Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Nedavam a to si myslim,ze deti dost oblikam
,protoze uz jsem se s mladsim dopracovala k puncocham
.Musime kazde rano pesky do skoly,mladsi je v kocaru,ale zadny fusak ani deka,to mi prijde fakt jeste teplo,kdyz uz ma ty puncochace a manzestraky.Ale ve skole potkavam plno kocarku a vsichni uz maji fusaky,semtam dite fusak i kombinezu.Kombinezu jsem videla i na diteti pred 14dny,kdy bylo nejakych 15st.
Ovsem starsi deti(prvni stupen) ve skole chodi i v trickach a lehkych svetrickach
,obcas rano vidim jenom triko s kratkym-maminka by se asi divila ![]()
Any píše:
Nedavam a to si myslim,ze deti dost oblikam,protoze uz jsem se s mladsim dopracovala k puncocham
.Musime kazde rano pesky do skoly,mladsi je v kocaru,ale zadny fusak ani deka,to mi prijde fakt jeste teplo,kdyz uz ma ty puncochace a manzestraky.Ale ve skole potkavam plno kocarku a vsichni uz maji fusaky,semtam dite fusak i kombinezu.Kombinezu jsem videla i na diteti pred 14dny,kdy bylo nejakych 15st.
Ovsem starsi deti(prvni stupen) ve skole chodi i v trickach a lehkych svetrickach,obcas rano vidim jenom triko s kratkym-maminka by se asi divila
Já taky chodila do školy málo oblíkaná…
Ale spíš jsem teda nosila kraťasy a nahoře jsem měla mikinu…
Kritická hranice, byla pro mě nějakejch 10 stupňů ![]()
Nánožník dávám, to je v podstatě jakoby místo té kombinézy, ale je to vzdušnější a lehčí:-)
kate02 píše:Any píše:Já taky chodila do školy málo oblíkaná…
Nedavam a to si myslim,ze deti dost oblikam,protoze uz jsem se s mladsim dopracovala k puncocham
Ovsem starsi deti(prvni stupen) ve skole chodi i v trickach a lehkych svetrickach,obcas rano vidim jenom triko s kratkym-maminka by se asi divila
Kritická hranice, byla pro mě nějakejch 10 stupňů
jako minus deset?
,pro me,ktera ma modre ledove ruce i ve 30st.je to nepredstavitelne
,ale tak v detstvi to tak clovek nebereTech malo oblecenych deti je rano docela dost-ale to jsou ti,co chodi sami,ti co chodi s maminkama,jsou naopak nabundani prilis ![]()
Nas mladej flegmous,kdyby chodil sam,jde ted v sandalech a tricku taky,je mu to fuk(ne ze by mu zima nebylo,ale to oblikani je mu jedno
),obcas na nej od dveri houknu,ze fakt at ty sandale vrati do botniku..
Any píše:kate02 píše:jako minus deset?Any píše:Já taky chodila do školy málo oblíkaná…
Kritická hranice, byla pro mě nějakejch 10 stupňů
![]()
![]()
,pro me,ktera ma modre ledove ruce i ve 30st.je to nepredstavitelne
,ale tak v detstvi to tak clovek nebereTech malo oblecenych deti je rano docela dost-ale to jsou ti,co chodi sami,ti co chodi s maminkama,jsou naopak nabundani prilis
Nas mladej flegmous,kdyby chodil sam,jde ted v sandalech a tricku taky,je mu to fuk(ne ze by mu zima nebylo,ale to oblikani je mu jedno),obcas na nej od dveri houknu,ze fakt at ty sandale vrati do botniku..
plus
teď chodím ven ve svetru… bunda se mi nechce tahat ![]()
my jsme jako děti s bráchou taky chodili do školy sami, jen jsme bydleli v domě s babičkou z tátovy strany a ta na nás z okna volala, ať si dáme čepici… Tak jsme si ji na chvíli dali, ale jak jsme byli z dohledu, šla čepice dolů…
![]()
Starší prcek, ten čepice miluje, ale mladší je asi po mně, ten čepici a hlavě prostě nesnese… ![]()
kate02 píše:
Starší prcek, ten čepice miluje, ale mladší je asi po mně, ten čepici a hlavě prostě nesnese…
To mám doma taky, už od porodnice si všechny čepice stahovala škubáním hlavy do očí, teď se naučila si ji sundávat (ale musí se na to, potvůrka, hodně dlouho soustředit, než se trefí
), tak jsem to vyřešila zavazováním pod bradu
Akorát se bojím, že se na tom z vzteku uškrtí
No nechci ji vidět, až bude tak velká jako tví kluci, to jí tam tu čepici asi přilepím
Ted ještě chodím ven v silnějším svetru pod zadek a je mi tak akorát
Podzimní šustákovou bundu jsem měla jednou, když venku lilo. Zimní bundu vytáhnu, až budou mrazy
Když jedu autem na nákupy, tak jsem kolikrát jenom v tričku, vždycky to přeběhnu. Klukovi dávám do auta mikinu a bundu bez čepice.
Ahoj, tak u nás dneska mrzlo. Starší dcera měla zimní bundu, zimní boty i čepici a rukavice. Já měla zimní bundu a na kočárku Muffa (takový ten chlupatý nástavec na rukojeť kočárku). A nejmladší měla podšitý fleecový overal a fusak. Holkám bylo fajn, spocené nebyly. Jen mě byla zima, ale to už se do jara nezmění ![]()
Holky, tak odvolávám, co jsem včera napsala… Dnes u nás minus sedm stupňů, manžel vzal kluka na výlov, tak jsem fakt o té kombinéze uvažovala… nakonec má tedy zateplené kalhoty a zimní bundu, zimní čepici a rukavice.. ![]()
Tak holky, včera sem vytáhla fusak pro malýho a pro sebe a staršího syna vestu …byli 3 stupně .......kombinézy tam ale ještě chvíli necháme
.......jinak ten mladší mi taky huláká u oblíkání …to prostě nemá rád (starší byl v jeho věku to samý) .......blbý je, že věkem se to nezlepšuje
.......starší kdybych ho nehlídala, jde taky klidně do školy v Crossíkách
chodí do školy i oblíká se sám …i když občas to jsou boje …a mamííííí co si mám vzít na sebe
jak ženská ![]()
Ježiš marjá, já doufala, že s věkem se to zlepší. Teď ho ještě přeperu a dohonim, ale až bude chodit do školky, tak budu týraná matka s nahým dítětem, to bude radosti
.
Tak u nás dneska měla u mladšího taky premiéru zimní kombinéza. Jsme u tchánů, ráno jsem ho dávala ven do kočárku a mrzlo teda pořádně (když jsme oškrabávali námrazu z okna, tak než se oškrabalo i z druhé strany, z té první bylo znovu namrzlý
starší, ten má smůlu, pro toho s sebou zimní věci nemáme, takže si musel vystačit se zateplenejma kalhotama a na tom měl nepromokavý kalhoty z tchiba a nahoře triko, mikinu a termobundu z tchiba, na hlavě čepici, zima mu snad nebyla… ![]()
Ne, má zimní bundu a kalhoty s punčochama, ale dřepí v kočáře, jak jdeme pěšky, okamžitě se chce válet v bahně.
Ne, ani dávat nebudu. KOmbinézy nevedem. Jinak záleží na dítěti. Starší je otužilej, stačí u triko s dlouhym, zimní bunda a softshelky. U mladší už jsem to vzdala, e zmrzlina, takže už teď navlíkám do všeho, co se na ní vejde - pod softshelky má vlněné kamaše, pod zimní teplou bundou vlněný triko a vlněný svetr.