První syn Davídek, jaké jméno pro bráchu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7205
3.8.22 20:40
@Kelsey píše:
K Davidovi se mi hodí třeba Teodor, Bruno nebo Albert je hezké.

Albert :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
3.8.22 20:40

David je fajn jméno, můj bratr dal Davida, ale absolutně se nehodí k příjmení, to je něco tak nezvučného, že je to až strašný :mrgreen: a opravdu nepřeháním, strašný :mrgreen:

Co třeba Ondřej.

Davídek a Ondrášek.

Dada a Ondra. Za mě dobrý :palec: :dance:

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
3.8.22 20:42
@Kelsey píše:
Cokoli. Dyť si projděte knihu jmen nebo net a vypiš ty, které se líbí.
Mi se líbí Metoděj. To by byl aktuálně můj top a Eliáš se mi líbí.

Metoděj? Jakože Metůdek 8o šílený…, ale dle gusta…

David a Metoděj je příšernost..to uznej.

• Citovat
  • Upravit
4.8.22 20:14
@Nelel12 píše:
Metoděj? Jakože Metůdek 8o šílený…, ale dle gusta…David a Metoděj je příšernost..to uznej.

Sto lidí, sto chutí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
4.8.22 21:11
@Morrígan Ní_Boii píše:
Sto lidí, sto chutí. :roll:

Dyť já šoupám nohama, píšu, že dle gusta.

Ale chudák dítě..s tímhle jménem. Jak mu říkat? Mete? Ději? Meťo.

• Citovat
  • Upravit
681
4.8.22 21:55

Patrik, Adam, Lukáš, Marek, Jakub, Michal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
5.8.22 00:07

Znám několik dvojic David-Daniel a sousedi mají Dominika a Davida… Všechna tři jména (+ Damián) jsem i já měla v mé top 10 klučičích jmen. Spolu třeba s Adamem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.8.22 21:51

@Morrígan Ní_Boii Podle knížek to tak je, ale může to zachránit příjmení či druhé jméno, takže se to neda tak úplně říct. Ale pokud máte Samuela tak se nebojte. Právě jedu z dovolené a knížku nemám u sebe, takže až budu doma a vy budete chtít, mohu vám o Samuelovi něco napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
5.8.22 21:51

@Nelel12 naprosto souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.8.22 19:15

Mně by k Davidovi seděl Marek. Obě dvě stejně krátká a „tvrdá “.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
9.8.22 19:20
@kikacek píše:
@NikolaKNM
K Davidovi se mi libi Michal, dohromady Michal David. Bylo by to pěkné. Ale jestli nechcete být za blázny, tak bych dala třeba Alex. Alex je moje první volba hned jak mi oznámí, že čekám syna. Nebo třeba Samuel, moc pěkné jméno, jen má trošku těžší život i když to pak dopadá dobře. Max by byl můj druhý typ kdyby manžel nechtěl Alexe. Pokud by se vám líbily cizí, tak například Stefan, Sebastian, Anakin, Anastas, Benedikt, více mě zatím nenapadá. Kdyby mě něco napadlo, napíšu, budu o tom přemýšlet, tohle mě baví. :srdce:

Nebudou Alexovi říkat Alíku? :think: Na Moravě totiž málokdo vysloví Lukáši, Tomáši, Alexi. Většinou se na konci takových jmen vyslovuje u. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
9.8.22 21:07

@Cimada Alíčku je roztomile. Ale na Moravě říkáme Ajik, Aja, Alicek, Alexi, Alex!, Ali, Alinku, Alexku. Nejčastěji Alexi, toto jméno není nějaké super úžasné zdrobnovat. Alex je silné mužské jméno a určitě mu nebude vadit, když mu nebudete říkat Alexíčku. Ale ja Alexovi budu říkat Alicek, je to roztomile. Alik by mu nikdo nikdy neřekl, podle mě. Každý Alex co znám je prostě Alex. Můj bratranec je Aja, Ajik, Ali, Alex a teta mu jako zdrobnělinu říká Aluško.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.22 21:24
@Nelel12 píše:
Metoděj? Jakože Metůdek 8o šílený…, ale dle gusta…David a Metoděj je příšernost..to uznej.

Když je někdo hloupější, tak ho napadne co tebe. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Nestojíš za to :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.8.22 21:26
@GabinkaCh píše:
Albert :zed:

Albert je zcela normální jméno. Že ty znáš pouze jistou asociaci. Za to druzí nemohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nelel12
9.8.22 21:56
@Kelsey píše:
Když je někdo hloupější, tak ho napadne co tebe. Víc se k tomu vyjadřovat nebudu. Nestojíš za to :mavam:.

No a Ty chytrá, že bys mohla jít chytat myši…
Docela jsem si říkala, že budeš fajn baba po přečtení některých tvých příspěvků, byť si semnou kdysi nedávno vedla pár vět úplně mimo mísu, přesto jsem si řekla, že se zdáš býti fajn…člověk se mílí..

Říká Ti něco názor jiných lidí? Vysvětlili Ti doma, že s lidmi nemusíš vždy souhlasit? Že každý má jiný názor, každému se líbí něco jiného? Nebo je podle Tebe nejlepší jen to, co se Tobě líbí, Ty máš ráda, Ty si myslíš?

Asi jo viď.
:hug:

No nic, měj se hezky…vzdávám se, na dokonalé jako Ty prostě nemám :*

A chudák Tvůj syn, jestli je Metoděj, ale jak jsem řekla: „dle gusta, co se komu líbí.“
Tohle je názor, nikoliv urážka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze