Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
AngelinaBalerina píše:mikitaa píše:z toho pohledu by se to tak dalo říct, já si to pamatuju spíš z dob kdy jsem drandila mhd a na jaře teplo jak blázen a každej v zimní bundě a na podzim se každý zdráhal pořádně oblíknout, tak máme asi každá jiný postřehyAngelinaBalerina píše:ja to mam teda presne naopak..i to tak vnimam ve svem okoli…na jare se kazdej tesi na slunicko tak se driv vyslika…a na podzim jsme vyhraty a zvykly na slunicko a teplo tak je nam driv zima
ahojte, všímáte si, že přechod podzim zima každý váhá a cítí se za exota i když je těsně nad nulou a na jaře se chodí v zimním málem do patnácti stupňů?já oblíkám malou podle sebe at na mě kouká každej jak chce a pokud bych šla ráno v mrazu tak klidně
Na podzim nosím dlouho podzimní bundy,na jaře nosím zase dlouho zimní bundu
Mám pod ní třeba jen tričko s krátkým rukávem…Mám to jak ty píšeš ![]()
Jojo, je fakt, že vrstvení je lepší, než třeba jen dvě teplý vrstvy, i kvůli izolaci… Ale je to na každým. Já podle tchýně malýho oblíkám málo… Ale zas si říkám, že ať na jednu stranu (když někdo řekne, že je oblečenej moc) nebo na druhou stranu (to zas když je oblečenej málo), nikdo jinej, než já ho stejně na starosti mít nebude, když se třeba nachladí…
Zatím spíš mám potvrzený to, že se nachladil, když jsem ho oblíkla moc a on se přehřál… ![]()
Ale třeba včera byl venku se švagrovou večer, vraceli se kolem sedmé hodiny večer a vrátil se s ledovejma rukama… ![]()
a s tím oblíkáním na přelomu období… já mám jen jednu bundu…
, kterou nosím celoročně, když je potřeba. Je nepromokavá, takže jsem schopná jít v tričku, mikině a té bundě v létě, když prší, ale klidně i když je 5 pod nulou v zimě, maximálně přidám jednu vrstvu, ale moc často to nedělám…
![]()
Včera spal malej před barákem tři hodiny,tak jsem mu kombinézu dala,foukalo dost.Ale,měl potom zapocenou hlavičku,takže je asi fakt na to ještě teplo ![]()
tak zatim nedávám, co bych mu asi pak dávala v mrazech ![]()
a to zda vypadám nebo nevypadám jako exot je mi upřímně uplně někde ![]()
všeobecně hlavně když jezdim s malym na plavání se nestačim divit, jak jsou ´tam ty děti nabalený a to je vozej v autě
…pak se vůbec nedivim, že každou chvíli nepřijdou jelikož jsou nemocný ![]()
kate - jo podle tchánovců taky kluky málo oblíkám
zajímavý že švagrofka dle tchýně malou oblíká akorát (dle mě moc) a výsledek je takovej, že jejich malá věčně marodí, jelikož se zpotí a nastydne, ale naši kluci jsou otužilý a zdravý .........ale tchýni tohle prostě nevysvětlíš
![]()
Kombinézu dávám jenom, když jí tatínek hodí ráno do manducy a jdou se psama, ta komb.totiž nemá oddělatelné ťapky
Jinak v tuhle chvíli jsou venku, máme na nule, max lehce pod a Veru (18m) má zateplené kalhoty, podkolenky, botasky, triko dl., triko kr., svetr, zatepl.bundu, zatepl.čepici a rukavice. S sebou jsem jí dala ještě na prvních pár minut vestu, ta se pak sundá. Ze začátku veru hrozně rychle promrzá, takže jí balím víc a postupně jak se chůzí rozproudí, ubírám vrstvy. Takže předpokládám, že nakonec dorazej domů bez vesty, bez rukavic a s polorozeplou bundou.
Asi každý dítě je jinak houževnatý a má jinak sklony k nachlazení, když to po sobě čtu, přijde mi, že je strašně navlečená, na druhou stranu, krom lehké laryngitidy ještě nebyla nemocná ![]()
k těm vrstvám-samozřejmě když někam vyrážíme na půl dne,tak oblékám tak abych mohla svléct nebo obléknout.
když jdem ven na půl hodiny tak jen triko a zimní bundu. Jinak taky mi bylo vždy vytýkáno,že ho málo oblékám,ale za to neměl ještě ani rýmu ![]()
Ahoj, my teda jsem docela asi otužilí, teda já ne, ale malá asi jo. Doma chodí normálně lehce oblečená, venku kombinézu vůbec ještě. Zatím jsem vytáhly jen zimní bundu, ale toproto, že nemáme podzimní už.Nějak jsem z nívyrostlia nechce se mi kupovat na tu chívli nová. Chodíme punčocháče, kalhoty,tepláky, zateplené šusťáky, nahoře body s dlouhým, lehká mikča (nebo vůbec), a ta bunda. BOty zimní jsem koupila včera, páč z těch podzimních nám vyrostla už.Tak se mi nechtělo kupovat nové podzimní.
V zimě dám kombinézu a na kočárek fusak. Ten možná dám už teď, ale bude na něm jen sedět, nezabalovat. BUde mít lehčíposed
.
Jinak já mámspíš pocit, že jsem zaexota já, páč potkávám maminky,co mají děti nabalené tak, že nejdou ani vidět, kombinézu, oteplováky, zimní bundy, fusaky, nánožníky,…je mi líto těchdětí docela. v zimě asi zmrznou. Takže jsem ráda, že nejsem jediný exot, kdo nenavléká ještě dítko. ![]()
Já myslela tu kombinézu spíš z důvodu rychlého oblékání
.Jinak pod ní samo jen triko a punčochy.
Jinak mě dostala loni známá přijela s malým a ten měl punčochy,teplé kalhoty,bodýčko,tričko,svetr,kombinézu a fusak a bylo asi +5.
To mi většinou měli jen body,punčochy a kombinézu.
andy, já jsem takhle potkala před dvěma lety půlroční miminko v kočárku, malý byl stejně starý, bylo jaro, první teplejší dny, 18 stupnů, malej tam ležel v dupačkách a mikině a teď nevím jestli deku.
A ta holčička měla kombinézu, fusak, nánožník a ještě plenu přes kočár
to i manžel viděl rozdíl a pak mi říkal, že vypadala jak eskymák
![]()
ale ono každé dítě je jiné, náš malý je horkokrevný, kolikrát je oblečený i míň než já a zima mu není, nemocný je minimálně… ale stejně tak jsou děti zimomřivé, které prostě být oblečené musí ![]()
Příspěvek upraven 21.10.11 v 12:16
andrys23 píše:
Já myslela tu kombinézu spíš z důvodu rychlého oblékání.Jinak pod ní samo jen triko a punčochy.
Jinak mě dostala loni známá přijela s malým a ten měl punčochy,teplé kalhoty,bodýčko,tričko,svetr,kombinézu a fusak a bylo asi +5.
To mi většinou měli jen body,punčochy a kombinézu.
Jenže to je přesně to, co tu už někdo psal - vždycky je lepší víc vrstev než třeba triko+péřovka nebo něco podobného. Dá se případně ubrat podle potřeby a dítě se nezpotí. Pod těžkou bundou nebo pod kombinézou se zpotí skoro vždycky, když zrovna není mráz nebo když zasvitne sluníčko.
A kamarádka je teda dílo…
![]()
Jinak mladší prcek chodí ven v oerálku, teplým svetru a zabalenej v zavinovačce z ovčí vlny a ten dekl z hlubokýho kočáru… Na hlavě má jen kapuci, protože čepice nemá rád a je furt krásně teplej… ![]()
Ty jo, já bych tak ráda vrstvila - kdybych neměla doma hovádko boží, který při oblíkání řve jak kdybych mu lámala ruku. Takže když zrovna nejdeme na celý odpoledne, tak to trochu šidim bodýčkem s dlouhým + rovnou trochu teplejší bundička, abych to řvaní nemusela poslouchat moc dlouho. Když jdeme na dýl tak oblíkám jak si myslim, že se má - tj. víc tenkých vrstev a sociálku čekám každým okamžikem ![]()
Tak ja ji dneska rano dala - jeli jsme do MC na cviceni, tak jsem Zuzi pres body a teplacky hodila jen v kombineze do auta (mmch auto bylo vymrzle jak svina, je bohuzel postarsiho data a o topeni se moc mluvit neda. Skoro jsem ji tu kombinezu zavidela
)
Rona píše:
Ty jo, já bych tak ráda vrstvila - kdybych neměla doma hovádko boží, který při oblíkání řve jak kdybych mu lámala ruku. Takže když zrovna nejdeme na celý odpoledne, tak to trochu šidim bodýčkem s dlouhým + rovnou trochu teplejší bundička, abych to řvaní nemusela poslouchat moc dlouho. Když jdeme na dýl tak oblíkám jak si myslim, že se má - tj. víc tenkých vrstev a sociálku čekám každým okamžikem
![]()
To znám, při oblíkání řve jak tur, čekám kdy přijde sociálka. ![]()