Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, ako máte, prosím, nastavené dávkovanie vitaminu D? Mení sa to s vekom dieťaťa, poprípade ročným obdobím a do akého veku dieťaťa Vám ho lekár predpísal? Ďakujem vopred. Lenka
Jednou denně jednu kapku.
Tuším že pro děti narozené na podzim a v zimě do 18m jinak do roka. Ale to nevím přesně…
já ještě kapu…
Do roka jedna kapka jednou denně a pak do tří let v zimě jednou denně jednu kapku - to mi tuhle řekla naše dětská doktorka.
Tak to my máme 1× denne 2 kapky a cez vikend dávku vynechať… Je to ok?? No neviem, neviem..
Diky, som kľudnejšia
nám to nakázala dr. do 18 mesiacov, ale to može byť asi aj tým, že Emča je listopadová.
kamiŠ píše:
Jednou denně jednu kapku.
Tuším že pro děti narozené na podzim a v zimě do 18m jinak do roka. Ale to nevím přesně…
já ještě kapu…
mě bylo řečeno stejně. Jednou denně jednu kapku.
Tuším že pro děti narozené na podzim a v zimě do 18m jinak do roka.
Ahoj, nám napsala na recept doktorka 1 kapku denně ale neřekla jak dlouho. Ale myslím že do roka. Máme 8 měsíců, tak se musím zeptat.
Ahoj. 1× denně jednu kapku, zatím stále kapu a zítra se asi dozvím, že mám kapat dál
. Co vím, tak se doporučuje do roka plus následující zimu (to už není nutné, ale je to prý dobré). Když se narodila starší dcera, bylo mi řečeno, že pro malinké miminko je lepší nedat než dát dvě, takže kdybych si nebyla jistá, jestli jsem dala, tak radši nedat, než dát znovu
. Ale je to už skoro 5 let, takže dneska je to možná jinak
.
Naše malá se taky narodila v listopadu a při vypisování dalšího receptu na vigantol (tuším v půl roce) jsme taky měli dávat 2 kapky denně. Nejdřív jsem z toho taky byla vyplašená, že se něco děje, ale vše v klidu… ![]()
Ahoj,my jsme taky kapali nejdrive 2× kapky jednou denne,pak uz jenom jednu kapku jednou denne taky do 18 mesicu a taky jsme v zime ![]()