Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ka2ka nejsem příbuzná, ale má švagrová se tam chystá a mám strach, protože si to nenechá vymluvit.
@Patricia89 No,že je to trochu rozdíl, umřít přirozenou smrtí a nebo když tě někde propíchne šílenec. O tom je ta debata. Že můžeš umřít i doma na nočníku, to snad nikdo nepopírá, nicméně, za to může maximálně tvůj špatný zdravotní stav.
@Patricia89 píše:
At si kazdej dela co chce.
Jen vim, ze my nikam tam nepojedeme. Druhy jsou mi burt.
Za deset let jsme na dovoleny nebyli. A nechybi mi to
Akorat utraceny prachy a nic. To radsi pouziju na neco jinyho.
To je jiná, vy si dělejte, co uznáte za vhodné, ale ty řeči o tom naše rodina by nikam nejela, nejsme blbí, takže ti co jedou jsou blbí, to je dost přes čáru.
@zelená7 píše:
@ka2ka nejsem příbuzná, ale má švagrová se tam chystá a mám strach, protože si to nenechá vymluvit.
Je to její rozhodnutí. Zakázat jí to nemůžeš.
@terinka4444 píše:
v Egyptě zemřela za poslední sezóny jedna Češka. Před šesti dny se na českého turistu v Chorvatsku zřítilo zábradlí a také zemřel. Je tedy Chorvatsku riziko smrti také veliké?
Já vím a v Bulharsku se utopily dvě ženy. To jsou věci, které se stanou i u nás. V zemi, kde jsou jen muslimové je podle mně riziko prostě mnohem větší. Vybíhají Italové, Španělé, Chorvati apod. z moře s kudlou nebo s jinou zbraní?
@zelená7 píše:
@terinka4444 Tak lhalo ministerstvo…média. Na začátku bylo řečeno, že měla zraněnou jen nohu. A pak zemře. Neslyšela jsem, že by naši lékaři řekli, že egyptčí kolegové nic nezanedbali. Tak uvidí se po pitvě. I když nám se přes média pravda neřekne. Švagrová se tam chystá a mně se to teda nelíbí. Navíc s 5 letým synem. Jasně, budu tu číst byla v nepravý čas, na pravém místě. Ale toto mě teda neuklidní.
Víš, prostě jsi hysterický, to že se tobě nelíbí, že se tam švagrová chystá, je jen tvoje věc. Že ty jsi neslyšela, že to čeští lékaři řekli přeci neznamená, že to neřekli. To je prostě dokola jak kolovrátek. Tak si to najdi na internetu, to je bezpečné a to zvládneš.
@terinka4444 píše:
no ani bych se nedivila, s tou jejich rekreační politikou, odrbej každého turistu, co uvidíš.
Vidíš a mně minulý týden zrovna jedna Chorvatka potěšila. Chtěla jsem marmeládu na trhu pro tátu, šípkovou. Říkám to paní na trhu a ona, jo pro tatínka, ty milá, pojd, konzum, já jí mám za 40 kun a oni jen za 11
proč to udělala netuším.
@Tereza1986 píše:
Já vím a v Bulharsku se utopily dvě ženy. To jsou věci, které se stanou i u nás. V zemi, kde jsou jen muslimové je podle mně riziko prostě mnohem větší. Vybíhají Italové, Španělé, Chorvati apod. z moře s kudlou nebo s jinou zbraní?
Ne, ale občas nějaký Čech střílí kolem sebe, napadne studenty v budově školy, ubodá tě v Tescu. Já bych se odstěhovala…
@Tereza1986 píše:
Hele, když chceš srovnávat, srovnávej statistiky úmrtí, včetně dopravy a nehod na silnicích při cestě za tou dovolenou. Vyjde ti, že je zbytečné pakatět. Já prostě odmítám zešílet ze strach a z hysterie. Co třeba zemětřesení v Řecku, taky naprosto nenormální stav. Podle tebe je tp riziko větší, máš na ten názor plné právo, ti co vyhodnotí to riziko jako stejné jako kdekoliv jinde, ti na to mají také právo a nejsou proto o nic hloupější.
@terinka4444 píše:
v Egyptě zemřela za poslední sezóny jedna Češka. Před šesti dny se na českého turistu v Chorvatsku zřítilo zábradlí a také zemřel. Je tedy Chorvatsku riziko smrti také veliké?
za poslední možná, ale už 2005 zemřel při bombovém útoku mladý Čech, který pracoval pro CK jako delegát v Šarm aš Šajchu…
A pokud vím, tak infarkt ani upadlé zábradlí není teroristický čin, že…
Nikdo sedět na zadeli nemusí. Ani umírat vyděšením. Stačí, když budou lidé trošku opatrní a budou přemýšlet, jestli půjdou ze sebe dělat živý terč. Nic víc. Ať se to teroristickým optimistům líbí nebo ne, tak jsou země, kde je riziko útoků větší (proto, že se dějí a samotná banda vymaštěných hlav z IS je tam avizuje) ![]()
Když si někdo zaplatí dovolenou v zemích jako Egypt, Tunis, Turecko a pod., tak se dobrovolně ocitá na špatném místě. Je jen otázkou náhody, zda i ve špatném čase.
@zelená7 píše:
@terinka4444 Tak lhalo ministerstvo…média. Na začátku bylo řečeno, že měla zraněnou jen nohu. A pak zemře. Neslyšela jsem, že by naši lékaři řekli, že egyptčí kolegové nic nezanedbali. Tak uvidí se po pitvě. I když nám se přes média pravda neřekne. Švagrová se tam chystá a mně se to teda nelíbí. Navíc s 5 letým synem. Jasně, budu tu číst byla v nepravý čas, na pravém místě. Ale toto mě teda neuklidní.
probůh, ta situace byla nepřehledná, jak měli novináři hnedka znát všechna zranění? Vyjádření českých lékařů máš v článku, na který jsme ti dala odkaz.
Vzhledem k tomu, že byla cíleně pobodaná šílencem, který ji chtě zabít, pochybuji, že mířil pouze na nohy. Zminovali i záda, skrze která můžeš poranit životně důležité orgány ![]()
Já do rizikových destinací taky nejezdím, nicméně 100% jistotu bezpečí nemáš nikde. Dokonce ani doma ne.
@boball píše:
@Patricia89 No,že je to trochu rozdíl, umřít přirozenou smrtí a nebo když tě někde propíchne šílenec. O tom je ta debata. Že můžeš umřít i doma na nočníku, to snad nikdo nepopírá, nicméně, za to může maximálně tvůj špatný zdravotní stav.
a když na tebe spadne zábradlí třeba? Je to rozdíl?
@Patricia89 píše:
At si kazdej dela co chce.
Jen vim, ze my nikam tam nepojedeme. Druhy jsou mi burt.
Za deset let jsme na dovoleny nebyli. A nechybi mi to
Akorat utraceny prachy a nic. To radsi pouziju na neco jinyho.
tak to je zase druhý extrém, že…
Už tady jen chybí, že „ani dětem to nechybí“. No když neznají, tak nechybí a i kdyby chybělo, argument, že jsou to vyhozené prachy by je jistě musel uspokojit ![]()
@zelená7 píše:
jenže tvojí švagrovou může klidně napadnou někdo i tady doma
tak jí zavři, zamkni at nikam nechodí a bude to o. k.
Je mi líto její rodiny a hlavně toho malého chlapce, že už nebude mít mámu, to je prostě strašné.