Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@annaei píše:
@sovapalena ja bych nic nedavala. Prijde mi to prezitek taky nedavam pani v tesku kytku za to, ze me spravne obslouzila.muzu ucitelkam podekovat za jejich praci, ale tim to pro me konci
jo, v tomhle světě je slušné vychování bohužel už přežitek
A začíná to od rodičů…
Jinak teda syn nesl pro každou paní učitelku dárek a rozloučili jsme se s tím, že ten rok byl moc fajn a že tam kluk díky nim moc rád chodil. A rozešli jsme se v dobrém ![]()
Příspěvek upraven 28.06.15 v 20:44
Podle mě to přežitek není a pokud jsem s něčí prací dlouhodobě spokojená, tak to ráda ocením.
Příspěvek upraven 28.06.15 v 20:45
@tamata píše:
jo, v tomhle světě je slušné vychování bohužel už přežitekA začíná to od rodičů…
Souhlas
@tamata tak nastesti ziju v zemi, kde se to nedela. Brali by to jako uplatek a nechapali by. Ve skole v cecha jsem to prestala delat ve 2 tride, kdy jsme od stoou slyseli ucitelky kritizovat jednotlive dary. Od te doby jsem nic neprinesla.
Každý rok dává do každé třídy (střídají se) a do kuchyně kornout s čokoládou nebo sušeným ovocem. Svojí nej učitelce šitou brož z filcu a škapulíř, co vyrobila. Kytky nenosí.
@annaei píše:
@tamata tak nastesti ziju v zemi, kde se to nedela. Brali by to jako uplatek a nechapali by. Ve skole v cecha jsem to prestala delat ve 2 tride, kdy jsme od stoou slyseli ucitelky kritizovat jednotlive dary. Od te doby jsem nic neprinesla.
to tě fakt obdivuju, nandej to celému světu za křivdu ze druhé třídy ![]()
@annaei píše:
@sovapalena ja bych nic nedavala. Prijde mi to prezitek taky nedavam pani v tesku kytku za to, ze me spravne obslouzila.muzu ucitelkam podekovat za jejich praci, ale tim to pro me konci
Starají se nám o naše děti a jejich práce je velmi náročná v mnoha ohledech. Někdy je asi nejhorší vyjít s rodiči, kteří neví, co je minimálně slušné. Vždy dáváme kytku, čokoládu a kafe. Prostě proto, že si jejich práce vážíme, je to elementární slušnost a projev vděčnosti.
![]()
@tamata tak me se to vzdycky pricilo jenom rodice to chteli a tohle me v tom nazoru ut rdilo. Vazim si lidi na urade, kdyz mi pomohou, doktora kdyz me pomuze, vazim si pani prodavacky kdyz se snazi. Nevidim duvod proc ucitelky jsou meco vic tem ostatnim nic nedavam.
@ivculka jak jsem psala tady se to nastesti nedela, protze je to prace jako kazda jina a stejne jako vsichni ostatni maji svoji praci odvadet spravne. Ja je kolikrat obdivuji jak nektere veci zvladaji. Treba tedka syn byl ve skolce na vylete v zabavnym parku. Ja mit ve 2 ucitelkach na starosti 20 triletych deti tak se z toho zblaznim.
@annaei píše:
@tamata tak me se to vzdycky pricilo jenom rodice to chteli a tohle me v tom nazoru ut rdilo. Vazim si lidi na urade, kdyz mi pomohou, doktora kdyz me pomuze, vazim si pani prodavacky kdyz se snazi. Nevidim duvod proc ucitelky jsou meco vic tem ostatnim nic nedavam.
Treba proto, ze i kdyz je uca placena stara se o tve dite a jak jiste vime vlidnost a vstricnost neni samozrejmosti. Nebo treba proto, ze ji vidate kazdy den. A ja tedy obcas neco nesu jak na urad tak treba vratne u nas v dome. Dam tim najevo spokojenost a radost z toho, ze jsou prijemny.
@annaei no a o to právě jde
Je hezké, že to alespoň registruješ
Navíc je to šíleně zodpovědná práce a jsou prostě učitelky, které k tomu přidají svoje srdce a to doslova, vím, o čem mluvím
Nelze to, podle mě, bagatelizovat a strkat do jednoho pytle s prodavačkou z Tesca
a já jsem asi tak vychovaná, ale i k doktorovi jdu s květinou, kafem nebo čokoládou…když chci prostě něco víc vyjádřit, děkuju je samozřejmostí
![]()
@annaei píše:
A spropitné v restauraci nebo u kadeřníka dáváš? Pokud vím, je ve vyspělých zemích zvykem dávat spropitné nejméně 10 %. A není to taky náhodou ocenění jejich práce, stejně jako ten dáreček učitelce na konci školního roku?
@annaei píše:
Ze se nestydis, ucitelek si tve dite nema zac vazit?
Bych chtela videt tu nevdecnou uc. ktera malym druhakum kritizovala donesene darky.
A ano, dcera byla letos ve školce první rok a z něj nejméně tři čtvrtě roku promarodila, ale v pátek nesla každé paní učitelce „dortík“ z bambuckého másla do koupele, krásně voňavý, zabalený v ozdobném pytlíčku.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.