První syn Davídek, jaké jméno pro bráchu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7205
9.8.22 22:20
@Kelsey píše:
Albert je zcela normální jméno. Že ty znáš pouze jistou asociaci. Za to druzí nemohou.

Je, ale mě se nelíbí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.8.22 01:54
@Kelsey píše:

Tak zrovna já jsem se jménem byla před desítkami let matka průkopnice, ale Metoděj je opravdu úlet, si myslím. Každé jméno je něčím skvělé, ale opravdu si zkus připustit, že děcka jsou krutá a bohužel ty psychické následky z posměváčků si to dítě nese hodně dlouho a dost hluboko. Poslouchala jsi někdy děcka na základce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
10.8.22 01:56
@GabinkaCh píše:
Je, ale mě se nelíbí
Člověk bývá dost ovlivněný. Nikdy by mě nenapadlo dát kluka Alberta, ale zase je jeden herec a bavič (Tři tygři) :-) a v tom případě mi to jméno absolutně nevadí. :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.8.22 07:56

„@NikolaKNM“ Typove mi podobne jmeno jako David pripada ten Adam, co tady uz lidi zminuji. Jsou to obe takova silna biblicka jmena. Nebo treba Robin. To vam taky nezni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.8.22 08:06
@Floriska píše:
Kdyby druhorozená holčička byla chlapeček, tak je David. Prvorozený je syn Jan, David byl i u něj druhá volba. K Davidovi se hodí třeba Tomáš nebo Martin nebo Pavel či Petr (začínají také na tvrdou souhlásku), některá mužem navržená mužská jména jsem vyřadila, neb se tak jmenovali mí bývalí nebo je mám spojená s divnými chlapy.. :mrgreen: Muž třeba nechtěl Petra ani Pavla, jmenují se tak jeho blízcí příbuzní..

Martin, Pavel a Petr zacinaji na obojetnou souhlasku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
10.8.22 08:08
@Kelsey píše:
Cokoli. Dyť si projděte knihu jmen nebo net a vypiš ty, které se líbí.

Jenze jim se prave nelibi nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.8.22 13:01
@Cimada píše:
Tak zrovna já jsem se jménem byla před desítkami let matka průkopnice, ale Metoděj je opravdu úlet, si myslím. Každé jméno je něčím skvělé, ale opravdu si zkus připustit, že děcka jsou krutá a bohužel ty psychické následky z posměváčků si to dítě nese hodně dlouho a dost hluboko. Poslouchala jsi někdy děcka na základce?

A kdo ty děti vychovává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1210
11.8.22 14:35
@Cimada píše:

Aha, mne to ani moc ulet neprijde :nevim: kdyz si predstavim situaci, ze by manzel po takovem jmenu pro syna touzil, asi bych s tim nemela problem :nevim: Ve filmu „Jen ho nechte, at se boji“ hral Narozny Metodeje a chtel po Vondrackove, aby mu rikala „Méťo“, to je docela roztomila zdrobnelina. Prijde mi, ze se teda dava dnes uplne jiny kalibr uletu.

Aha, ja zase slysela od ucitelek, ze dnes uz se deti kvuli jmenum neposmivaji. Jsou zvykle, ze v lavici vedle sebe sedi Jessica Novakova vedle Josefiny Smetana, za nima Li Hao a ted, kdyz pristoupili jeste Vasil s Oxanou, tak myslim, ze jsou jim jmena uplne jedno. Pry se vysmivaji kvuli starsimu typu mobilu. :nevim:

Edit: toho Metodeje samozrejme neobhajuju k Davidovi. K Davidovi Robina a Adama, viz. vyse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.22 15:35
@Morrígan Ní_Boii píše:
A kdo ty děti vychovává?

To ale to vysmívané dítě jaksi neřeší, kdo ty, co se mu posmívají, vychoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
11.8.22 16:16
@Cimada píše:
To ale to vysmívané dítě jaksi neřeší, kdo ty, co se mu posmívají, vychoval.

Kolik takových dětí znáš? Ty děláš ve škole? Já jo. Nic takového se tam neděje. A to je tam i ten Metoděj nebo jiná jména. Mám doma dítě, které má jméno velmi neobvyklé a nikdy problém neměla. Spíš opačně. Má povahu, kterou si umí ten kolektiv získat. Už jsem se k tomu vyjadřovat nechtěla. Dneska děti jména neřeší. To řeší max. jejich rodiče. Úlet je předpotopní názor a věčná omezenost některých lidí.
Viz. ten Metůdek. Normálně uvažující člověk si oslovení najde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.22 19:31
@Kelsey píše:
Kolik takových dětí znáš? Ty děláš ve škole? Já jo. Nic takového se tam neděje. A to je tam i ten Metoděj nebo jiná jména. Mám doma dítě, které má jméno velmi neobvyklé a nikdy problém neměla. Spíš opačně. Má povahu, kterou si umí ten kolektiv získat. Už jsem se k tomu vyjadřovat nechtěla. Dneska děti jména neřeší. To řeší max. jejich rodiče. Úlet je předpotopní názor a věčná omezenost některých lidí.
Viz. ten Metůdek. Normálně uvažující člověk si oslovení najde.
:D
Myslíš, že bych se zdržovala psaním o něčem, o čem nemám páru? To fakt není můj styl.
Ano, dělám ve škole a naše dítě, též společenské a oblíbené, jsme přejmenovávali. Sice jsem to obrečela,
ale na základce si prošlo martýriem. Stačí?
A já jsem o Metůdkovi nic nepsala.
Jenom se přimlouvám za zdrženlivost rodičů v jejich bujné fantazii. To jméno totiž bude nosit jejich dítě, ne oni.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148125
11.8.22 19:41
@Kelsey píše:
Viz. ten Metůdek. Normálně uvažující člověk si oslovení najde.

Ale řeší. Vnučka má nádherné jméno, které má i sama ráda a děti, pravda jen některé děti ne všechny, když jí chtěly ublížit, tak na ni volali ošklivou přezdívkou z toho jména vymyšlenou. Malá to doma i oplakala, bylo jí to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8558
11.8.22 19:47
@Anna766 píše:
Ale řeší. Vnučka má nádherné jméno, které má i sama ráda a děti, pravda jen některé děti ne všechny, když jí chtěly ublížit, tak na ni volali ošklivou přezdívkou z toho jména vymyšlenou. Malá to doma i oplakala, bylo jí to líto.

To víš, že řeší. To jen Kelsey si něco nechce připustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
11.8.22 19:47

Daniel 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1087
11.8.22 20:04

K Davídkovi Daneček👌