Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky měla bych na vás dotaz teda hlavně na ty co mají, meli nebo čekají na Ket versus Ultrogestan a jeho dávkování. Zájímalo by mě jaké dávkování vám CAR předepsal. Jesli 3× denně 2 kousky zavádět nebo jen jeden kousek ráno a večer atd.Díky moc za odpoveďi.
já jsem teda taky zvědavá, na jedné diskuzi jedné holčině napsali 8 denně!!!
to padnu asi, chodímě do stejného caru , tak s tím počítám
evatk1 píše:
to padnu asi, chodímě do stejného caru , tak s tím počítám
to jako fakt?
to je megadávka ty jo ne
já teda počítala 3× denně 2 kousky co jsem tak vyčetla, že se dává i když někde míň ale že víc, tak to jsem teda překvapená ![]()
Já měla 2×2 a pak již po potvrzení těhu i na UTZ mi to zvýšili na 3×2.
mamaspapas5555 píše:údajně má 6+2, což chápu jako 3×2 ústy a večer 2 poševněevatk1 píše:to jako fakt?
to padnu asi, chodímě do stejného caru , tak s tím počítámto je megadávka ty jo ne
já teda počítala 3× denně 2 kousky co jsem tak vyčetla, že se dává i když někde míň ale že víc, tak to jsem teda překvapená
Sluníčko28 píše:
Já měla 2×2 a pak již po potvrzení těhu i na UTZ mi to zvýšili na 3×2.
jj tak nějak mi to přijde i optimální a logický tohle
a akorát ![]()
evatk1 píše:mamaspapas5555 píše:údajně má 6+2, což chápu jako 3×2 ústy a večer 2 poševněevatk1 píše:to jako fakt?
to padnu asi, chodímě do stejného caru , tak s tím počítámto je megadávka ty jo ne
já teda počítala 3× denně 2 kousky co jsem tak vyčetla, že se dává i když někde míň ale že víc, tak to jsem teda překvapená
no já myslela, že je právě to 3× 2 denně maximální možnej denní počet a že můžeš jen jedním způsobem buď zavádět nebo polykat ale kombinovat a ješte takovej počet? Jako jasný nejsem Dr a vim prd
ale to teda fakt koukám, že vůbec je tohle taky možný i když asi k tomu má nějaký důvod, že jí to takhle dali ne? běžně co jsem jen zčíhla na netu, tak se dává 3× denně 2 nebo jak je uvedený v příspěvku vejš njn ![]()
Tak já měla pokaždý týden před 3×1 a po transferu 3×2.
Podle toho,co jsem zjišťovala,tak 3×1 nastoluje hladinu progesteronu jako po ovulaci,takže vlastně příprava na těhotenství a dávkování 3×2 potom udržuje hladinu na množství běžným v prvním trimestru.Proto se taky užívá do ukončeného 12tt.
Jo a rozhodně nekombinovat.Buď zavádět nebo polykat.To bych ale moc nedoporučovala.Zkusila jsem oba způsoby a vedlejší účinky při polykání,byli docela síla.Vaginálně jsem problémy neměla.
Jaruše píše:
Podle toho,co jsem zjišťovala,tak 3×1 nastoluje hladinu progesteronu jako po ovulaci,takže vlastně příprava na těhotenství a dávkování 3×2 potom udržuje hladinu na množství běžným v prvním trimestru.Proto se taky užívá do ukončeného 12tt.
Jo a rozhodně nekombinovat.Buď zavádět nebo polykat.To bych ale moc nedoporučovala.Zkusila jsem oba způsoby a vedlejší účinky při polykání,byli docela síla.Vaginálně jsem problémy neměla.
Tak to jsi napsala moc hezky Jaruš a tak nějak to bylo sakum prdum vysvětlovaný i mě
jinak já taky taky budu brát 3× 2 denně od 15 DC do potvrzení těhu ![]()
princessjane0900 píše:Jaruše píše:Tak to jsi napsala moc hezky Jaruš a tak nějak to bylo sakum prdum vysvětlovaný i mě
Jo a rozhodně nekombinovat.Buď zavádět nebo polykat.To bych ale moc nedoporučovala.Zkusila jsem oba způsoby a vedlejší účinky při polykání,byli docela síla.Vaginálně jsem problémy neměla.jinak já taky taky budu brát 3× 2 denně od 15 DC do potvrzení těhu
no a právě v tom rozpisu, co mám z caru na léky, se uvádí to kombinované užívání
já jsem teda měla dost i při blbých 3 denně, to jsem zvědavá teďkom, s malou za zadkem, bude veselo
Jaruše píše:princessjane0900 píše:Jaruše píše:Tak to jsi napsala moc hezky Jaruš a tak nějak to bylo sakum prdum vysvětlovaný i mě
Jo a rozhodně nekombinovat.Buď zavádět nebo polykat.To bych ale moc nedoporučovala.Zkusila jsem oba způsoby a vedlejší účinky při polykání,byli docela síla.Vaginálně jsem problémy neměla.jinak já taky taky budu brát 3× 2 denně od 15 DC do potvrzení těhu
A kdy na to jdete? My máme další pokus teď v září.Od začátku léta to už bude třetí KET,tak doufám,že do třetice všeho dobrého
Koncem příštího týdne nejpíš - ještě nevím přesný datum až jak dopadne UTZ, tak dle toho se stanový den ale když bude vše ok, tak prý kolem 18 DC se dělá, tak uvidíme ![]()
Ty jo 3 tí pokus takže do třetice tfuj tfuj držim palec ať to klapne!
náš je to první o to víc se bojím jednak jak potencionálních dvojčátek - už jedno mimčo máme, tak neůspěchu
njn, tak uvidíme ale jsou to docela nervíky ![]()
evatk1 píše:
no a právě v tom rozpisu, co mám z caru na léky, se uvádí to kombinované užívání
já jsem teda měla dost i při blbých 3 denně, to jsem zvědavá teďkom, s malou za zadkem, bude veselo
tak to asi fakt co car, tak to jiný metody i kombinování
Dr. ví co dělají jen je to takový zvláštní i na mě
no jako s malou za zády pokud jsi to nesla jak píšeš, tak to bude asi fakt zajímavý ale určitě to zvládneš na jedničku
poradily a zvládly to jiný ženský tak i ty a co by člověk pro mimčo neudělal přeci ne? ![]()
princessjane0900 píše:Jaruše píše:Koncem příštího týdne nejpíš - ještě nevím přesný datum až jak dopadne UTZ, tak dle toho se stanový den ale když bude vše ok, tak prý kolem 18 DC se dělá, tak uvidímeprincessjane0900 píše:Jaruše píše:Tak to jsi napsala moc hezky Jaruš a tak nějak to bylo sakum prdum vysvětlovaný i mě
A kdy na to jdete? My máme další pokus teď v září.Od začátku léta to už bude třetí KET,tak doufám,že do třetice všeho dobrého
Ty jo 3 tí pokus takže do třetice tfuj tfuj držim palec ať to klapne!náš je to první o to víc se bojím jednak jak potencionálních dvojčátek - už jedno mimčo máme, tak neůspěchu
njn, tak uvidíme ale jsou to docela nervíky
Tak to držím pěsti,ať to vyjde
Dvojek bych se tolik nebála,když jde o KET. Statisticky je ta pravděpodobnost menší,než při ET po stimulaci a OPU
. Ještě jednou hodně štěstíčka ![]()
princessjane0900 píše:evatk1 píše:tak to asi fakt co car, tak to jiný metody i kombinování
já jsem teda měla dost i při blbých 3 denně, to jsem zvědavá teďkom, s malou za zadkem, bude veseloDr. ví co dělají jen je to takový zvláštní i na mě
no jako s malou za zády pokud jsi to nesla jak píšeš, tak to bude asi fakt zajímavý ale určitě to zvládneš na jedničku
poradily a zvládly to jiný ženský tak i ty a co by člověk pro mimčo neudělal přeci ne?
no právě
dneska jsem svojemu popisovala účinky (i vedlejší) synarelu a estrimaxi, tak mi pravil, že jsem se na to měla vyprdnout, že se zhuntuju a děcko třeba nebude… jsem mu řekla, že přece to musím risknout a něco vydržet