Kde nakoupit věci do bytu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.7.17 17:16

Kde nakoupit věci do bytu?

Anonym z důvodu že byt už je koupený ale ještě se to řeší a nechci zatím aby okolí vědělo že se stěhuji.
Koupila jsem si byt 3+1 a jdu od rodičů. Potřebuji v první řadě pořídit lednici a pračku abych se tam mohla co nejrychleji nastěhovat. Prakticky nemám nic, musim koupit postele do ložnice skříně (přemýšlím jen nad komodami) postele dětem do pokoje, nějaký stůl, televizi, sedačku apod. no znáte to. Chtěla bych se poradit jestli je lepší koupit výbavu v nějakým kamenném obchodě, ségra mi to doporučila, že když se prý něco rozbije tak mi to hned opraví, ale já si myslím jestli není nejlepší objednat z internetu třeba co se týče televize, pračky apod? Stejně tak či tak je tam záruka nějaká ne? Váš názor? Popříklad poradíte na jaké internetové stránce jste nakupovali? Doporučíte nějakou televizi? lednici? pračku?(pračka stačí na 5 kg) líbí se mi věci z ikei ale tu mám docela daleko, nebo-li nějaké doplňky tam koupit mohu ale nějaký převážení postele, nebo skříň asi není reálné. Co se týče ručníky, hrnce a tyhle prkotinky tak to všechno mám. Dětem bych chtěla nejlépe jednolůžkovou postel, každý aby měl komodu a jeden aspoň stůl do pokojíčku. Přemýšlela jsem jestli nepořídit ty postele nad sebou abych jsme ušetřili prostor v pokojíčku ale to je asi blbost. Ocením jakoukoliv radu. Přemýšlím i jak vymalovat, líbí se mi i třeba tapety - jedna strana tapeta a zbytek klasika ale vůbec si to neumím představit, budu ráda za jakýkoliv typy :mrgreen: Ještě musím dořešit pokojíky jak budou uspořádaný syn ( 15 let) a dcera (18 let) tak vybrat nějakou dobrou barvu atd. :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.7.17 17:19

Ještě bych potřebovala radu, kde sehnat pěkné a né extrémně drahé kuchyně, byt je tedy po částečné rekonstrukci nová koupelna atd. ale není tam kuchyň budu to muset změřit a zjistit co a jak ale zase nechci dělat kuchyň za 150 tis.

• Citovat
  • Upravit
Doe_Jane
26.7.17 17:23

Tak záleží kolik na to máš peněz že

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.17 17:27

@Doe_Jane mám hodně ušetřeno, ale chci aby mi ještě něco zbylo. Nějak rozumě, rozhodně nechci třeba sedačku za 30 tisíc, televizi za 50 tis apod. to je zbytečné :kytka: (pro mě)

• Citovat
  • Upravit
12588
26.7.17 17:27

No mně ta Ikea přijde hodně fajn - hodně muziky za málo peněz. Ty věci jsou dost bytelný a kvalitní. Pak se mi hodně líbí i Kika, ale tam už je rozdíl v ceně a některé věci právě tolik kvalitní nejsou (ve srovnání s tou Ikeou). Nemáš nějakého známého s velkým autem, že bys ty věci koupila tam a on by ti pomohl s odvozem?
Jinak spotřebiče kupujeme přes internet běžně a záruka samozřejmě je, i možnost opravy… Kupovali jsme na mall.cz nebo na datartu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
26.7.17 17:29

Ikea. Pokud nemáš někoho s náklaďákem, tak i dovezou, mají i eShop. Spotřebiče je jedno kde, vybirej podle recenze eshopu a ceny.
Záleží taky dost jaký máš rozpočet a jaký styl se ti líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.17 17:30

Takto Ti asi nikdo neporadi. Musela bych znat Tvuj rozpocet a vkus. Ja vzdy interier zarizovala postupne, respektive nejdrive zaklad, pak jsem doladovala, hodne veci si casem „sedne“, zjistis treba, ze potrebujes neco jineho nebo o tu vec naopak vubec nepotrebujes, je tezke zaridit vse „jednim tahem“. Ma zkusenost je take, ze je lepsi postupne zarizovani, venovat vyberu veci velkou pozornost a koupit vse kvalitni a takove, aby se mi to libilo i za par let. I z fin. duvodu je tedy lepsi nekupovat vse naraz, pak ma clovek tendenci slevit z naroku a pak je za rok z volby nestastny. Tot moje postrehy, zarizovala uz jsem asi 7 bytu (rekonstrukce, stehovani apod.).

Příspěvek upraven 26.07.17 v 17:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
26.7.17 17:31
@Anonymní píše:
@Doe_Jane mám hodně ušetřeno, ale chci aby mi ještě něco zbylo. Nějak rozumě, rozhodně nechci třeba sedačku za 30 tisíc, televizi za 50 tis apod. to je zbytečné :kytka: (pro mě)

já bych se vůbec nebála nakupovat v ikea a spotřebiče klidně přes heureku nebo mall, prostě to, co má lepší hodnocení, doporučuji Beko třeba

• Citovat
  • Upravit
26.7.17 17:33
@Doe_Jane píše:
já bych se vůbec nebála nakupovat v ikea a spotřebiče klidně přes heureku nebo mall, prostě to, co má lepší hodnocení, doporučuji Beko třeba

S kuchyni Ikea mam taky zkusenost, neni to nejaka designerska spicka, ale podle me vypadaji pekne a nikdy s ni nebyl nejmensi problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
26.7.17 17:34

Jinak já zařizovala od nuly, neměli jsme ani vidličku. První bylo na něčem spát a sedět, na posteli jsme nešetřili. Zbytek jsem pořídila buď IKEA a bazar a postupně obměňujeme třeba dražší nádobí atd. A sedačku rozkládací z Ikey než dovezli postel, pak jsme ji prodali a koupili si pořádnou větší. Kuchyň už tu teda byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
26.7.17 17:40
@BloomingGorgeous píše:
Takto Ti asi nikdo neporadi. Musela bych znat Tvuj rozpocet a vkus. Ja vzdy interier zarizovala postupne, respektive nejdrive zaklad, pak jsem doladovala, hodne veci si casem „sedne“, zjistis treba, ze potrebujes neco jineho nebo o tu vec naopak vubec nepotrebujes, je tezke zaridit vse „jednim tahem“. Ma zkusenost je take, ze je lepsi postupne zarizovani, venovat vyberu veci velkou pozornost a koupit vse kvalitni a takove, aby se mi to libilo i za par let. I z fin. duvodu je tedy lepsi nekupovat vse naraz, pak ma clovek tendenci slevit z naroku a pak je za rok z volby nestastny. Tot moje postrehy, zarizovala uz jsem asi 7 bytu (rekonstrukce, stehovani apod.).Příspěvek upraven 26.07.17 v 17:32

nekupovat vše naráz, živelně a dle prvního dojmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.17 17:49

Jeste me napada jeden tip. Na Pinterestu apod. najdes inspiraci ohledne stylu interieru. Pak je dobre volit nabytek a doplnky tak, aby se doplnovaly a byly priblizne ve stejnem duchu. I to zjednodusi vyber, koukas pak jenom na zlomek nabidky. To plati pro vsechny cenove kategorie, je dobre mit nejakou vizi, neplacat to nahodile. Hlavne pokud zarizujes byt treba na 15 let a chces se tam citit dobre a byt spokojena. Mne se treba libi „industry style“, ale i prvky z 19. stoleti a nejradeji mam takovy lehky orientalni styl. Tedy vse zvlast, pochopitelne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.17 18:30

@pikola Na tu ikeu jsem teď koukala, ale nedokážu si představit jak to probíhá, nemám s tím zkušenosti a účtují si docela dost i když do 75 tis 2500,– za dopravu nevím jestli je to standardní nebo moc, myslím že je tam i výnos do bytu. S objednáním postele a komod bych asi nic nezkazila. @BloomingGorgeous děkuji za radu, to máte úplně pravdu. Já v první řadě vymaluji všude a koupím pračku a ledničku abych tam mohla fungovat a ostatní postupně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.17 18:32

@BloomingGorgeous děkuji, na to taky mrknu to si tam navrhnete a oni to pak dovezou?

• Citovat
  • Upravit
35740
26.7.17 18:39
@Anonymní píše:
@BloomingGorgeous děkuji, na to taky mrknu to si tam navrhnete a oni to pak dovezou?

Sice nejsem ona, ale nepochopila jsem co myslíte. Pinterest není obchod..
Jinak na dovoz, to si musíte sama spočítat zda se vám to vyplatí. Pokud nemáte větší auto nebo někoho kdo má. To nemáte v okolí nějaké obchody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová