Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Asi přihlouplý dotaz ![]()
Ale po ránu je dost zima,tak přemýšlím jestli mohu dát kombinézu,aby jsme nebyli jak exoti… ![]()
andrys23 píše:
Asi přihlouplý dotaz
Ale po ránu je dost zima,tak přemýšlím jestli mohu dát kombinézu,aby jsme nebyli jak exoti…
Kdyz jdem ven brzo muisme jet treba v 7 tak nedavam.Nevim co bych davala v zime.Tady jsem ani kombinezu na nikom nevidela.Ani zimni veci.
tAKY JSEM NA NAD PREMYSLELA,ALE NEDALA JI,PRESNE BY JSME NEBYLY za exoty:)no a nakonec ve skolce tri deti v kombineze
pkud bude zase takova klemra klidne kombinezu dam(u nas rano -3stupne)
Já teda nedávám, co bych mu pak oblíkla do sněhu a do mrazu?
Má punčocháče a teplé kalhoty. Navrch buď zateplenou bundu nebo tlustý svetr a vestu.
Ale rukavice jsou už u nás nezbytné…
Ani boty nedávám zimní, jen celoroky
Ještě ne. Dávám víc vrstev a v kočárku má nánožník. Kombinéza mi přijde moc. Ta zima není taková ve vzduchu ještě nebo jak bych to řekla, já se taky oblíkám míň než v zimě při stejné teplotě:-)
Já kombinézu nedávám, ale teda neřídila bych se podle ostatních, ale podle sebe…
až přijde podle mě „správnej čas“, dostane kombinézu, ať si každej myslí,co chce, zatím chodí v punčocháčích a zateplenejch kalhotech, a v trochu teplejší bundě… Boty má zimní, ale spíš jen proto, že celoroční už mu jsou malý a kupovat dvoje boty se mi nechtělo
![]()
Včera jsme byli venku mezi 10-11h a syn měl na sobě punčošky, džíny, tričko, svetr a podzimní teplejší bundičku + rukavice a podzimní čepici. Boty mu zatím dávám kotníčkové, co nosí od jara, dnes mu musím koupit už zimní. Ještě jsem ho měla v Nuně přikrytého fleesovou dekou. Ještě jsem zapomněla dodat, že je mu 20 měs.
Kombinézu určitě ne, tu vytáhnu až s prvním sněhem, zatím si vždy vystačil s punčocháčemi, riflemi nebo manžestráčky a podzimní bundou s vestou ![]()
Kombinézu ani omylem - abych pravdu řekla, když jdeme jen na kratší procházku, nedávám ani punčocháče, jen zateplené kalhoty. Od doby, kdy venku chodí, oblékám obě děti tak, jako sebe.
Co bych dávala v mrazech? ![]()
Taky ještě nedávám,dávám punčocháče a tepláky/šusťáky.Podzimní čepici a bundu.Někdy rukavice-třeba dnes ráno.
Oblékám podle počasí,někdy dám i nátělník a punčocháče někdy ne
Většinou když je kolem té nuly tak dám punčocháče.Když je pod nulu dávám i nátělník ![]()
Ale každé dítě je jiné ![]()
Příspěvek upraven 21.10.11 v 10:01
Taky nedávám. Dostane punčocháče, kalhoty, tílko, triko s dlouhým svetr a podzimní bundu. Čepice zatím taky podzimní, boty celoroční.. Na zimu si nestěžuje.
Kombinézu nedávám ani jednomu. Ne kvůli tomu, co by si mysleli ostatní, ale kvůli tomu, že nevím, co bych jim pak dávala, až by mrzlo… ![]()
Starší (3r) - zateplené kalhoty (bez pučoch), podzimní kotníčkové boty (nebo botasky), tílko, tričko s dlouhým rukávem, mikina, zateplená bunda, pletená čepice, šátek na krk, v kapse rukavice.
Mladší (4m) - podkolenky, zateplené kalhoty, bačkůrky, body s dlouhým rukávem, tlustý svetr s kapucí, čepice, na přikrytí peřinka/rychlozavinovačka.
Kombinézu budu dávat až bude sníh nebo bude cca 5 pod nulou ![]()
Když jdu s prckem ven ráno, tak už dám ni zimní bundu. Jako exot si nepřipadám. furt lepší aby byl v teple než pak s nudlí u nosu. Když koukám maminám do kočárku tak jich je hodně co už maj dítka zateplené
A co budu dělat v zimě? Dám pod tu bundu ještě porádnej teplej svetr. Zase mi přijde lepší když dostane pod zimní bundu jen body s dlouhym rukávem a slaboučkou mikču, než deset vrstev a slabou bundu. A když se hodně oteplí během toho co jsme venku,mám v kočárku podzimní bundu ![]()