Dát synovi ATB?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4455
21.2.18 17:31

Nám takhle dcera kašle, když jí hleny tečou do krku. Trvalo nám 2 roky, než jsme na to přišli. Ten kašel byl fakt šílený, hrozný zvuk, lidé po ní koukali jak po prašivé. Teď frčíme na nosní konvičce a když se s ní „vysoplí“ je na pul dne klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.18 18:34

@Pam12 my u jednoho dítěte zvládáme jen ledovým vzduchem, inhalacemi a fenistilem a u druhého ne. Hlavně u toho jednoho to trvá klidně 4-5 dní ta akutní fáze a to teda jedeme na píchané kortikoidy a inhalace do nemocnice.
Je to dítě od dítěte. Podle mě když vím, co dítěti pomůže, tak mu to dám. Hlavně já mám s dítětem zkušenost a často pomůžu více než doktor, co ho vidí prvně (třeba na pohotovosti). Ale já jsem rebel :lol:

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
9658
21.2.18 19:24
@Anonymní píše:
@Pam12 my u jednoho dítěte zvládáme jen ledovým vzduchem, inhalacemi a fenistilem a u druhého ne. Hlavně u toho jednoho to trvá klidně 4-5 dní ta akutní fáze a to teda jedeme na píchané kortikoidy a inhalace do nemocnice.
Je to dítě od dítěte. Podle mě když vím, co dítěti pomůže, tak mu to dám. Hlavně já mám s dítětem zkušenost a často pomůžu více než doktor, co ho vidí prvně (třeba na pohotovosti). Ale já jsem rebel :lol:Anonym2

Já jsem prave taky takový rebel. Takže mě se zas příčí dávat automaticky kortikoidy. Ale pokud mas odzkoušeno ze nic jinyho nepomáhá, tak bych to asi taky tak resila :mrgreen:
Ale asi bych to fakt neradila nikomu, když přesně neví, co mu je ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.18 19:48

@Pam12 to je přesně ono. Když to je poprvé, podruhé, popáté, tak se to chce poradit. Když to je popatnácté, tak už člověk ví.
Tohle není o tom, dát automaticky kortikoidy, ale vědět, že má ten a ten stav a buď se bude třeba týden trápit a pak buď skončí na atb nebo na píchaných kortikoidech, nebo mu je dám hned doma a bude dřív klid.
Kamarádce bych to jako univerzální radu neporadila.

Anonym2

• Citovat
  • Upravit
687
21.2.18 22:34
@Anonymní píše:
@Premek_Orac syn měl zápal plic bez teplot a skoro bez kašle. U doktorky jsme byli kvůli vyrazce. Zakaslal u ní a hned ho poslala na rtg, že tam něco málo slyší. Pak ho léčila bez atb, po týdnu dostal cefzil a po dalším týdnu Klacid. To už kaslal hodně. Pomohl až ten Klacid. Trvalo to měsíc, pak 3 týdny nic a měl druhé kolo. To už tedy s horečkou a vysokým crp.

@Pam12 taky dávám Prednison sama. Je potřeba v noci na laryngitidu a to se s doktorkou opravdu neradim. Další den je k ničemu a jezdit 30 km na pohotovost opravdu 2× do měsíce nechci. Pokud už vím, že je potřeba, tak si myslím, že to je jedno, jestli ho vidí doktor.

Anonym2

Já se zeptám asi hloupě, ale jak funguje Prednison u laryngitidy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.18 22:47
@sonique píše:

Měl by tlumit zánět a otok, ale možná se mi to už plete s tím, co dělá Fenistil (Dithiaden) a adrenalin (na tom občas skončíme v nemocnici). Vysvětlovali mi to několikrát, ale už jsme s tím dlouho nikde nebyli, tak jsem to zase zazdila. Teď mi stačí vědět, že to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.2.18 23:03
@Premek_Orac píše:
JJ, dík. Hele mě přijde zvláštní ta kombinace inf. v nose, k tomu suchý kašel, bez teplot, nízké crp. Očividně trochu bojujete s celkovou obranyschopností organismu.
Aktuální řešení - hlídal bych stav, při jakémkoliv zhoršení, teplotě atd. bych jel k doktorce a požádal i o rtg plic. Zkusil bych pomoci s regenerací. zkuste slabý čaj z lipového květu, spíš po lžičkách, pokud by mu nevadil, tak dvakrát denně menší šálek. A sirup z tymiánu nebo jitrocele. Ještě lepší je mazat hrudník tymiánovou mastí (pokud mu nebude vadit intenzivní vůně). To by mu mohlo trochu ulevit a zklidnit kašel.
Co se týká nastartování imunity, zkusil bych hlívu ústřičnou, měla by být dostupná i jako siru i jako tablety. 1,5 až 2 měsíce, déle ne.
Pokud nereaguje na antialergická léčiva, zkusil bych testy an imunologii.

Děkuji moc za rady. Tymiánovou mastí mažeme. Imunitu posiluju imunoglukany a vitamínovým sirupem. Vypije jakýkoli čaj, dá se říct…Bohužel první rok ve školce dělá své a asi jsem udělala chybu tím, že jsem mu nedala dostatečně dlouhou dobu na rekonvalescenci. Zvažuji, že do školky půjde až v dubnu, že si ho nechám doma, není mým jediným malým dítkem a už jsem vyčerpaná z toho všeho.

• Citovat
  • Upravit
9658
21.2.18 23:32
@sonique píše:

prednison patří mezi imunosupresiva, takže tlumí imunitu a působí protizánětlivě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
21.2.18 23:32
@Anonymní píše:
Děkuji moc za rady. Tymiánovou mastí mažeme. Imunitu posiluju imunoglukany a vitamínovým sirupem. Vypije jakýkoli čaj, dá se říct…Bohužel první rok ve školce dělá své a asi jsem udělala chybu tím, že jsem mu nedala dostatečně dlouhou dobu na rekonvalescenci. Zvažuji, že do školky půjde až v dubnu, že si ho nechám doma, není mým jediným malým dítkem a už jsem vyčerpaná z toho všeho.

a máte teda nějaké léky na tu alergii kromě singulairu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 07:14
@Pam12 píše:
a máte teda nějaké léky na tu alergii kromě singulairu?

Ne, nedostal.

• Citovat
  • Upravit
999
22.2.18 07:36

Zkusila bych zavolat vaší obvodní lékařce, říct ji pl pravdě, že jste na alergologik dostali fromilid, ale že nevíte jestli ho nasadit, a hda by si syna ještě neposlechla…ale jinak fromilid je atb, které prave zabírá na ty atypicke pneumonky( mykoplazmaty, chlamydie, i některé virové)…tim chci říct, že druh atb je správný k tomuto stavu, ale jestli nasadit bych se ještě poradila s obvodackou, která syna zná a ví jak vydadal…zda se lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 08:05

@radulaur čekám na hovor od dětské lékařky… jinak malý má i hrozný průjem, takže mu rozhodně nedám ATB.

• Citovat
  • Upravit
9658
22.2.18 08:31
@Anonymní píše:
Ne, nedostal.

No tak to je divny teda 8o protože nás z těch neustálých kašlů a rým vysekaly prave léky na alergii. Už po dvou měsících bylo znát enormní zlepšení.
Měli jsme to přesně jak píšeš. Taky jsme svalovala vinu na to, ze začal chodit do školky. Jenže už mi přišlo, ze se to začíná divne táhnout. Přitom klasické projevy alergika proste neměl. Dokud jsem nevidela výsledky na vlastní oči, tak jsem tomu ani nemohla uvěřit. Ale vysvětlili mi to tak. Ze on má z te alergie na roztoce tak oslabeny sliznice, ze jakýkoliv střet s virem mu je napadne, protože nemá v důsledku te alergie šanci se ubránit. Teď kolem něho muže prskat kdokoliv a úplně v pohodě. Jedny byl o Vánocích zdráv, i když my všichni měly nějakou hnusnou virozu.
Já bych možná i na základě toho co jsi psala, šla ještě na nějakou konzultaci na alergologii jinam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
22.2.18 09:58

@Pam12
Prednison si samozřejmě naordinovat sama nelze, ale PO DOPORUČENÍ DĚTSKÉ DOKTORKY ho máme stále doma v lednici - v pohotovosti. Už mockrát nám pomohl, aby dcera nemusela s potíží, které má a projevovaly se stejně jako tady popsala paní - vždy na kapačky do nemocnice. Více se o jejích potížích rozepisovat na internetu nehodlám. Taky jsem nikde nenapsala, že si ho paní má naordinovat sama, jen jsem jí popsala, co pomohlo nám, protože antibiotika to nebývala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.18 10:56

@Pam12 Moc děkuji za názor. Zvažuji přejít k jiné doktorce. Je to tak, raději bych vyzkoušela nějaká antihistaminika než hned léky na astma. Ale musím říct, že má jen lehkou alergii na roztoče dle výsledků. Že by i toto narušovalo sliznici dých. cest?
U nás je to tak, že když se dcera nachladí, je nachlazená pár dnů, párkrát vlhce zakašle a je po nemoci. Když se nachladí syn, končí to velkými záchvaty suchého kašle se zvracením.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA