemuzes poskytnout co si zaslouzis, a ted se ti to zda mozna jako situace bez vychodiska, ale po porodu budes myslet uplne jinak a nevim, zda dokazes mimco potom dat pryc.. co treba ten azylak zkusit aspon na rozjezd? I tam ti urcite poradi a pomuzou co dal
Výbavička se dá pořídit za pár korun, když si nebudeš vymýšlet. Lahev se dá vyvařit v hrnci stejně dobře jako za dob našich maminek. A v půl roce dítko půjde do jeslí Ty do práce na plný úvazek. Pořád říkám, že ne každá má tu možnost sedět s dítětem doma 3-4 roky. Pak to s alimenty a výživným pro sebe zvládneš. A možná i bez sociálních dávek.
Ahoj, špatný výběr partnera se může stát. Máš ještě čas na rozmyšlení, co a jak dále. Kdybys potřebovala nějakou pomoc, ozvi se mi, napíšu ti ještě sz. Přes organizaci Hnutí pro život máme v různých krajích dobrovolníky, kteří „adoptují maminku“, pomáhají jí finančně, psychicky, mnohdy se podaří zajistit i ubytování, potom mohou pomáhat i s dítětem. Já sama mohu třeba poslat různé věci pro děťátko a posílat i průběžně. Drž se! Můžeš zkusit i bezplatnou linku Aqua vitae pro ženy v tísni 800108000.