Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Premyslime jake jmeno dat druhemu synovi. Prvni se jmenuje David. To jmeno je za me naprosto top a u prvniho jsme vubec nemuseli premyslet, bylo hned rozhodnuto. Horsi je to ted. Procitam jmena casto a zadne neni to prave. Mate nekdo Davidka taky jako oblibene jmeno? Jake mate dalsi oblibena? 😆 Potrebuju znat nazor nekoho s podobnym vkusem.
Cokoli. Dyť si projděte knihu jmen nebo net a vypiš ty, které se líbí.
Mi se líbí Metoděj. To by byl aktuálně můj top a Eliáš se mi líbí.
K Davidovi se mi hodí třeba Teodor, Bruno nebo Albert je hezké.
@NikolaKNM píše:
Premyslime jake jmeno dat druhemu synovi. Prvni se jmenuje David. To jmeno je za me naprosto top a u prvniho jsme vubec nemuseli premyslet, bylo hned rozhodnuto. Horsi je to ted. Procitam jmena casto a zadne neni to prave. Mate nekdo Davidka taky jako oblibene jmeno? Jake mate dalsi oblibena? 😆 Potrebuju znat nazor nekoho s podobnym vkusem.
Ja mam syna a chtela jsem pro nej jmeno David strasne moc, jenze to neproslo, bo David byl moje 1.laska..takze..pak jsem navrhovala Adama, to se mi taky dost libi, ale syn je nakonec Filip. Filipu zas tak moc neni, ted je to samej Olik, Sebik a Tobik, takze pro me stale celych 20 let dobre zvolene jmeno. Dal se mi libi Martin. To jsou za me 4 top krestni jmena, navic mezinarodni, srozumitelna vsude ![]()
Kdyby druhorozená holčička byla chlapeček, tak je David. Prvorozený je syn Jan, David byl i u něj druhá volba. K Davidovi se hodí třeba Tomáš nebo Martin nebo Pavel či Petr (začínají také na tvrdou souhlásku), některá mužem navržená mužská jména jsem vyřadila, neb se tak jmenovali mí bývalí nebo je mám spojená s divnými chlapy..
Muž třeba nechtěl Petra ani Pavla, jmenují se tak jeho blízcí příbuzní..
David je hezké klasické jméno - pokud uz bych ladila jména dětí k sobě (otázka je proč) tak bych volila zase neco tradičního. Ondřej, Petr, Tomáš - zadnou divočinu, a aby se to netlouklo s příjmením - to mi u chlapa prijde docela důležité
David byl jedno z jmen, které jsem měla ve vyberu pro prvorozeného a nakonec mame Ondřeje a Eduarda