Zvýšená úhrada léku

532
26.7.17 15:57

Zvýšená úhrada léku

Hezké odpoledne! Nevíte někdo, jak to přesně funguje? Co to pro mě znamená v praxi samozřejmě chápu :) Ale nikdy v životě jsem se s tím nesetkala, až teď a nějak mi to vrtá hlavou :) Jaké jsou důvody pro to, aby takto lékař mohl lék předepsat? Dočetla jsem se jen to, že pokud má lék stanovené dvě výše úhrady od pojišťovny, může lékař výši úhrady vybrat..ale jaké jsou podmínky pro tu vyšší? Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5313
26.7.17 16:37

Lze to např. u ATB u malého dítěte do 3 let, starší dítě už platí vyšší cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81521
26.7.17 19:33

U některých léků nehradí pojišťovna ale vůbec a v přesně definovaných případech může revizní lékař schválit zvýšenou úhradu případně zvýšenou úhradu může indikovat sám lékař pokud jsou splněny indikační kritéria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
26.7.17 21:37

Díky za reakce, já právě myslela, jestli nejsou nějaká obecná pravidla, ale asi to bude individuální a nejde to takhle zobecnit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44318
26.7.17 21:41

Je to u dětí do jednoho roku, u některých léků do tří let a při určitých diagnozách. Moje nejmenší dcera několikrát čerpala ATB na zvýšené úhrady, je astmatička, několikrát měla prokázané bakterie v nose a v krku, levná penicilinová ATB jí nezabírají a ani na tento typ bakterií nepůsobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44318
26.7.17 21:44

Potom jsou to ještě léky, které píše přímo odborný lékař. Je rozdíl, jestli např. lék na alergie Aerius(drahý jak prase),napíše preventivně jen dětský lékař(protože tento lék se používá i u dětí, které nejsou alergické při určitých potížích) nebo jestli ho napíše přímo alergolog nebo imunolog. Ten rozdíl v doplatku z kapsy rodičů je markantní, z alergologie jen padesát korun, oproti sto padesáti až skoro dvěma stům, když ho napíše dětská.

Léky pro dceru si nechávám psát přímo na alergologii, máme je všechny téměř zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová