První syn Davídek, jaké jméno pro bráchu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15029
1.8.22 12:38

Nebo Karel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
1.8.22 12:41

Sousedi mají Davida a Adama. Chápu tvoje zoufalství, když jsme vybírali jméno pro druhýho syna, tak jsem taky tápali, protože to nejhezčí už dostal ten první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
1.8.22 12:56

Klidně bych k Davidovi dala toho Daniela. Je to pěkné jméno a plést se to podle mě nebude. Jinak jsem taky zastánce české klasiky, moc se mi líbí jména jako Filip, Michal, Adam, Jan, Lukáš, Tomáš, Ondřej, Štěpán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
1.8.22 14:04
@Dalmatinek90 píše:
Klidně bych k Davidovi dala toho Daniela. Je to pěkné jméno a plést se to podle mě nebude. Jinak jsem taky zastánce české klasiky, moc se mi líbí jména jako Filip, Michal, Adam, Jan, Lukáš, Tomáš, Ondřej, Štěpán.

Taky si myslím, že David a Daniel se plést nebudou. Aneb pojmenuj všechny děti třeba Karel a věř, že když hrozivě zařveš Karle, tak budou moc dobře vědět, který Karel to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 08:31
@lleennttiillkkaa píše:
Taky si myslím, že David a Daniel se plést nebudou. Aneb pojmenuj všechny děti třeba Karel a věř, že když hrozivě zařveš Karle, tak budou moc dobře vědět, který Karel to byl.

Kamarád má Karlíka a je jediný ve školce. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.8.22 08:49
@NikolaKNM píše:
Premyslime jake jmeno dat druhemu synovi. Prvni se jmenuje David. To jmeno je za me naprosto top a u prvniho jsme vubec nemuseli premyslet, bylo hned rozhodnuto. Horsi je to ted. Procitam jmena casto a zadne neni to prave. Mate nekdo Davidka taky jako oblibene jmeno? Jake mate dalsi oblibena? 😆 Potrebuju znat nazor nekoho s podobnym vkusem.

David a Radim
David a Rodan
David a Zbyněk
David a Vlastislav - to jméno je za mne top. :srdce: Jmenoval se tak mýtický lucký kníže.
David a Vladan
David a Bohdan
David a Bolek - https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…
David a Broňa
David a Břeťa
David a Bořek
David a Přemysl
David a Radan

Příspěvek upraven 04.09.22 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
2.8.22 09:17

Mně se líbí:
David a Michal
David a Marek
David a Lukáš
David a Adam

Ten Daniel mi tam moc nesedí…ale na tom nezáleží :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
2.8.22 10:57
@Morrígan Ní_Boii píše:
Kamarád má Karlíka a je jediný ve školce. :pankac:

Věřím tomu. Nás Vítek byl taky svýho času jediný a Vašek taky. Na základce, kde chodí kluci, je Doubravka :srdce: to jméno naprosto miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jhh
53
2.8.22 11:07

Adámek a Davídek je příjemná kombinace. Máme ji akorát v opačném pozadí - 1. syn je Adam a 2. syn David (mě se pro druhého líbilo i jméno Daniel, ale u manžela neprošlo, vnímal ho jako příliš měkké pro kluka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
2.8.22 15:58

@NikolaKNM
K Davidovi se mi libi Michal, dohromady Michal David. Bylo by to pěkné. Ale jestli nechcete být za blázny, tak bych dala třeba Alex. Alex je moje první volba hned jak mi oznámí, že čekám syna. Nebo třeba Samuel, moc pěkné jméno, jen má trošku těžší život i když to pak dopadá dobře. Max by byl můj druhý typ kdyby manžel nechtěl Alexe. Pokud by se vám líbily cizí, tak například Stefan, Sebastian, Anakin, Anastas, Benedikt, více mě zatím nenapadá. Kdyby mě něco napadlo, napíšu, budu o tom přemýšlet, tohle mě baví. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
3.8.22 09:49

My máme Michala a druhý bude asi David :mrgreen: tak ta kombinace jde. @NikolaKNM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
3.8.22 17:19

@NikolaKNM stoprocentně michal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.8.22 20:32
@NikolaKNM píše:
Premyslime jake jmeno dat druhemu synovi. Prvni se jmenuje David. To jmeno je za me naprosto top a u prvniho jsme vubec nemuseli premyslet, bylo hned rozhodnuto. Horsi je to ted. Procitam jmena casto a zadne neni to prave. Mate nekdo Davidka taky jako oblibene jmeno? Jake mate dalsi oblibena? 😆 Potrebuju znat nazor nekoho s podobnym vkusem.

Jinak moji oblíbení jsou Julian a Merlin :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.22 20:33

David byl u mě taky jasná volba už dlouho. Druhý syn se jmenuje Honzík. :)

• Citovat
  • Upravit
3.8.22 20:39
@kikacek píše:
@NikolaKNM
K Davidovi se mi libi Michal, dohromady Michal David. Bylo by to pěkné. Ale jestli nechcete být za blázny, tak bych dala třeba Alex. Alex je moje první volba hned jak mi oznámí, že čekám syna. Nebo třeba Samuel, moc pěkné jméno, jen má trošku těžší život i když to pak dopadá dobře. Max by byl můj druhý typ kdyby manžel nechtěl Alexe. Pokud by se vám líbily cizí, tak například Stefan, Sebastian, Anakin, Anastas, Benedikt, více mě zatím nenapadá. Kdyby mě něco napadlo, napíšu, budu o tom přemýšlet, tohle mě baví. :srdce:

Proč má Samuel je těžší život? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko