Dávali jste do příkrmu olej při UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak rostlinné tuky do potravy patří, hlavně kvůli omega 3 mastným kyselinám a taky, že se spousta vitamínů rozpouští v tucích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Olej pomáhá vstřebat vitamíny, zlepšuje chutnost, zvyšuje kalorickou hodnotu… já dávala od prvních příkrmů, když dítě snědlo víc než 1,2 lžičky na ochutnání. Anebo kousek másla.
Co se trvanlivosti týče, řídila jsem se dobou spotřeby a chutí/vůní.
Je nějaký důvod, proč olej dávat nechceš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pannda píše: Více
Tohle samozrejme vim, ale u kojence ktery je z velky casti na UM v kterem to vsd je…?
- Citovat
- Upravit
I v UM jsou vitamíny, které by se měli rozpustit v tucích, proto je i v UM olej. Takže v dané dávce UM nebo prikrmu by měl být i olej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak to je kvůli vitamínům. Vitamíny se v tuku strebavaji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, docetla jsem se o “nutnosti” davani rostlinnych oleju od pocatku prikrmu, cetla jsem, ze olivovy, repkovy, dynovy apod. Ne ze by mi upadla ruka tam par kapek davat, ostatne mame ty oleje permanentne doma, ale davat to 4mesicnimu miminku, ktere ma superkvalitni UM - je to fakt nutnost?
Zezacatku se ty prikrmy prece s kojenim/UM kombinuji, a tam vsechny potrebne ziviny jsou, tak to nechapu… Nektere ty oleje tu mam dele nacate, olivac sice tocime furt, ale ten dynovy uplne ne. U nas to neresim, ale u miminka, nema to mit nejakou specifickou kvalitu? Ten olivac muzu dat jakykoliv panensky? Jak dlouho smi byt nacaty? Videla jsem na netu olivac pro deti, ale to mi zas zavani marketingem, aby to mohlo byt drazsi 
Diky za nazor, klidne i kriticky, je mi to sumak