Dáváte dýško při přebírání zboží?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
17.12.10 07:49

Dáváte dýžko?

Dobré ránko, mám možná zvláštní otázku, ale docela mě to zajímá. Pokud objednáváte přes internet, dáváte přepravcům (pošta,PPL,radiálka) při přebírání balíčku dýžko? Ať už při platbě předem nebo při dobírce? Děkuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25
17.12.10 07:51

Ne. Platím vždy dopředu, tak mě to nikdy nenapadlo. Kdybych platila hotově, možná bych lehce zaokrouhlila podle „milosti“ a ochoty pana přepravujícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
17.12.10 07:57

ne , pouze když nám něco táhli až do patra, to nemají v popisu práce, jinak se dýžko nedává. Je to jako služba dovoz balíků poštou a ta je zaplacená v přepravě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
17.12.10 08:35

Platím převodem, na dýško nedojde.
Ve výjimečných případech, kdy platím dobírku, dám korunu nebo dvě. U cen typu výrobek 249 a poštovné 59 to akorát vychází :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.12.10 08:35

Já dávám drobné dýško (zaokrouhluju) naší pošťačce, když nám něco doveze až k baráku (nemusela by, máme takové ty zamykací modré schránky, co jsou „daleko“ :lol: ) a je to dobírka - protože je fajn a protože to dělá navíc. PPL a tak podle nálady, většinou taky. Když platím předem, tak ne - většinou jdu otevřít dolů s malým na rukách a abych ještě letěla zpátky nahoru pro peněženku… Nepřišlo mi, že by to nějak očekávali, spíš bych je akorát zdržela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
17.12.10 08:41

Pokud nakupuji na dobírku, tak dávám. Hlavně PPL. Jezdí k nám poměrně často. Přepravce je hodně ochotný a milý. Teďka běžně jezdí i kolem desáté večer, utahaný jako kotě, takže nějakou korunku navíc mu ráda dám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4742
17.12.10 08:42

Někdy dávám, někdy ne, podle ochoty a podle toho, kolik mám zrovna k dispozici peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31573
17.12.10 08:44

já dýžko dávám pokaždé,ale pokud přepravce je vyloženě nějakej „debil“ :-) ,tak na něj kašlu. Což se mi už taky stalo.Ale částka je spíš simbolické zaokrouhlení nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
17.12.10 08:44

U PPL ne,to platím předem a mám pocit že ani poště :think: Letos jsem moc přes net nenakupovala,tak si to ani nevybavím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
17.12.10 08:46

Málokdy něco platím přepravcům na dobírku a také málokdy jim něco nechávám, když už, tak v řádu korun :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
17.12.10 09:15

Objednávám často přez PPL,mám už tam svého „oblíbence“,milý,ochotný,těžké zboží donese kam si řeknu.Dýžko dám vždy a když je napečeno,tak třeba i mufinka na cestu :mrgreen: Poště nedávám ani cent,chodí k nám fůrie nepříjemná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
17.12.10 09:20

Nedavame, vetsinou prebira babi, ktere nechame penize, takze max. dostanou cerstvej strudl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
17.12.10 10:38

Někdy ano a někdy ne,z PPL k nám jezdí jeden debil,takže na něho z vysoka prdím,vidí paní ve vysokém stavu těhotenství a křičí na mě,at si jdu pro to do auta,tak jsem mu řekla,at mi to naskavě donese k v chodovým dveřím (což je jeho povinost,při dobírce)a ten jeho prtáhlej ksichtík,to bylo něco…tomu nic.
Pak přijel pán,který mi ty balíky donesl až k nám do bytu,do chodby,tak ten dostal… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30303
17.12.10 10:44

Nedávám, ale zatím se mi nestalo, že bych narazila na ochotného člověka. Naposledy jsem byli domluvení, že mi balík přinese nahoru k bytu (byla jsem po zákroku v nemocnici a nebylo mi dobře) a musela jsem blba nahánět po venku, protože nenašel správné dveře(plechová vrata a skleněné dveře jsou totiž jedno a totéž). Podruhé jsem na něj čekala taky venku, protože se ztratil. Pošta nám většinou nechává balíky na poště, protože nás doma nenajde, takže tam taky nedávám nic navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
17.12.10 10:54

Nedávám. Jen vyjímečně, pokud jsou ovćhotní přijít do bytu, když mi dítě spí. Většinou nejsou. Ale jsou to mrchy, vždycky tvrdí, že nemaj nazpátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová