Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, doma máme Lucii a Milana. Které jméno pro holčičku byste dali, aby se to hodilo? Mně se třeba líbí Evelína, Emílie, Anna-Marie?
Příjmení máme znělé měkkce.
Děkuji za tipy a rady;).
Také se nám libila Anička, Maruška… já chtěla Lindu nebo Adélkau. Teď si už chovám naší Julinku.
A příjmení máte spíš delší nebo kratší? Mě tak na první dobrou napadá Kristýna, Klára, Diana.
Mně se líbí Karolína, Kristýna a Markéta (tahle jména neprošla v užším výběru u našich dcer).
@prochazkova89 píše:
Ahoj, doma máme Lucii a Milana. Které jméno pro holčičku byste dali, aby se to hodilo? Mně se třeba líbí Evelína, Emílie, Anna-Marie?
Děkuji za tipy a rady;).
Z tebou uvedených jmen se mi moc líbí Evelína. Emílii bych i skrz četnost všech variant Emiček nedala a jelikož nejsem příznivcem zdvojených jmen, ani jmen, u kterých dítě musí vysvětlovat, jak se píší, tak i Anna-Marie by u mě neprošla. Jinak mně si líbí Gabriela, Viola, Alžběta, Mariana nebo třeba Melánie.
Mi by se líbila Emilie (to je moje babi). Ale Emilii se říká Milo, Mílo. A stejně se říká Milanovi. Proto bych Emilii rovnou vyškrtla ze seznamu.
Anna-Marie se mi nikdy nelíbila. Dala bych Evelínu.
V tomhle výběru jediné použitelné.
Příspěvek upraven 28.07.22 v 07:28
@prochazkova89 píše:
Děkuji za tipy a rady;).
Křestní jméno by se mělo hodit k příjmení - nikoli k sourozencům ![]()
Když ho neznáme, jsou všechny rady úplně bezpředmětné.
@BohunkaP píše:
Křestní jméno by se mělo hodit k příjmení - nikoli k sourozencůmKdyž ho neznáme, jsou všechny rady úplně bezpředmětné.
Taky to tak cítím. Pokud opravdu vybírat jméno dle sourozenců
, tak místo Evelíny použít k Lucii a Milanovi jen Evu.
My máme Anežku. Anička byla taky v úvaze, ale tady okolo už jsou 2 ( myslím jako tady přímo přes ulici a nad námi) tak jsme nechtěli zase další a další Anež. A dobrý. Jsme spokojení.
Z tebou psaných asi nejvíc Evelína, jinak mam doma Štěpánku a v nejuzzim výběru jsme měli Amalku Adélku a Natalku. Moc se mi líbí i Tereza a Julie ale ty mají v blízké rodině takže ty jsme museli skrtnout protože nejsem příznivcem opakování jmen v rodine
K těm jménům by se hodila Stella.
Jemnější je Julie. Ta by taky šla.
@Violkafiala píše:
Mne se k Lucii a Milanovi nejvíc hodí Emilie.
Já to vnímám tak, že Milan a Emílie je jak Petr a Petra. Teda skoro tak.