Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přeji hezký den všem. Jak už všichni víte, zemřela pobodaná Češka v Egyptě. Vůbec nevím co si o tom myslet? První informace byla, že měla pobodanou nohu. Potom se k noze přidaly záda, zhoršení stavu, v kómatu a teď je mrtvá?? To muselo být od začátku jinak! Média lžou, to je mi jasné, jen nechápu, proč ji nepřevezli do Čr hned na začátku? To jim jen tak projde? Jsem z toho docela v šoku.
Proč jí nepřevezli? Tak asi byla ve stavu, ve kterém ji nemohli převážet z Egypta do ČR
to je fakt divný.
Nevim, kdo vypustil první zprávy, nedovedeš připustit informační šum vzhledem k zemi, kde se to stalo? Snahu cestovky zabránit panice? Komu to jako prochází? Přečti si něco na sputnikovi a buď v klidu.
Samozřejmě, že to projde. Vždyt už ted řekli, že se to někdy stává i z lehkého zranění. Cestovky potřebují vydělávat a i obyčejní lidé ti řeknou, že byla prostě v blbý čas na blbém místě a že tě může přejet i před barákem právě zešílený soused.Bude se toho muset udát ještě o mnoho víc ![]()
„Lékařům“ v Egyptě. Evidentně to zanedbali. Z údajného lehkého zranění smrt?
Ta egyptská úmrtí jsou vůbec divná… Ale myslím, že zrovna tenhle případ je docela čitelný. Byla připravena k převozu, stav se zhoršil náhle, což u podobných zranění není nic tak neobvyklého (ne moje řeč, ale slova českých lékařů). Smutný příběh.
A ač si tomu holka šla naproti, tak tohle je jediný důvod smrti blízkého člověka, který bych já osobně do konce života nerozdýchala a asi by to ve mně hodně doutnalo.
Když by nějaký pošahanec sáhl na život úplně bezdůvodně, jen ve jménu alaha, nebo jiného hajzla… ![]()
@zelená7 píše:
Ono to zas až tak lehké zranění nebylo, krmili uši.
@zelená7 příliš spekuluješ. Někde jsme četla vyjádření českých lékařů, byl to tento článek.
https://www.novinky.cz/…e-smrti.html
Že se relativně stabilizovaný zdravotní stav může zhoršit není nic divného. Jediný, kdy by to měl odskákat, je ten útočník. Jiného viníka nevidím.
Zmařeného života mladé ženy je mi velmi líto a též pozůstalých. Upřímnou soustrast rodině.
@boball Vsak ano, staci si precist diskuze zde. Clovek premyslici o bezpecnosti na dovolene je paranoidni, ktereho s vetsi pravdepodobnosti prejede auto pred domem.
Ale prosím tě, multiorgánové selhání je naprosto běžná komplikace, většinou nastává až později, kolem desátého dne, jeví se všechno v pohodě a pak selže organismus, doktoři na to bývají krátcí. Prostě zemřela, velká tragédie pro rodinu a toho mrňouska, ale vyvolávat hysterii. Jo, určitě jí tam ti egyptští lékaři schválně zmasakrovali.
@zelená7 Jako je to hnusné, ale ono není povinností ČR převážet zraněné turisty zpět domů…toto byl projev dobré vůle a jak se říká - pro dobrotu na žebrotu. ![]()
A hlavně pokud je první informace zraněná noha, napadlo by Tě poslat pro člověka s bodnou ránou na noze letecký speciál? Později už byla paní evidentně ve stavu, kdy by jí převoz ještě více ublížil.
@Patricia89 No ale kdy čeští lékaři přijeli? Už docela pozdě. Bych chtěla vědět, jak by reagovali zde přispívající, kdyby se to stalo jejich rodinnému příslušníkovi. ![]()
@zelená7 Český tým lékařů na místě konstatoval, že k pochybení nedošlo. Nicméně druhá věc je, že já osobně jsem ke zdravotní péči v těchto zemích hodně skeptická, a to je jeden z důvodů, proč tam nejezdím. Nedovedu si představit, že by mi tam onemocnělo dítě, nebo mělo např. nějaký úraz a já bych ho musela nechat v tamější nemocnici. Šílená představa.
@zelená7 píše:
Evidentně? Bože, takže zase všichni na netu odborníci? Tys tam byla? Ty víš, co udělali? Byl tam tý českých doktorů, potvrdili, že egyptští kolegové nic nezanedbali, že péče byla na úrovni jako kdekoliv jinde. Tak co jako evidentně? Takže doktoři jsou blbci, když evidentní zanedbání nenašli, zatímco kde kdo na netu bez vzdělání jasně ví, že to bylo evidentní zanedbání.