Dát hned výpověď nebo ještě počkat?

Anonymní
27.7.17 14:48

Dát hned výpověď, nebo ještě počkat?

Ahoj, řeším momentálně práci. Chci odejít, nejlépe včera bylo pozdě. Už tady toho mám plný brejle, dělám klasicky v kanclu, nechci moc specifikovat. Hledám si novou práci, už jsem rozeslala desítky životopisů. Chtěla bych specifickou pozici, řekněme například účetnictví (jen příklad), nehledám proto všeobecně jen administrativu. Takových nabídek je málo, nikdo moc neodepisuje, navíc jsem na začátku pracovní kariéry a nemám zkušenosti :(. Ale tady už se to nedá, a tak uvažuju zda dát výpověď ted, takže výpovědní doba by byla do zaří ( 2 měsíce), nebo ještě vyčkat. Ale tím pádem se zase výpovědní doba bude prodlužovat, nikdo nebude chtít čekat pomalu třeba tři měsíce. Takže risknout to, a dát výpověď s tím, že si něco najdu, nebo si nejdřív něco najít a pak až dát výpověď s tím, že nový zaměstnavatel bude muset čekat třeba tři měsíce?. :nevim: Prosím anonym, info o práci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
27.7.17 14:55

Je to risk. Vzhledem k tomu, že píšeš, že nabídek je málo a většinou nikdo neodepisuje. Navíc jsi bez praxe, jak uvádíš, nevím, záleží jak žiješ a zda máš závazky a můžeš si dovolit být bez práce. Ale věř mi, že ¨blbec¨se najde všude, v jakémkoliv zaměstnání a může se stát, že budeš ještě víc nespokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
27.7.17 15:01

Je lepší chodit osobně, protože málokdo odepíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@freeport bohužel mám závazky, nájem. Bydlím sama. Je to velký risk, taky si to uvědomuju. Našetřeno mám maximálně na jeden nájem, jinak nic. No nejde tu jen o kolektiv, i ta práce samotná je hrozná. :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
53190

Jelikož píšeš, že jsi bez zkušeností a praxe, tak jsi asi těsně po škole, čili bez závazků, dost možná u rodičů? V takovém případě bych dala výpověď hned a hledala jako divá. Při nejhorším budeš chvilku na pracáku. Pokud ale na tvém platu závisí další osoby, nájem apod., tak bych si to hodně rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
@Anonymní píše:
Ahoj, řeším momentálně práci. Chci odejít, nejlépe včera bylo pozdě. Už tady toho mám plný brejle, dělám klasicky v kanclu, nechci moc specifikovat. Hledám si novou práci, už jsem rozeslala desítky životopisů. Chtěla bych specifickou pozici, řekněme například účetnictví (jen příklad), nehledám proto všeobecně jen administrativu. Takových nabídek je málo, nikdo moc neodepisuje, navíc jsem na začátku pracovní kariéry a nemám zkušenosti :(. Ale tady už se to nedá, a tak uvažuju zda dát výpověď ted, takže výpovědní doba by byla do zaří ( 2 měsíce), nebo ještě vyčkat. Ale tím pádem se zase výpovědní doba bude prodlužovat, nikdo nebude chtít čekat pomalu třeba tři měsíce. Takže risknout to, a dát výpověď s tím, že si něco najdu, nebo si nejdřív něco najít a pak až dát výpověď s tím, že nový zaměstnavatel bude muset čekat třeba tři měsíce?. :nevim: Prosím anonym, info o práci

Nikdy jsem nepodávala výpověď, dokud jsem neměla něco nového. V mém oboru někdy přijde zajímavá nabídka, klidně několik najednou. A někdy prostě náhodou zase nic a člověk čeká několik měsíců. Každý zaměstnavatel na vybraného člověka normálně výpovědní lhůtu počká.

Nevím, jak moc špatné to v současné práci..ale zkusila bych vydržet nebo si hodit tak max. marod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 15:02

@Manhattan ale kdy, dělám do 5. To už nikdo, nikde není. I na pohovory si musím brát dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
2054
27.7.17 15:02
@Anonymní píše:
@freeport bohužel mám závazky, nájem. Bydlím sama. Je to velký risk, taky si to uvědomuju. Našetřeno mám maximálně na jeden nájem, jinak nic. No nejde tu jen o kolektiv, i ta práce samotná je hrozná. :pocitac:

Záleží fakt jak hrozná, co ti lidi dělají, musela by ses víc rozepsat. Nepíšeš, o jaký obor jde :nevim: Nepíšeš, jak dlouho v tom zaměstnání jsi.

Příspěvek upraven 27.07.17 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
27.7.17 15:03
@Anonymní píše:
@freeport bohužel mám závazky, nájem. Bydlím sama. Je to velký risk, taky si to uvědomuju. Našetřeno mám maximálně na jeden nájem, jinak nic. No nejde tu jen o kolektiv, i ta práce samotná je hrozná. :pocitac:

Aha, tak to je naprd. Pokud nemáš možnost jít k rodičům/kamarádce, pak bych nejdřív určitě hledala. Třeba by pak zaměstnavatel byl ochotný dát výpověď dohodou hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.7.17 15:03
@Anonymní píše:
@Manhattan ale kdy, dělám do 5. To už nikdo, nikde není. I na pohovory si musím brát dovolenou.

Před prací? Nebo ta dovolená :nevim: Normálka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.17 15:08

@Imamother začínám v 8. To nevím co by říkali, kdybych jim tam vlítla v 7 ráno. Dovču si chci spíš šetřit na pohovory právě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.17 15:09

@unuděná no od rodičů jsem se právě odstěhovala, abych se taky konečně osamostatnila :D Navíc bydlí 2 hodiny odemě

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.7.17 15:10

@Imamother no nechci to říkat moc podrobně, je to docela specifická práce. Řekněme že se v práci hodně nakecám s nepříjemnýma lidma. Jsem tu jen nějakých 4 měsíce a stačí mi to bohatě.

• Citovat
  • Upravit
4488
27.7.17 15:16

Pokud neexistuje možnost, že bys pak odchodu litovala a byla bys ochotná dočasně jít třeba na brigádu, tak dej výpověď teď. Pravda je, že 3 měsíce ti nikdo čekat nebude. Pokud někdo odchází, od oznámení výpovědi do odchodu jsou 2 měsíce, počítej čas na zaučení. Takže teoreticky čím blíž budeš ke svému odchodu v době pohovoru, tím větší šance na úspěch. Již teď bych chodila o víkendech na brigádu, abych něco přivydělala a měla rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
27.7.17 15:16

Pokud neexistuje možnost, že bys pak odchodu litovala a byla bys ochotná dočasně jít třeba na brigádu, tak dej výpověď teď. Pravda je, že 3 měsíce ti nikdo čekat nebude. Pokud někdo odchází, od oznámení výpovědi do odchodu jsou 2 měsíce, počítej čas na zaučení. Takže teoreticky čím blíž budeš ke svému odchodu v době pohovoru, tím větší šance na úspěch. Již teď bych chodila o víkendech na brigádu, abych něco přivydělala a měla rezervu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová