Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych se zeptala dr. Tak snad neni dr. švihlá, aby něco naordinovala a malému to mělo ublížit
My dávali od narození až do roka jednu kapku
.. pak jsme už nedávali..
Děkuju za odpovědi. Taky mi to přijde hodně. Zítra se zajdu zeptat jiné dětské, ptž s tou naší jsem měla už jednou mirnou vyměnu názorů kvůli fluoridu. Tak radši první zkusím jinou ![]()
@Nastys píše:
Já bych se zeptala dr. Tak snad neni dr. švihlá, aby něco naordinovala a malému to mělo ublížitMy dávali od narození až do roka jednu kapku
.. pak jsme už nedávali..
Taky si říkám, ale oproti všem co jsem četla zde, je to dávkování o dost větší.A když jsem si přečetla, že to vážně může uškodit, tak mě to vyděsilo ![]()
my jsme dávali a dáváme 1 kapku každý den i když často zapomeneme,když jsem byla na ortopedii, tak lékařka nějakému dítku, teda jeho mamince radila 5 kapek denně,a si měl nějaký velký nedostatek vitamínu
@kamik19863 píše:
my jsme dávali a dáváme 1 kapku každý den i když často zapomeneme,když jsem byla na ortopedii, tak lékařka nějakému dítku, teda jeho mamince radila 5 kapek denně,a si měl nějaký velký nedostatek vitamínu
To mi právě dr nic neřekla, spíš naopak, že je naprosto zdravý a šikovný. Fontanelu má taky skoro už zarostlou. Kdyby ji měl velkou tak bych to pochopila ale když je zdravý? ![]()
hele zeptej se ještě jinde a nebo té své proč máš dávat tak a tak vigatol
Naše děti berou Vigantol stále, ale mají přísnou dietu bez mléka.
Na doporučení užívají od tří let 10 kapek denně, po 2 letech dělali dcerce testy z moči, jestli není předávkovaná a není.
A mohu říci, že u ní vidím efekt vitamínu D, že ji asi chyběl, jelikož když ho neužívala, nebo jsem jí ho na čas vysadila, stěžovala si na bolest nohou.
kapu 1 kapku od narození,i v roce jsme ještě pokračovali, neb byla zima, doporučení je kapat do 1roku vždy a pak do 2 let vždy v průběhu zimy. dávkování nám ale dr. nikdy neměnila.
3kpk denně jsou pravda víc, než je běžné, nicméně, určitě bych se na to zeptala pediatra, jaký k tomu má důvod.
u předčasně narozených dětí se doporučuje standardně kapat 2kapky denně, jukněte do příbalového letáku.
předávkování vigantolem je možné, nicméně, např. při vyšších dávkách podávaných ústy je vstřebáno jen 2/3 dávky, 1/3 odchází stolicí. takže určitě není třeba mít strach z předávkování, pokud kapete 3kapky denně, pořád je to méně, než 2000IU D3, které jsou jako léčebná dávka u dětí..
Zdravím holky… Prosím vás chci se zeptat… Bohužel jsem si popletla poprvé v životě probiotika a vigantol a místo probiotik jsem večer před spaním synovi do mléka nakapala 5kapek vigantolu… A bojím se jestli to malému nějaké neublíží. Má 3 měsíce a vůbec nevím jak se mi to mohlo stát si tyto kapky popletla
![]()
@Rebelpapuc tak mu teď 3 dny nedávej vigantol a bude to v pohodě.
To je zajímavé, co doktor, to jiné dávkování.. u syna do roka 1 kapka, od roka do dvou let 2 kapky denně a tedy poctivě kapu
… teď má 18m.