Dát sestry spolu do jedné třídy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
304
8.9.15 21:08

Já bych také dala zvlášť. Důležitější by pro mne než moje pohodlí, že nemusím myslet dvojmo, jak tu bylo zmíněno, bylo, že si každá vytvoří svůj okruh přátel a bude mít stejnou šanci se prosadit. Posadit je do jedné lavice s tím, že ta průbojnější bude tu druhou šéfovat i ve škole? Ne, díky. Rozdělením řešila i Bára Basiková ty svá dvojčata, právě z následujících důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30436
8.9.15 21:14

@smada Rozdělovat dvojčata pro ně vůbec není vhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
8.9.15 21:16

A jsi si jista ze ta mladsi nebude mit odklad?
Asi dohromady, ale zalezi jak se snesou, jestli jo, tak dohromady, ale nevim no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
8.9.15 21:20

Hlasuji pro rozdělení, pokud by holky netrvaly na tom, že chtějí být spolu - jsem z trojčat, takže jistou zkušenost mám :))). Sourozenci jsou skvělí, ale mít své kamarády a učitele, kteří nevědí, že jste sourozenci, je prostě k nezaplacení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
8.9.15 21:20

@hanka.br. Je mi jasné, že u dvojčat to bude hodně individuální, jen mne ta Basiková napadla. Ale toto je jiné, dá se předpokládat, že starší bude průbojnější a bude tu mladší organizovat. Můžou se potkávat o přestávkách, těšit se na sebe. A co takový žalování doma, když jedna bude vzornější a druhá ďáblík? To bych byla dožraná a ségru rychle nesnášela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15438
8.9.15 21:23

Mě by přišlo nejlepší, kdyby se zachoval odstup toho roku i u nástupu do skoly. Přijde mi, že být v jednom ročníku bude nepřijemné pro obě. Budou je všichni porovnávat, hodnotit, jak je mladší šikovná atd :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20515
8.9.15 21:25

Dala bych zvlášt, at má každá šanci se prosadit a najít vlastní přátele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30436
8.9.15 21:36
@smada píše:
@hanka.br. Je mi jasné, že u dvojčat to bude hodně individuální, jen mne ta Basiková napadla. Ale toto je jiné, dá se předpokládat, že starší bude průbojnější a bude tu mladší organizovat. Můžou se potkávat o přestávkách, těšit se na sebe. A co takový žalování doma, když jedna bude vzornější a druhá ďáblík? To bych byla dožraná a ségru rychle nesnášela :D

Učila jsem několik sourozeneckých dvojic v jedné třídě. Spíš si pomáhají, jsou v pohodě. Tady od monitoru nejde nic doporučit konkrétní dvojici, když ji nikdo nezná - to musí vědět zakladatelka. Já jenom vím, že příprava do školy je náročná a viděla bych jako zbytečnou komplikaci dělat se dvěma dětmi stejného ročníku různou přípravu podle různých požadavků různých učitelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
8.9.15 21:39

U nás se jednalo o stejně staré sestřenice. Bydlíme v jednom domě. Holky si hrají od malička spolu a byly spolu i ve školce. Doporučovali nám oddělit, ale daly jsme je dohromady a myslím, že je to fajn. Když jedna něco zapomene, druhá ví a naopak. Jedna byla šikovnější a druhou dost ovlivnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
8.9.15 21:43

Když si představím sebe a sestru v jedné třídě, tak mě jímá hrůza, družina mi bohatě stačila :think: přece jenom v té škole jsem si od ní odpočinula, obvykle jsem jí měla plný zuby :think: Navíc jedna šprtka, druhá sotva prolízala, doma věčný boj o pozice. Společné přátele jsme neměly nikdy. Ono vydržet 24 hodin denně mám problém i se sebou, navíc s někým jiným :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
8.9.15 21:46

@stampulka budu dávat taky syna a synovce do jedné, ve školce jsou spolu - ale přijde mi že mají tu výhodu, že si tolik nekonkurují a mají možnost si od sebe odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.9.15 22:12

Taky bych je dala pospolu, z praktických důvodů. Snad s jedinou výjimkou - kdyby si holky povahově prostě nesedly a neměly se moc rády, zkrátka kdyby si přály chodit každá jinam. I u sourozenců se toto stává :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
8.9.15 22:13

Z praktických důvodů bych je dala společně. záleži na tom, jaký spolu mají vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68251
8.9.15 22:45

Sakra, ja nad timhle premyslela kdyby se mne to stalo a nevim. Dosla jsem k zaveru, ze bych druhymu dala odklad, aby se proste mezi nimi udrzel ten odstup no. Proste mne prijde divny, aby starsi i mladsi chodili do jednoho rocniku. Oni treba cervencovy deti zvladaji prvni tridu hure nez zarijovy. Ten skoro rok mezi detma je proste u tech deticek strasne moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2602
8.9.15 22:55

No, prijde mi to predcasne resit.
Kazdopadne bych mela strach, aby mezi nimi nebyl velky rozdil. Preci jenom rok je dost velky vekovy rozdil v takhle malym veku. Bala bych se srovnavani a mela bych strach, aby ta mladsi netrpela tim, ze te starsi to pujde lepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí