Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosim o nazory a zkusenosti prosim.
Pristi rok se mi sejdou obe dcerky do prvni tridy ta starsi ma automaticky odklad kvuli datu narozeni takze jim to vychazi stejne. a ted tapu zda je dat do stejne tridy nebo oddelit? ![]()
@kakamilka U nás tak chodili 2 kluci a nebyl žádný problém.
Asi bych neoddělovala. Budeš mít dvojitou práci, každá učitelka může mít trošku jiné požadavky…
Také bych dala do stejné - z hlediska úkolů, třídních schůzek, počtu hodin (kdyby chodily samy domů).
Sestra dala zvlast, dcera by byla na nervy ze ma brachu furt za zadkem a „musi“ pomahat.
Zalezi jaky k sobe maji vztah a jsou zavisle, soutezive a tak.
Ja mit sourozence u sebe i ve skole tak mne jako dite klepne a to jsme meli a mame pekny vztah… ![]()
Taky bych je dala do stejne, budou mit stejny pocet hodin, stejne ukoly, ty budes chodit jen na jeden rodicak…
Dala bych určitě do stejné, kromě toho, co tu už holky zmínily, mi přijde fajn, že je větší šance, že budou mít společné kamarády
Nemám teda holky ještě ve škole, ale ve školce, ale asi to bude podobné. Původně jsem chtěla, aby byly zvlášť (starší už loni chodila), z organizačních důvodů by to bylo problematické, tak jsem souhlasila, že budou v jedné třídě. A zatím super. Každá třída (ať už ve školce nebo ve škole) má nějaké věci trochu jinak a velká psychická úleva nemuset myslet dvojmo, ty děti mají všechno stejně a to je plus. Však kdyby to nedělalo dobrotu, nemusí být spolu v lavici.
Taky bych dala společně. Hlavně skrz lepší řešení všeho. Jedna učitelka pro obě, stejný způsob učení, atd.
Automatický odklad kvůli datu narození neexistuje. Mít sourozence v jedné třídě je praktické a pokud se normálně snesou, mají hezký vztah a není mezi dcerami nějaká výrazná rivalita nebo velké rozdíly, pak není důvod je rozdělit.
Záleží na holkách, ale vzhledem k neustálému srovnávání a porovnávání stran učitelů bych na Vašem místě preferovala oddělení - + je, že naopak budou mít více kamarádů
. Osobní zkušenost.
@kakamilka vzhledem k datumu, co mas narozene deti to asi neni aktualni
Odklad kvůli datu narození neexistuje. A už vůbec ne automatický.
Já bych také dala zvlášť. Důležitější by pro mne než moje pohodlí, že nemusím myslet dvojmo, jak tu bylo zmíněno, bylo, že si každá vytvoří svůj okruh přátel a bude mít stejnou šanci se prosadit. Posadit je do jedné lavice s tím, že ta průbojnější bude tu druhou šéfovat i ve škole? Ne, díky. Rozdělením řešila i Bára Basiková ty svá dvojčata, právě z následujících důvodů.