Dávkování Vigantol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22579
2.4.12 14:31

Já bych se zeptala dr. Tak snad neni dr. švihlá, aby něco naordinovala a malému to mělo ublížit :nevim: My dávali od narození až do roka jednu kapku ;) .. pak jsme už nedávali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.4.12 15:30

Děkuju za odpovědi. Taky mi to přijde hodně. Zítra se zajdu zeptat jiné dětské, ptž s tou naší jsem měla už jednou mirnou vyměnu názorů kvůli fluoridu. Tak radši první zkusím jinou :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.4.12 15:32
@Nastys píše:
Já bych se zeptala dr. Tak snad neni dr. švihlá, aby něco naordinovala a malému to mělo ublížit :nevim: My dávali od narození až do roka jednu kapku ;) .. pak jsme už nedávali..

Taky si říkám, ale oproti všem co jsem četla zde, je to dávkování o dost větší.A když jsem si přečetla, že to vážně může uškodit, tak mě to vyděsilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
2.4.12 15:36

my jsme dávali a dáváme 1 kapku každý den i když často zapomeneme,když jsem byla na ortopedii, tak lékařka nějakému dítku, teda jeho mamince radila 5 kapek denně,a si měl nějaký velký nedostatek vitamínu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
682
2.4.12 15:40
@kamik19863 píše:
my jsme dávali a dáváme 1 kapku každý den i když často zapomeneme,když jsem byla na ortopedii, tak lékařka nějakému dítku, teda jeho mamince radila 5 kapek denně,a si měl nějaký velký nedostatek vitamínu

To mi právě dr nic neřekla, spíš naopak, že je naprosto zdravý a šikovný. Fontanelu má taky skoro už zarostlou. Kdyby ji měl velkou tak bych to pochopila ale když je zdravý? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
645
2.4.12 15:47

hele zeptej se ještě jinde a nebo té své proč máš dávat tak a tak vigatol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
abcdxxx
2.4.12 23:56

Naše děti berou Vigantol stále, ale mají přísnou dietu bez mléka.
Na doporučení užívají od tří let 10 kapek denně, po 2 letech dělali dcerce testy z moči, jestli není předávkovaná a není.
A mohu říci, že u ní vidím efekt vitamínu D, že ji asi chyběl, jelikož když ho neužívala, nebo jsem jí ho na čas vysadila, stěžovala si na bolest nohou.

• Citovat
  • Upravit
10482
3.4.12 00:24

kapu 1 kapku od narození,i v roce jsme ještě pokračovali, neb byla zima, doporučení je kapat do 1roku vždy a pak do 2 let vždy v průběhu zimy. dávkování nám ale dr. nikdy neměnila.

3kpk denně jsou pravda víc, než je běžné, nicméně, určitě bych se na to zeptala pediatra, jaký k tomu má důvod.
u předčasně narozených dětí se doporučuje standardně kapat 2kapky denně, jukněte do příbalového letáku.

předávkování vigantolem je možné, nicméně, např. při vyšších dávkách podávaných ústy je vstřebáno jen 2/3 dávky, 1/3 odchází stolicí. takže určitě není třeba mít strach z předávkování, pokud kapete 3kapky denně, pořád je to méně, než 2000IU D3, které jsou jako léčebná dávka u dětí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.21 02:03

Špatné dávkování

Zdravím holky… Prosím vás chci se zeptat… Bohužel jsem si popletla poprvé v životě probiotika a vigantol a místo probiotik jsem večer před spaním synovi do mléka nakapala 5kapek vigantolu… A bojím se jestli to malému nějaké neublíží. Má 3 měsíce a vůbec nevím jak se mi to mohlo stát si tyto kapky popletla :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2089
28.11.21 09:44

@Rebelpapuc tak mu teď 3 dny nedávej vigantol a bude to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2479
15.12.21 22:30

To je zajímavé, co doktor, to jiné dávkování.. u syna do roka 1 kapka, od roka do dvou let 2 kapky denně a tedy poctivě kapu :roll: … teď má 18m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí