Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
My zatím taky ještě bez punčoch a čepic. Kombinézy máme jen na sáňkování, rukavice dáváme až když mrzne a budeme dlouho venku. Ještě jsem nestihla vytřídit sandály, teď nosíme kožené tenisky a kotníkové boty, zimní boty jsem vytáhla včera večer (dnes odpo je drakiáda na poli).
Nám se proti nachlazení nejvíc vyplatil ranní plavecký trénink (i přes reptání a většinou pozdní příchod do práce každé úterý od půl sedmé do čtvrt na osm plavem), holky jsou opravdu otužilé.
Nedávám. Malej nosí punčocháče, kalhoty, capáčky, body s dlouhým rukávem a teplou mikinu, když je fakt větší zima, tak slabou mikinu nebo svetřík a na tom bundu, čepici. V kočáru má krásně teplíčko. Minule jsme lítali po úřadech vyřizovat rodičák, venku bylo 5 stupňů, malej půl dne jen v autzosedačce, tak jsem mu dala jen body a punčocháče a dala ho do kombinézy a byl pěkně spocenej, takže jsem už poučená. Jsou mu 4 měsíce.
Příspěvek upraven 09.06.16 v 13:26
Ahoj-zatím jsem dala jen podzimní flísku-Matyáš totiž v kočárku řádí a nějaká deka ho nezajímá-takže jezdíme bez fusaku,bez deky ale v kombinéze.Ale klasiku zimní jsem ještě nevytáhla-to až bude fakt mrznout.
Kombinézu dávám jedině na hory, to jen když byl Robíno novorozeně, tak jsem ji vytáhla i do města, ale to musela být opravdu zima. Ale kdybychom museli jít ven dneska ráno, kdy bylo na nule, tak bych dala normálně zimní bundu. Já jsem za exota všobecně, protože údajně malýho málo oblíkám, takže tohle bych vůbec neřešila. ![]()
ahojte, všímáte si, že přechod podzim zima každý váhá a cítí se za exota i když je těsně nad nulou a na jaře se chodí v zimním málem do patnácti stupňů?
já oblíkám malou podle sebe at na mě kouká každej jak chce a pokud bych šla ráno v mrazu tak klidně
Má dlouhé body, štrample a podzimní overal s kapucí, vypadá v něm jako medvěd a není ani zpocená, ani studená. V kočárku máme lehký flisový fusak.
A ať si říká kdo chce co chce, až mi bude připadat, že je venku opravdu kosa, klidně Eli navleču do pěti kombinéz a do dvou fusaků ![]()
Taky nedávám, ani starší(4,5r) ani mladší(11m). Zatím jedou na podzimních věcech s více vrstvama. Ale zimní bundy, co jsem koukala ve školce, už některé děti nosí…
AngelinaBalerina píše:
ahojte, všímáte si, že přechod podzim zima každý váhá a cítí se za exota i když je těsně nad nulou a na jaře se chodí v zimním málem do patnácti stupňů?já oblíkám malou podle sebe at na mě kouká každej jak chce a pokud bych šla ráno v mrazu tak klidně
ja to mam teda presne naopak..i to tak vnimam ve svem okoli…na jare se kazdej tesi na slunicko tak se driv vyslika…a na podzim jsme vyhraty a zvykly na slunicko a teplo tak je nam driv zima ![]()
Já už dávám,jen ponožky bodýčko,slabou mikynu a kombinézu,taky si připadám jak exot,ale co,malý je teplíčko ![]()
Tak mimino v kočárku je něco jiného, tam bych třeba poránu už tu kombinézu taky dala, ale já myslela, že zakladatelka se ptá na větší dítě ![]()
Je to fakt,co budem nosit až bude mrznout.Ale zimní bundu nosíme,nemám ráda deset vrstev,takže jen tričko a zimní bundu,já taktéž.
Nedávám.
A jsem moc ráda za tyto diskuze, jelikož moje termoregulace je příšerná ( bohužel se na tom podepsalo i braní hormonů při xtých IVF) takže oblékat malého podle sebe nemůžu, to by nosil kombinézu už měsíc:-).
Oblékám podle manžela a teploměru:-). A jak čtu tak ho zbytečně nenabaluju, to je dobře.
Chodí v podzimních botách, podzimní bundě, buď má zateplené kalhoty, nebo punčocháče a rifle, čepici, když fouká šálu. Rukavice zatím neměl.
andrys23 píše:
Je to fakt,co budem nosit až bude mrznout.Ale zimní bundu nosíme,nemám ráda deset vrstev,takže jen tričko a zimní bundu,já taktéž.
Někde jsem četla,že máš raději dávat více slabších vrstev..aby se děcko mohlo kdyžtak vysvléci-něco jako cibule ![]()
mikitaa píše:AngelinaBalerina píše:ja to mam teda presne naopak..i to tak vnimam ve svem okoli…na jare se kazdej tesi na slunicko tak se driv vyslika…a na podzim jsme vyhraty a zvykly na slunicko a teplo tak je nam driv zima
ahojte, všímáte si, že přechod podzim zima každý váhá a cítí se za exota i když je těsně nad nulou a na jaře se chodí v zimním málem do patnácti stupňů?já oblíkám malou podle sebe at na mě kouká každej jak chce a pokud bych šla ráno v mrazu tak klidně
z toho pohledu by se to tak dalo říct, já si to pamatuju spíš z dob kdy jsem drandila mhd a na jaře teplo jak blázen a každej v zimní bundě a na podzim se každý zdráhal pořádně oblíknout, tak máme asi každá jiný postřehy ![]()