Dáváte něco učitelkám v MŚ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4099
29.6.15 13:51

Jenom ještě musím napsat, že mě pořád nějak pokulhává to srovnávání s kadeřnicí, úřednicí apod…

hlavně proto, že ty učitelky jsou s naším dítětem za celý den víc než my (8 hodin ve školce, pak 4-5hodin doma a spát), takže ho šíleně ovlivňují… a když jsme s někým takovým, kdo nám vychovává naše dítě spokojení, tak se mi osobně zdá hezké mu za to poděkovat formou dárečku.
jasně že to nemusí zrovna ke konci školního roku, ale myslím že se to dělá tak nějak proto, že to je takový předěl…

jestliže kadeřnici, která mi dítě dobře ostříhala, ještě si s ním u toho hezky povídala a byla trpělivá, když se jí tam na židli vrtěl, jsem nechala spropitné – tak to bych tu učitelku pak měla nosit na rukou. kadeřnice s tím děckem byla ca. 20 minut… učitelka celý školní rok, pomáhá mu oblékat, najíst se, hlídá pitný režim, vymýšlí aktivity, utírá mu zadek… no prostě dělá spoustu věcí, za které je placená a NAVÍC dělá spoustu věcí, za které opravdu placená není. (aspoň my máme štěstí na takové učitelky)

tolik jen můj názor, celkově je to fakt zajímavá diskuze :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
29.6.15 13:59

Dali jsme letos učitelkám jednu společnou bonboniéru. Dcerka pokračuje i příští rok, ale v jiné třídě. I kdyby pokračovala ve stejné, asi bych jí stejně koupila. Udělalo to radost hlavně naší holce, když jí hrdě nesla paní učitelce a složitě jí vysvětlovala, že zespoda jsou všechny bonbonky vyfocené a popsané, a že si může vybrat jaký chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
29.6.15 17:11

Dáváme oběma učitelkám, školnici a ředitelce po kytičce.
Příští rok končíme, tak bude i něco většího…myslím, že to postačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
29.6.15 17:50

Tak my dáváme a příjde mi to normální a jak tady někteří píšou tak dávám kytičku nebo tak něco i dětské a nepřipadám si jako nějákej výplod komančů. A co se týče darů tak dáváme kytku v květinaču, domácí med nebo bonbony děaný doma. Loni chlap zaperlil a byla i slivovica. Mimochodem měla velkej úspěch. :mrgreen:

Jo a doktorce proto, že se nám po určitý období věnovala individuálně a hlavně nebyla to taková ta hysterická doktorka, která jen shazuje - nebyli jsme tabulkový. Takže když maj kluci narozky tak jdem poděkovat ale to i na neonatologii za chlapečky. Já se za to nestydím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5002
29.6.15 21:22

No, my také dneska kupovaly dva malé pugétky karafiátků pro učitelky ve školkovém oddělení. Potom ještě dcerka dá po zabalené drobnosti vedlejším učitelkám, co jí suplují, nebo mají na sboreček. Máme je rádi celoročně, nejen na poslední den školky, ale, a´t to vědí, že jsou bezva.

V práci, učím, mi už moje školní děti nevydržely a špičkovaly se v prozrazování, co mi kdo koupí a přinese, tak jsem to tak docela utínala, že hlavně, ať si přijdou pro vysvědčení, a že z jejich celoroční snahy mám radost největší. To ony ještě ale moc nechápou. Dát paní učitelce něco hmotného, to je pro ně čitelnější vyjádření poděkování. Většinu věcí - kytky a čokolády stejně rozdávám dál i pomocným zaměstnancům školy. Nepobrala bych to a rozhodně to není neúcta k dětem a jejich rodičům. Zkuste si domů tahat igelitku plnou bonboniér a pak to všechno jíst. :mrgreen: Jsem ráda za sebemenší kytičku, to určitě. Přesto, v té škole nejsem sama a i po tom rozdání části věcí tam nebo tam ještě nestačí ruce na odnošení těch zbylých domů. Některé ozdobné svíčky od dětí mám ještě vystavené v obýváku. Dodnes vím, které děti mi jednotlivé věnovaly. Ještě se mi nestalo, že bych dostala nějaký vyloženě nestandardní dárek, jo jednou náušnice s budíky. Když sem tam někdo, hlavně kluci, nemá žádnou kytičku, nic se neděje, vysvědčení dostane taky. Nemám trauma ani z dárků, ani když je nedostanu, za tu práci beru plat. Ke květinám na konci roku přistupuji spíše symbolicky. Milý zvyk. Jinak, ještě dneska mi děti malovaly samy od sebe obrázky, při tom je budu mít i další rok, loučím se jenom s jednou. Takže mám jasno, obrázky si nechám, kytky klidně zase rozdám. Děti dostanou každé čokoládu, pochvalné listy, a to jedno na rozloučenou ještě knížku s věnováním. Tolik pohled z druhé strany od katedry. :mavam:

Největší zážitek jsem měla před lety na konci školního roku ve třídě pro děti ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Přinesly mi postupně spoustu někde utržených květin. Nesu si to domů po městě a nestíhám se divit - támhle zbytek záhonku s růžemi, támhle u zastávky orvaný květináč s karafiátky. No, jako když jsem to ukradla já. Měla jsem je v ruce. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22886
16.5.24 15:20

Ahoj všem,
přečetla jsem si diskuzi a posbírala informace.
Jsem z těch, co učitelkám ve školce chce něco dát zato, že se nám staraly o dcerku.
Proto jsem také vyhledala diskuzi, zda se uč. v MŠ něco dává nebo ne nebo až ve škole.
Jen nevím, zda dělat každé zvlášť pytlíček nebo zda by stačilo dát něco většího jim dohromady. Oni jsou psané na tu skupinku do které dcerka chodí, dvě uč. a pak ta druhá skupina má také zas jiné uč. Přijde mi však ale, že se snad starají všechny o všechny. Vyprovází je jedna, vítá je jiná atd.
Tak bych chtěla poradit, co nejlépe sehnat pro celou partu učitelek v naší školce? :think:
Budu ráda za jakýkoliv tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin