Dát synovi ATB?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.2.18 16:10
@Premek_Orac píše:
Hmm. Teplota?
A nevypozorovalas, že by ho k tomu kašli něco dráždilo? Máte doma dostatečně vlhký vzduch?

Teplota byla na začátku, 1-2dny pře 38, teď už nemá. Vlhkost 50-55, ale dala jsem mu ještě mokré ručníky do pokoje.
Původce kašle je určitě infekt, ale je to přemrštěná reakce. On se jen lehce nachladí a pak šíleně kašle. Jinak nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 16:13

@Paoloska Do nemocnice nepojedu, protože už nekašle tolik, že by zvracel, normálně jí a pije. A je fakt, že kdyby mně usoplenou viděli, tak by mně tam nenechali.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 16:15

ZAKLADATELKA Neposílejte mně do nemocnice, malý skončil s kašlem, s takovým tím dávivým suchým, ve dvě v noci. Teď normálně jí a pije. Teď řeším, co s těmi ATB, dávat či nedávat.

• Citovat
  • Upravit
10242
21.2.18 16:17

JJ, dík. Hele mě přijde zvláštní ta kombinace inf. v nose, k tomu suchý kašel, bez teplot, nízké crp. Očividně trochu bojujete s celkovou obranyschopností organismu.
Aktuální řešení - hlídal bych stav, při jakémkoliv zhoršení, teplotě atd. bych jel k doktorce a požádal i o rtg plic. Zkusil bych pomoci s regenerací. zkuste slabý čaj z lipového květu, spíš po lžičkách, pokud by mu nevadil, tak dvakrát denně menší šálek. A sirup z tymiánu nebo jitrocele. Ještě lepší je mazat hrudník tymiánovou mastí (pokud mu nebude vadit intenzivní vůně). To by mu mohlo trochu ulevit a zklidnit kašel.
Co se týká nastartování imunity, zkusil bych hlívu ústřičnou, měla by být dostupná i jako siru i jako tablety. 1,5 až 2 měsíce, déle ne.
Pokud nereaguje na antialergická léčiva, zkusil bych testy an imunologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.18 16:25
@Anonymní píše:
Zdravím, potřebuji znát nezaujatý názor…
Syn je tuto sezónu po dvanácté nemocný. Není na tom nic neobvyklého, neb začal chodit prvním rokem do školky. Jenže každé banální nachlazení končí cca dvoudenním šíleným suchým kašlem, jsou to takové záchvaty, že z nich vyzvrací každé jídlo, pití. Byli jsme odesláni na alergologii. Malému zjistili alergii na roztoče, dostal Singulair, nemá sice udělanou spirometrii, ale že když já mám astma, bude ho mít pravděpodobně taky. Singulair bohužel nepomáhá.
Teď jsme tu všichni dostali chřipky. Syn opět záchvaty suchého kašle, vyzvracel všechno, co mohl. Jeli jsme k praktické, ta udělala CRP, prý to není na ATB, dala mu Ventolin, Dithiaden, Pamycon do nosu. Zmínila se, že je to tak na pobyt v nemocnici na zavodnění. Ale může to být tak stresující záležitost, že si mám syna raději pohlídat doma. Prý dítě, které nezvládá kapačky, jednoduše přivážou, aby bylo v klidu. A mám se lékařce pravidelně telefonicky hlásit a konzultovat stav. To bylo včera.
Dnes jsem řešila na alergologii, že malému jednak nepomáhá Singulair, jednak že ho při každém nachlazení stejně kašlem vyzvrací (jsou to granulky, co se míchají do jídla). Lékařka na mně začala křičet, že jsem ho měla odvést do nemocnice, co jsem to za rodič, že nemůže být bez jídla, tekutin. Poslechla dýchání a usoudila, že potřebuje ATB. Btw paní doktorka nemá moc dobrou pověst, vím, že spousta pacientů od ní uteklo. Ale to je teďka vedlejší..
A teď co mám dělat, kým se řídit? Dávat synovi ATB na chřipku??? 8o Na druhou stranu si říkám, jestli by to nepořešilo ty jeho šílené kašle, kterými končí každé blbé nachlazení. Vůbec nevím, co může mít třebas na plicích, když nemáme udělaný vyšetření. Akorát stěry, krk má OK, v nose zlatého stafylokoka.
Díky za případnou radu.

Mám doma něco podobného. Taky celou zimu má šilené suché kašle. On k tomu má ještě uši, takže dostane atb na uši, přejde ho kašel, ale po týdnu má kašel zpátky.
Jeho kašle se taky všichni lekají a děsí. Doktorka ho pozná už z čekárny a chodí se dívat, jestli to je on.
Asi bych šla zítra se poradit k vaší doktorce. Do nemocnice bych já osobně nešla. Byli jsme několikrát a pokud to není akutní, tak je to za mě jen ztráta času. Synovi tam vždycky spíš uškodili. My máme doma už i inhalátor. Jestli nemáte, tak doporučuji.

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 16:29
@Anonymní píše:
ZAKLADATELKA Neposílejte mně do nemocnice, malý skončil s kašlem, s takovým tím dávivým suchým, ve dvě v noci. Teď normálně jí a pije. Teď řeším, co s těmi ATB, dávat či nedávat.

Nebyla to v noci laryngitida? Tím nám to vždy začíná.
Podle CRP bych se neřídila. Syn měl zápal plic. CRP nízké a po 2 týdnech, kdy kašlal a kašlal skončil na ATB. Snažili jsme se léčit jinak. Jeden starý plicař se tehdy vyjádřil, že na zápal plic patří Klacid a je jedno, jakého je původu.
Pokud to není zápal plic, tak bych chodila na poslechy a řídila se podle aktuálního stavu. Podle mých zkušeností to chce kašel zvlhčit, jak zvlhne, je vyhráno a na to je dobrý ten inhalátor.

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
10242
21.2.18 16:31

Klacid je docela síla, ale je fakt, že vždy na zápal pomůže. Ale ten provází teploty, spíš horečky. Pokud odezněly po dvou dnech, tak bych to na zápal neviděl. Jistota by byla z toho rtg…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
21.2.18 16:37

Nam dr rikala, ze na poslech je slyset bakterialni zapal plic, podle rtg virovy, ten pry na poslech neni. Dceru takhle lecila zastupujici dr virovy zapal plic erdomedem na kasel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 16:38
@Anonymní píše:
Nebyla to v noci laryngitida? Tím nám to vždy začíná.
Podle CRP bych se neřídila. Syn měl zápal plic. CRP nízké a po 2 týdnech, kdy kašlal a kašlal skončil na ATB. Snažili jsme se léčit jinak. Jeden starý plicař se tehdy vyjádřil, že na zápal plic patří Klacid a je jedno, jakého je původu.
Pokud to není zápal plic, tak bych chodila na poslechy a řídila se podle aktuálního stavu. Podle mých zkušeností to chce kašel zvlhčit, jak zvlhne, je vyhráno a na to je dobrý ten inhalátor.Anonym2

Jaký inhalátor? Ventolin mu nepomáhá na kašel, pokud je to ten nejhorší dráždivý.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 16:45
@Anonymní píše:
Jaký inhalátor? Ventolin mu nepomáhá na kašel, pokud je to ten nejhorší dráždivý.

Inhalátor na inhalovani např. Vincentky. Bývá buď ultrazvukový nebo kompresorový.

• Citovat
  • Upravit
9658
21.2.18 16:50
@Premek_Orac píše:
Hmm. Teplota?
A nevypozorovalas, že by ho k tomu kašli něco dráždilo? Máte doma dostatečně vlhký vzduch?

Pokud má alergii na roztoce tak vlhký vzduch není moc ideál. Nám se naopak osvědčilo hodně vetrar

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
21.2.18 16:51
@Poštolka J píše:
Naše dcerka na tom bývala podobně, takže ať se na mě teď vrhne kdo chce, po vlastní zkušenosti i z nemocnic - snažila jsem se pomáhat si co nejvíce doma a když byly stavy nejhorší, dávala jsem rectodelt - ten už neseženeš, ale dají se koupit dělané čípky prednisonu. Na tohle bude mít spousta lidí různý názor, ale pokud bylo CRP 5, mohlo by toto zabrat líp, než antibiotika.

Prednison si naordinovat sama, no dobrý no… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.18 17:11

@Premek_Orac syn měl zápal plic bez teplot a skoro bez kašle. U doktorky jsme byli kvůli vyrazce. Zakaslal u ní a hned ho poslala na rtg, že tam něco málo slyší. Pak ho léčila bez atb, po týdnu dostal cefzil a po dalším týdnu Klacid. To už kaslal hodně. Pomohl až ten Klacid. Trvalo to měsíc, pak 3 týdny nic a měl druhé kolo. To už tedy s horečkou a vysokým crp.

@Pam12 taky dávám Prednison sama. Je potřeba v noci na laryngitidu a to se s doktorkou opravdu neradim. Další den je k ničemu a jezdit 30 km na pohotovost opravdu 2× do měsíce nechci. Pokud už vím, že je potřeba, tak si myslím, že to je jedno, jestli ho vidí doktor.

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
10242
21.2.18 17:15

Anonym2: Může být, ikdyž to není typický průběh. Proto jsme od začátku psal o rtg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
21.2.18 17:31
@Anonymní píše:
@Premek_Orac syn měl zápal plic bez teplot a skoro bez kašle. U doktorky jsme byli kvůli vyrazce. Zakaslal u ní a hned ho poslala na rtg, že tam něco málo slyší. Pak ho léčila bez atb, po týdnu dostal cefzil a po dalším týdnu Klacid. To už kaslal hodně. Pomohl až ten Klacid. Trvalo to měsíc, pak 3 týdny nic a měl druhé kolo. To už tedy s horečkou a vysokým crp.

@Pam12 taky dávám Prednison sama. Je potřeba v noci na laryngitidu a to se s doktorkou opravdu neradim. Další den je k ničemu a jezdit 30 km na pohotovost opravdu 2× do měsíce nechci. Pokud už vím, že je potřeba, tak si myslím, že to je jedno, jestli ho vidí doktor.

Anonym2

Tak laryngitida je ale něco jinyho než nejistá diagnoza :think:
I když my laryngitidy zvládali vždy fenistilem a ledovým vzduchem na radu našeho doktora a vždy se to osvědčilo, protože na pohotovost se mi kvůli tomu taky táhnout nechce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí