Dáváte něco učitelkám v MŚ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
873
28.6.15 23:56

Nebudem dávat nic, jen popřejeme hezké prázdniny. Souhlasím s @Kakachna Nemám důvod něco dávat. Nosili jsme drobnosti dětem v průběhu roku a pomáhali s tvořením ve třídě apod., kytky ani bonboniéry na konci roku nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
29.6.15 00:16

@jamoni Nemáš důvod? Důvodem je to, že se tím vyjadřuje jakási forma poděkování. To, že nosíte drobnosti pro děti v průběhu roku není poděkování paní učitelce. Není to o té finanční hodnotě, ale o tom gestu.
Já jsem třeba dávala dárkovou tašku i mojí gynekoložce, která mě vzorně provedla každým mým těhotenstvím až do porodu a skvěle se o mě starala. Jinak doktorům nedávám, ale tady jsem byla v intenzivní péči jedné lékařky 9 měsíců, stejně tak, jak mé dítě je v intenzivní péči 1 nebo 2 učitelek celý školní rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
29.6.15 00:21

@bigl Ano, přesně, je to JEN FORMA poděkování. Poděkovat se dá opravdu i jinak! ;-) Boha jeho ženské, nechte ostatní dýchat, opravdu vám nic není do toho, jestli někomu něco dají nebo ne a už vůbec by to neměla být povinnost!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.6.15 00:26
@Kakachna píše:
@bigl Ano, přesně, je to JEN FORMA poděkování. Poděkovat se dá opravdu i jinak! ;-) Boha jeho ženské, nechte ostatní dýchat, opravdu vám nic není do toho, jestli někomu něco dají nebo ne a už vůbec by to neměla být povinnost!

A vzdyt neni. Kdo nechce tak v zadnem pripade nemusi kazdeho vec :kytka:
Mohu se mylit, ale trochu to na me pusobi tak, ze nechcete davat, protoze vy samotne krom platu taky nic nedostavate. Tak proc by meli jini. Holky asi chtely rict duvody proc davaji, prijde jim to hezke. Ale nebylo tady ucelem nekoho presvedcovat. Sama bych nechtela darky od nekoho kdo mi je dava z donuceni nebo protoze musi. To radeji nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
29.6.15 00:29
@Šarlota4 píše:
Mohu se mylit, ale trochu to na me pusobi tak, ze nechcete davat, protoze vy samotne krom platu taky nic nedostavate. Tak proc by meli jini. Holky asi chtely rict duvody proc davaji, prijde jim to hezke. Ale nebylo tady ucelem nekoho presvedcovat. Sama bych nechtela darky od nekoho kdo mi je dava z donuceni nebo protoze musi. To radeji nic
:potlesk: :palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1444
29.6.15 00:34
@Šarlota4 píše:
Mohu se mylit, ale trochu to na me pusobi tak, ze nechcete davat, protoze vy samotne krom platu taky nic nedostavate. Tak proc by meli jini. Holky asi chtely rict duvody proc davaji, prijde jim to hezke. Ale nebylo tady ucelem nekoho presvedcovat. Sama bych nechtela darky od nekoho kdo mi je dava z donuceni nebo protoze musi. To radeji nic
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
29.6.15 00:41

@Šarlota4 Tak ten důvod jsi u mne opravdu netrefila. ;-) Řekla bych, že to často jako přežitek přijde lidem, co mají jinou zkušenost ze zahraničí. Podle mne je to přežitek a časem to vymizí (nebo třeba ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
29.6.15 00:44

@Šarlota4 Ano, samozřejmě, že nemusí, ale pokud maminka kytka nedá, tak by to opravdu neměl být důvod k tomu, aby si tady o sobě přečetla, že jí chybí elementární slušnost. To je podle mne hooooodně přes čáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.6.15 01:02

@Kakachna hele v pohode. Nikde pri nastupu do skolniho systemu neni psana povinnost daru. Me zase prijde jako prezitek vitani obcanku. Komancskej prezitek, kterej jsem odmitla absolvovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.6.15 06:13
@Kakachna píše:
@Šarlota4 Tak ten důvod jsi u mne opravdu netrefila. ;-) Řekla bych, že to často jako přežitek přijde lidem, co mají jinou zkušenost ze zahraničí. Podle mne je to přežitek a časem to vymizí (nebo třeba ne).

Ano budeme dělat vše jako v zahraničí protože je to in. Když tam budou hromadně skákat z mostu tak budeme taky. Proč si nenechat nějaké hezké tradice, něco čím se odlišujeme. To musí být všude na světě stejná kultura?

• Citovat
  • Upravit
1695
29.6.15 06:19
@annaei píše:
@mojmira tak tady zadny posledni den neni. Tim ze skolka, druzina, jesle funguji cely rok. A predavani vysvedceni probihalo u nas na skole tak, ze behem posledni hodiny s nasim tridnim jsme dostali vysvedceni. Pak se normalne pokracovalo v hodinach a treba to bylo ve stresu koncili jsme v patek. pozdeji jsme to dostali po 14 dnech prazdnin to se tam vetsina lidi neobtezovalo chodit a poslalo se to postou. Nikdo nic nenosil.

Jenomže teď už se hájíš, že nic nedáváš, protože vlastně neexistuje poslední den (my neseme čokoládu 30.6. i když 1.7. jde zase do školky), ale hlavně že v prvních příspěvcích jsi psala, že k tomu jen nevidíš důvod, že prodavačce v tescu taky nenosíš kytku za to že tě obsloužila… Z původního vevychovaného a nevděčného přístupu se snažíš otočit někam jinam :nevim: Máme skvělé paní učitelky, jsem ráda, jak se k dětem chovají, že je pomazlí, když se dětem stýská po mámě a tak. Vidím, že to myslí od srdce a chci jim za to poděkovat, protože všechno v popisu jejich práce není

Zakladatelce: Dáváme luxusní čokoládu, pralinky,… cca 100 - 150 Kč na každou učitelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
29.6.15 06:22
@Kakachna píše:
@mojmira ...... Nezažila jsem, že by třeba kadeřnici někdo přinesl kytku za to, že ho dobře ostříhala. ............

Ale kadeřnici zase nechám dýško (+ jí pochválím a poděkuju), když se jí to fakt povede, když mě oškube, nedám ani korunu. To je přeci podobné ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.15 07:24

U nás školka konci až posledního července jede téměř celý rok. Decka mi přes rok o malých prázdninách nechodí, tak urcite nepujdou o velkých.
Dcery končily letos o týden dřív, tak už neco nesly uč. měly radost, holky i když jediné se trapne necitily. Syn s nima chodil na jaře pár týdnů taky do školky, ten nic nenesl. Od podzimu mají přidělené jiné paní uč.
Bereme učitelky, jako členy rodiny, potkavame se i mimo skolku bydli kousek, sama jsem s nima strávila část jara v práci ve školce.
Bylo by mi trapné dojit my dnes koncime, holky už nedojdou, uvidíme se za dva měs. a vic nic, to je tak strašně studené a neosobní.

V práci, když clovek konci, taky něco donese, proč by se děti neučili, že rkonci rok, podekujeme. A taky jsme toho přes rok nosili na tvoření, pohoštění na odpoledne po školce, vždy když si řekli něco prineste. No a. To není důvod poslední den nic nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
29.6.15 07:39

@Kelsey to je dobre prirovnani. Kdyz jsem koncila v praci tak jsem vsem koupila darek a platila oslavu. Dostala jsem teda taky darek, ale prislo by mi blby rict " tak cau" kdyz vztahy byli dobre s kolegy i se sefem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.6.15 08:10

@Kelsey Uvidite se za dva mesice… Takze spis nez k odchodu ze zamestnani bych to prirovnala k odchodu na dovolenou, tam se s kolegy zase uvidite za tyden, dva, tri… Pred odchodem na dovolenou nosis neco do prace? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin