Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky prosím o radu jaké jméno k Michalovi? Dáváme ho jako druhé jméno hlavně skrz prarodiče. Chtěli jsme nějaké cizí, ale to mi k Michalovi moc nejde, nechceme ani měnit na Michaela, to by jsme zase poslouchali, že to není stejné
Nějak si neumím mezi těmi českými vybrat, tak pokud by vás napadlo nějaké pěkné cizí jméno které půjde k tomu českému budu jrn ráda ![]()
@Ema.z není to jedno? Vždyť stejně bude celý život používat jen první jméno
ve svém okolí neznám nikoho, kdo by se představoval 2 jmény ![]()
@Ema.z píše:
Holky prosím o radu jaké jméno k Michalovi? Dáváme ho jako druhé jméno hlavně skrz prarodiče. Chtěli jsme nějaké cizí, ale to mi k Michalovi moc nejde, nechceme ani měnit na Michaela, to by jsme zase poslouchali, že to není stejnéNějak si neumím mezi těmi českými vybrat, tak pokud by vás napadlo nějaké pěkné cizí jméno které půjde k tomu českému budu jrn ráda
A já bych se vyprdla na to, co chtějí příbuzní. Dítě je vás rodičů. Takže pokud dáte Michaela, tak to tak prostě bude a hotovo. Proč? Protože vám se to líbí a je to vaše volba
@Ema.z píše:
Holky prosím o radu jaké jméno k Michalovi? Dáváme ho jako druhé jméno hlavně skrz prarodiče. Chtěli jsme nějaké cizí, ale to mi k Michalovi moc nejde, nechceme ani měnit na Michaela, to by jsme zase poslouchali, že to není stejnéNějak si neumím mezi těmi českými vybrat, tak pokud by vás napadlo nějaké pěkné cizí jméno které půjde k tomu českému budu jrn ráda
Proč skrz prarodiče? Oni svou příležitost pojmenovat své děti dostali.
Jaké jméno má některý prarodič nebo prapra?
Třeba by se nějaké hodilo dát, že bude druhé.
Mi by se asi líbil Michael Antonín… Pak si může vybrat, kterým ho budou oslovovat.
Martin. Je takové moderní i nekde v zahraničí. Zároveň je české.
@Kelsey píše:
Jaké jméno má některý prarodič nebo prapra?
Třeba by se nějaké hodilo dát, že bude druhé.Mi by se asi líbil Michael Antonín… Pak si může vybrat, kterým ho budou oslovovat.
nééééé, Antonín Michael zní hrozně a je to strašně dlouhé
@Russet píše:
Proč skrz prarodiče? Oni svou příležitost pojmenovat své děti dostali.
přesně, zakladatelko vys…vykašlete se na to, ať si říkám jaké chci mužské jméno, vždy to s Michalem jako druhým jménem zní bl. bě,
pojmenujte dítě podle sebe, pokud se vám Michal nelíbí - proč? je to hezké jméno, ale prostě samostatně, tak dejte jedno jméno podle sebe a hotovo
@Švédka87 píše:
Martin. Je takové moderní i nekde v zahraničí. Zároveň je české.
Martin české jméno není.
@stinga píše:
Jak nemám ráda tu naši klasiku. Mi by se to líbilo, ale v obráceném pořadí.
@stinga píše:
Presne, pak se to nevejde v tridni knize do kolonky ![]()
@Kelsey píše:
Jak nemám ráda tu naši klasiku. Mi by se to líbilo, ale v obráceném pořadí.
@stinga píše:![]()
ale zakladatelka beztak hledá cizí jméno, a tady jí každý píše české jména
A to je divné. Když i já ji píšu klasiku. Dneska jsou nějaké erupce
.
@vokishka píše:
Presne, pak se to nevejde v tridni knize do kolonky
Vejde. Mám běžně v třídnici děti, které mají dvě jména.
Edit. např. Julian Richard… jsem měla.
Příspěvek upraven 25.07.22 v 22:34